...само да не стане и тази тема read only...
R32 при мен няма проблеми. Иначе си имам пожарогасител и димен детектор за всеки случай
Отговарям на колегата ivan74 и останалите 3-ма дето са му харесали коментара да не ги изписвам сега може да си ги видите кои са. Да хванат да се образоват малко. Ето:
Xлaдилeн aгeнт R-32 cпaдa ĸъм ĸaтeгopиятa нa тpyднoзaпaлимитe xлaдилни aгeнти, ĸoeтo пpaви бeзoпacнo изпoлзвaнeтo мy в пoвeчeтo пpилoжeния зa ĸлимaтици и тepмoпoмпи. Oбиĸнoвeнитe иcĸpи, пpeдизвиĸaни oт peлeтa или пpeвĸлючвaтeли в дoмaĸинcĸитe ypeди, ĸaĸтo и cтaтичнoтo eлeĸтpичecтвo нямaт нyжнaтa eнepгия, зa дa зaпaлят R-32. Ocвeн тoвa xлaдилeн aгeнт R-32 e ниcĸoтoĸcичeн и cпaдa ĸъм cъщaтa ĸлacифиĸaция зa ниcĸa тoĸcичнocт ĸaтo R-410А. Блaгoдapeниe нa виcoĸитe пoĸaзaтeли зa eнepгийнa eфeĸтивнocт нa фpeoн R-32 и нeгoвaтa eĸoлoгocъoбpaзнocт, тoй бeзcпopнo щe измecти шиpoĸopaзпpocтpaнeния R-410А.
Този текст е копиран от SetCombG.com. Повече информация на Грижа за околната среда с фреон R-32 | SetCombG.com
Може да прочетете цялата статия за де се пообразовате малко. Че с тези коментари ......
Я по прочети малко повече за R32 и тогава пак ни осведомявай нас непросветените....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Късно е вече за четене. Данните от тестовете на R32 от миналата година са подменени и към момента върви усилена повсеместна реклама, колко много по-добър фреон бил. Нещо, като гориво за перпетуум мобилета. Направо супер!
Този пост е редактиран от avenger; 10-09-16 в 23:54.
По принцип. За мен в кухнята и спалните са задължителни. Поне датчиците за дим и въглероден оксид.
Тоя нов R32 май е с по-смотани показатели от стария фреон R410a. Нищо чудно след някоя и друга година да тръгнат да го сменят с друг. Няма да се изненадам.
В интернет прочетох, че корпорацията Кемауърс(стартирала като подразделение на Дюпон) е разработила нов фреон - наречен DR-55 или Opteon XL55, който е с по-добри показатели както от R32, така и от R410A, и е негорим. Новата смес е като алтернатива на R410a и е представена в края на 2015 година в Йокохама, Япония на производителите на климатична техника.
Сравнение на горимостта
Повече информация тук:
Is DR-55 best option to replace R410A? : Cooling Post
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 10-09-16 в 23:31.
О още нещо интересно, статията е от Австралия, които от години ползват машини на R32 http://pioneerair.com.au/the-dangers...2-refrigerant/
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Малко се преувеличава с безопасността на R32
https://youtu.be/wrEOpTSkDeE
Като ви е страх не си купувайте климатици с R-32.
П.П. От един час си мисля за пожарогасителя в спалнята.Сигурно няма да мога да заспя.