Страница 118 от 120 ПърваПърва ... 68108116117118119120 ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 1795
Like Tree897Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

При толкова много климатици аз бих направил някаква комбинация с мулти, може би 3 + 1 самостоятелен за дневната.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    При толкова много климатици аз бих направил някаква комбинация с мулти, може би 3 + 1 самостоятелен за дневната.
    Външните тела може да са само на южната и на северната страна на сградата, а разстоянието е 12 метра, така че в най-добрия случай ще дойдат 2х2 мултисплита и тръбния път ще се увеличи с поне 10 м. което финансово няма да има май голяма полза - не съм го смятал точно, но с тези цени на медта. То проблемът сега е главно един - не че дефроства често, а че е изключително шумен. Та затова искам някой ако има също Комфора да сподели как е при него.

А инак ако не го издържа - най-лесното е просто да сменя климатика в спалнята с друг стенен - няма да се кърти нищо.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Може да сложиш един конвектор и да го ползваш като е около о под 0 градуса, за Варна едвали ще е повече от седмица през годината. През другото време си ползвай климатика. При мен например тази нощ не съм чул дефрост, но си размразява през 3 часа под 0 градуса, но го прави доста бързо и с ниска консумация. 2 Мин. Работи само компресора, защото няма скреж и бързо стопля топлообемника.
    me40 одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Отговор: Re: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Той и като не дефрсотва на отопление докато не работи вентилатора пука много неприятно откъм питата. Като цяло вече ми е ясно какво ще се случи - ще отиде или при квартиранти. или при родители и на негово място ще сложа друг, за който отизивите са, че е "роден" за спалня, да не пука, да не дефроства насила и като дефроства да не манифестира присъствието си на всички. Язък само че така добре се вписа в интериора, като за изложба

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

"роден" за спалня е именно подовата Перфера( с изключена от буксата долна клапа), която вие имате, но както казахте и преди не може да се монтира, за другите марки и модели ще почне една полемика, която по-скоро ще ви обърка, отколкото упъти.
    CubanLinx и me40 харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    "роден" за спалня е именно подовата Перфера( с изключена от буксата долна клапа), която вие имате, но както казахте и преди не може да се монтира, за другите марки и модели ще почне една полемика, която по-скоро ще ви обърка, отколкото упъти.
    А при изключена долна клапа ще може ли на отопление да работи само на floor warming? Аз подовите и двата ги ползвам досега тази зима със затворена горна клапа.

Единственото място за подов климатик е в десния ъгъл на стената с прозореца. Това обаче значи тези щори да се хвърлят и да се мисли друг вариант, който със сигурност няма да е толкова приятен за окото. Също така трябва да се "запуши", шпаклова и боядиса там където е стенния климатик сега.

Другото място е под малкия прозорец в прохода към дрешника, но според мен там просто ще "убия" климатика - стената срещу него е само на 90-100см и просто обезсмисля монтажа.

Подов няма да е по-мако от 3100-3200 като гледам. Емура е малко по-скъпа, тя не е ли ок за спалня?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

За работа само през долна клапа, не би трябвало да е проблем да работи, защото целта е да остане постоянно отворена(идеята на изключването е да не се отваря и затваря при ОН/ОФ и дефрости). За монтажа сте прав, наистина мястото е доста ограничено( има и вариант за подовия на мястото на нощното шкафче точно под стенната машина но не е от най-естетически издържаните).Емурата, поне според мен, не би трябвало да има проблеми но с оглед на цената Стенната Перфера( с новото външно тяло, което пак според мен((може и да греша)) превъзхожда това на емурата) изглежда много по-удачен вариант(2529 лева срещу 3689 лева за емурата). mystikalrs ще внесе повече яснота относно новата стенна перфера, тъй като я имаше ако не ме лъже паметта.С оглед, че все пак в стаята има климатик за охлаждане, варианта с конвектор изглежда като най-евтин, логичен и безболезнен.
    Този пост е редактиран от HRS9; 08-02-25 в 14:56.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

