Страница 21 от 116 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1729
Like Tree856Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Какво му е "специфичното " на Емурата ???

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Обясниха ми, че тръбният път не може да достигне до вътрешното тяло по стандартния начин.
    Трябвало и външното и вътрешното тяло да са на обща стена и директно да се свържат.........

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Иди вземи и обясни на тея "майстори " да си заврат кетапите за монтаж там,дет не ги е огрявало слънцето никогаж ,хихихихихи...
    Това,че Емурата няма отвор в корпуса отстрани ,ИЗОБЩО не означава,че не можело да се монтира по стандартен начин с тръбите встрани. Единия начин е да се монтират с вкопаване в стената и да излязат зад вътрешното . Втория начин ,ако не ти се вкопава и замазва,е да се изреже малко каналче ,около 200/50/50 мм ,половината да е зад вътрешното,а другата половина да е в началото на кабелен канал,промерно 60/40 мм.Тоест тръбите само ще заобиколят вертикалния ръб на тялото в канала в стената и ще влязат в кабелния канал. Е,за него си трябва мааааалко играчка,за да се напасне каб.канал с извивката на вертикалния край на тялото,но това е работа за 10 мин....

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Мерси за инфото. И мен ме озадачи този факт, че "не можело". За пръв път чувам за таква невъзможност и още повече отказ на монтаж. Даже ми се "похвалиха", че от началото на годината продали само 2 такива, което ме наведе на мисълта, че просто не могат явно да се справят със задачата. Не знам на какво се дължи, явно ги е страх нещо да не прецакат...
    Иначе, монтажа на стария ми Дайкин те са го правили и да чукна на дърво, засега нямам абсолютно никакви проблеми вече повече от 4 години.
    Проблем като цяло няма, но от друга страна като отхвърлих Емурата като вариант, се насочих към този модел и затова търся мнения.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

На FTXS25K вътрешното тяло е много леко 7 kg. Ако климатика работи от 50% натоварване нагоре за да отдаде топлината трябва да e на висок вентилатор, като компенсация за малкият топлообменник, тоест тялото ще бъде шумно обратното на това което пише в рекламните им брошури "изключително тих". Също поради малкото вътрешно и голямото спрямо него външно може при разскрежаване от 0° надолу да не може да стопи всичкият скреж отвън и с времето целият да се заледява.

Инвестицията от 1600 лева не си заслужава.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Това ,което пишеш ,дали си имал възможността да го наблюдаваш в реални условия или отново си анализирал всичко ,базирайки се на две цифри ???
    Ето нещо ,върху което да помислиш - преди години колите тежаха по 3 тона,сега са тон ,тон и нещо.Обаче сега са безкрайно по-безопасни .Защо ли е така??? Не смяташ ли,че технологиите се усъвършенстват с годините и е нормално някакъв уред да става все по-лек,без това да влияе на характеристиките му ? Преди 15 г вътрешните тела на 12ка ( от онея с жичните управления) тежаха по 20 кг,ама имаха КОП-2 до 2,5. Я анализирай сега пък тоя факт,че ми е интересно !
    Много ми е интересно как Дайкин,разполагайки с един от най-големите развойно-инженерни центрове,впрягайки опита и знанията на хиляди перфектно обучени специалисти,не са се сетили за това, коети ти успя да прозреш за две минути ??? Докога ние ,българчетата,ще си вярваме колко сме гениални ,колко другите са тъпи и докога ще даваме акъл на всеки ,попитал за каквото и да е ...Тъжно е.Затова сме на това дередже,да знаеш...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Споделете мнение и за FTXS35J.Не знам дали е правилен избор за спални около 24 м/кв.вътрешните тела били диста тихи,което мисля е добре за спалня.Според вас какви алтернативни варианти има на Дайкина на които мога да се спра.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами ето пет варианта:

1. http://-Sharp AY/AE-XP12GHR

2. Sharp AY/AE-XPC12JHR

3. Panasonic CS/CU-TE12HKE

4. Panasonic CS/CU-E12MKE-3 - Econavi 2011

5. General Ashb - 12LDC

Наистина дайкин са едни от най-тихите климатизатори, но аз лично за себе си не бих купил втори път-причината е че въздуха който излиза от него зимата в режим отопление не се чувства толкова запарен колкото от други марки климатици-например фуджи/фуджицу/дженерал, мицубиши, тошиба.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Двата Шарпа автоматично отпадат заради шумното вътрешно...А забележката,че въздуха не бил много "запарен"от дайкините,мисля да я оставя без никакъв коментар.Просто звучи первобитно.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Те Фуджитсу, Тошиба и Мицубиши са така. Поне с 5-10 градуса по-топла се усеща струята, направо пари. Даже като ги изключиш, от топлообменника още поне 15 дена лъха такава топлина, че с 2 месеца включен климатик можеш да изкараш 4-5 месеца зима.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Малииии, освен през зимата, сега и в най-голямата мараня взело да става жежко в този раздел

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Да бе...Доскоро се оплакваха,че дайкин имал висок минимум и много горещо духало зимата,а видиш ли,тошибката си лъхала неусетно,щот имала минимум 100 или 200 вт. Сега изведнъж се оказва обратното ! От нея идвал тропически запарен ( дано не на чорапи) въздух,годен да изгори всичко живо по пътя си - бацили,тарамбуки,някоя и друга заблудена муха и т.н...

16. Тук е от
    May 2010

за запиняк на кочина не стават

17. Member
    Тук е от
    Jan 2012

20 дни ли го мъдри тоя пълен с интелект отговор ???

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Не успях да намеря подобна информация и затова ще питам в тази тема.
    1. Някой може ли да сподели FTXS серията има ли някакво подгряване или такава система не е предвидена.
    2. Каква е разликата между уж еднаквите FTXS-K, J, G. Уж са само с различна година на производство и от там смяна на буквата. В някои саитове на търговци за една и съща големина 25ца, дават J модела с по-висок COP отколкото К модела.
    3. Тъй като в къщи имам две машини от G серията, се интересувам наблюдават ли се някакви подобрения в K серията. Силно ме интересува въпроса с изработката и сглобката на машината. Тракащите решетки на външните тела отново ли трябва да се побългаряват или поне този проблем вече е решен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 116 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе