На тези цени намирам двата модела:
FTXS 25 (от 1 620 лв. до 1 870 лв. с монтаж)
FTXS 35 (от 1 750 лв. до 2 050 лв. с монтаж)
Дано съм полезна и надявам се на още коментари по моето питане.
На тези цени намирам двата модела:
FTXS 25 (от 1 620 лв. до 1 870 лв. с монтаж)
FTXS 35 (от 1 750 лв. до 2 050 лв. с монтаж)
Дано съм полезна и надявам се на още коментари по моето питане.
Твърдо FTXS35, при така описаното помещение! Трябва да се мисли за сериозна изолация, щото хем панел, хем външни стени в най неблагоприятните посоки!
Успех!
Здравейте. Имам помещение 12 кв.м, с една външна стена с ПВЦ дограма, без изолация. Спрял съм се на FTXN 25L. В описанието на машината пише "DC инвертор, херметичен суинг компресор" което не ми говори абсолютно нищо. Пише също, че при -10 градуса разхода е 0,59 kW. Това дали е вярно? И дали тази машина ще е достатъчна за това помещение?
Това го гледах в един сайт : www.mmc.bg
Димитър Димитров
За тази стая избери друг климатик с по-нисък минимум:
Климатик Панасоник KIT-E7NKE
Благодаря за съвета. Погледнах го Панасоника. Само, че исках да е нещо друго като марка - дайкин, тошиба, митсубиши. Поне съм останал с впечатление, че са най-надежни. Какво имаш предвид с по-нисък минимум? Долната граница да е по-малка при отоплението ли? Идеята е да се отоплявам с него през зимата.
ох как да препоръчаш FTXS20K за 1600 кинта за малка стая.
при дайкин като нямаш кинти по-добре да не рискуваш с модели по-низки от профешънала /ftxs/.
тази 25-чка ftxN въпреки че по таблица дават 1.4киловата при -15. колко ще даде ще видим на зима.
Искаш да кажеш, че може да не грее достатъчно и да студуваме ли? Очаквам температура в стаята към 22-24 градуса.
Аз гледах ето това: http://www.mmc.bg/admin/pics/99_2_PL_FTXN_L_2012.pdf
ами без да имам идея как ще размразява как да ти кажа ок. няма го сервизното. има техникала - http://www.soluclim.com/img/shared/D...ok_-_RXN-L.pdf
има табличка на колко -градуси при каква настройка на т колко топло ще ти пусне.
ти си прецени дали да повярваш.
малките гадни кофти дайкинчета /под FTXS и под 2000лева/ имат лош алгоритъм за дефрост /не знам дали за този модел е така/ но ще размразява на всеки 30-тина минути.
виж предложението за панасоника дали 7ца или 9-ка според мен 9ка.
Имам възможност да взема един Дайкин УруроСарара модела е AN40MRP, от мой познат, купил го е нов в края на миналата година и е ползван само тази, сменя си жилището човека и мисли дали да не си взема нов в новото. Не съм го виждал понеже не е от тук, а и човека е сериозен и не става да се пазаря за проби и тем подобни, отивам плащам свалям го и се прибирам. Някой може ли да даде някакво инфо или впечатление, не откривам нищо на Български за този модел.
Аз като собственик на това от първото ЦЪК - контрирам - НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ Шарпа за малко помещение, или при капризност към течение, понеже и на слаб вентилатор си вее доста! Малко повечето шум се свиква, понеже и ще си топли ЗДРАВО! /или поне силно се надявам, щото чакам зимата с минусите /
По параметри AN40MRP,е страхотна машина за японския пазар-модел 2011г. и е топ модела на марката-няма да сбъркаш с него.
охлаждане:4.0kW (最小値 0.6kW~最大値 5.3kW) с консумация:890W (100W~1600W)
отопление :5.0kW (最小値 0.6kW~最大値 10.1kW) с консумация:950W (100W~3220W).
при 2℃ :7.3kW.
APF :6.4
14.5kg/47.0kg
минималното отстояние при монтаж от тавана е 5см.
Този пост е редактиран от diksanal; 09-11-12 в 04:13.
И аз гласувам за панасоника.
Наистина параметрите са супер а и машината си е класна. Не можах да разбера само защо жена му на тоя човек държи да сменят климатика а не да го преместят, какво не му харесва, има нещо, платили са много пари. Той човека всъщност се колебаеше оня ден когато се видяхме на един събор на роднини на село но сега жена му явно го е навила, вчера ми се обади ако искам да ида и да го взема. Коментираха само че трудно се оправят с дистанционното което едва ли е причината. Ако някой има впечатления от климатика да пише.