слагай един конвектор в тази стаичка и не се наказвай с климатик ,със спестените 3к ще се топлиш с години
    estqwerty, mimojef, me40 и 1 други харесват това.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Подовия, колкото и да е тих, ако го сложиш до леглото/главата - под стенния, си се чува. Та под прозореца - ако се спреш на тоя вариант.
    По-“безболезнено” ще е 20 Перфера - намира се за малко над 2К. Или варианта на Алекси, а тоя остава за охлаждане и отопление в преходните сезони, когато няма дефрости .
    me40 и HRS9 харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Дам, аз първо подскочих при мисълта за топлене с нагревателен уред. Защото тя спалнята не е голяма сама по себе си, но към нея има дрешник и баня "закачени", отделно през цялото време (без когато се спи) вртатата е отворена към коридор с входната врата и още една баня и реално загубите не са никак малки. Но после седнах малко и помислих, че така и така нещата винаги ги "автоматизирам" - много лесно мога да направя като се легне да се спи климатика сам да си спира и да поема или конквектор или радиатор. Тогава и вратата към коридора е затворена, и стаята е топла и няма какво да наваксва. И комфортът ще е почти на макс. Ако така ми хареса - защот да не остане, още повече че апартамента може и да не го задържа и тогава по-добре да не се влага за "дълготрайни" подобрения повече. А пък варианта със замяна на сегашната стенна Комфора със стенна Перфера винаги е осъшествим в бъдеще и не биха ми тежали дефростите му ако не са като на Комфората, и не пука питата като на Комфората. Но при всички положения дефростите на радиатор/конвектор ще са по-тихи Отделно под прозорчето в прехода може да се сложи един стенен конвектор за постоянно ако се остане на тази схема. Благодаря за съветите, не са лоши след като мине първоначалната реакция по български.

А Комфората си дъни дефрости на воля от вчера:

13. IFF
    IFF е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

me40 , аз съм със сходно разположение.
    не съществува климатик, който да не го усещам , смених доста в стаята.
    проблема си разреших , като монтирах климатика на стената , която е срещу климатика , там където не се вижда какво има.
    виждам , че си без врати , като при мен , и ми се получава
    има разлика в градусите , около 2 при по студено време
    me40 одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Аз нямам проблем с това, че климатикът се усеща - така, както е над леглото нищо не се усеща като подухване и тн. Нямам проблем и с това, че не успява да поддържа температура или нещо подобно - подържа си много добре. Проблемът ми е, че на топлене питата на климатика пука нон-стоп когато вентилатора е спрял, това пукане от разширение-свиване на метално изделие. И също така имам проблем, че дефростите му са ужасно шумни, спал съм си добре с всички други климатици преди този - този просто е ужасен, заглушава даже телевизора. А вечер като искаш да заспиш и наоколо е още по-тихо тези шумове са направо недопустими. И не си въобразявам, наистина е абсолютно недоразумение този модел за отопление. Все пак се обадих на човека, който ги монтира да мине и да огледаме все пак за нещо нередно, поне за това пукане. Но го ползвам от толкова години и на поне 3-4 апартамента за монтаж и вероятността да има нещо нередно при монтажа според мен е под 1%, ама все пак да погледне. Инак язък за много добре изглеждащия модел - няма нищо излишно, заготовките за чупене на подвеждане на тръби са от вътрешната страна, не се виждат както на много други модели, даже лепенките с модела са от вътрешната страна, wi-fi адаптера е на челно място като отвориш капака, изчистен, перфектна визия. Ама накрая ... дизайнерска Сенсира

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

И така, срам не срам намерих един радиатор за проба и нещата си дойдаха на място. Като ще се спи имма автоматизация, което гаси лампи, затваря щори и тн, добавих ѝ да спира Дайкина в спалнята и да пуска радиатора. Радиатора го направих да работи до 6:15, а климатика да тръгва пак на сутринта от 7:00. Втора вечер по ред не мога да спа от тишина. Вече горе долу оцелих и колко да е заданието на радиатора, така че температурата до сутринта да пада с 0.7-0.8 градуса макс (което е полезно и за съня).

Та това е положението с Комфората на зима.
    estqwerty, bobivg, ccankov73 и 1 други харесват това.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

От чисто любопитство за спорта каква е разликата в парите за една нощ конвектор/климатик?

18. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    От чисто любопитство за спорта каква е разликата в парите за една нощ конвектор/климатик?
    при мен за 11 кв.м. спалня на 20° с Дайкин Сиеста 7-ца - около 1-2лв на денонощие, в зависимост от външната температура

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе