ФТХ 35 и коп 6...............
ФТХ 35 и коп 6...............
30ºC set; -3.5 ºC (odT); 22.0 ºC (idT)
475W econo(on) silent 5.7m³/min 42ºC
435W econo(on) normal 8.4m³/min 37ºC
1100W econo(off) normal 8.4m³/min 45ºC
без econo качи около 1090 W и се стабилизира на 1100W и не посмях повече да не стане нещо.
с еcono е не повече от 500W. При минаване в silent режим постепенно качва от 435 на 475W. и съответно смъква постепенно след преминаване на Normal.
Тази сутрин с изненада бях установил на допир и с фазомер че от радиатора бие ток и се оказа от лош контакт на зануляващите контакти в разклонителя. И от там изразих притеснение че предполагаемо съм състарил по някакъв начин машината излагайки на дъжд и влага при такива утечки на ток.
сега кажи за КОП-а,че нещо този ФТХ 35 удари всички в земята,барабар и с върховите САМУРАИ.
По коя формула го смяташ СОР-а?
Чисти ли са филтрите и топлообменника?
Термометъра за вътрешна температура трябва да е върху климатика (където смуче).
Здравейте, моля за компетентно мнение от професионалистите и ползвалите го за FTX S 35. Ще го използвам за охлаждане и отопление /последното само в преходните сезони/. Помещението е 25 м2, южно, тухла, среден апартамент, но последен етаж с въздушна кухина която съм застлал с 10 см вата, с PVC дограма. Имам 13 г наблюдения от Панасоник 12, Малайзия който ми харесва във всяко отношение. Моля за впечатления ползвалите го, коментар на професионалистите и линк към показателите му. На отзовалите се - благодаря, а на всички прочели това, пожелавам добро здраве и приятно настроение.
Здравейте, моля за компетентно мнение от професионалистите за съвет към тази мултисплит система
Първа спалня 12.4 м2 - FTXS25К
Втора спалня 10.8 м2 - FTXS20К
Хол 24м2 - FTXS35J
Външен агрегат - 3MXS52Е
Обща сума за системата 4836 лв. с ДДС (без монтаж)
Ще я използвам за охлаждане и отопление . Помещенията са така както са написани по горе ( обща квадратура около 47м2 с височина 2.5м), тухла, краен апартамент, на 3 етаж с гипсокартонови тавани с 10 см вата и Ондутис AL 90 , с PVC дограма КМГ профил 6 камерна и стъклопакет 4 сезона 32мм . Холът е със западно а спалните с източно изложение , като първата спалня е с остъклена тераса(КМГ 6 камерна + 32 мм Енерджи пакет) . Всички външни стени са изолирани с Ригитерм 63мм , а вътрешните с Ригитерм 33мм .На пода е положен трислоен паркет 15мм. Моля за впечатления и коментар на професионалистите и най важното ще върши ли работа при тези параметри на жилището . Желанието ни е около 24 - 25градуса . В случай че можете да предложите нещо по добро в рамките на същата цена , имам време да събирам мнения. На отзовалите се предварително благодаря и пожелавам добро здраве и приятно настроение.
Този пост е редактиран от mirandi; 12-02-13 в 23:14.
за тези пари ще вземеш два дайсейкай 5-ци ! които са на светлини години напред с всичко което се сетиш : филтри, дизайн, коп-ове , икономичност....
http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=75
може и две нокрии , с които ако кажеш зимата че искаш 30 ще ти го направят дори да е -15 и надолу навън.
http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=107
хъъъм те били 3 стаите ама това 10м2 за какво му е климатик ???
и мерси на колегата за измерванията. при него еконото работи както трябва - това ще бъде много ползвана екстра в най-скоро време - веднага след въвеждането на новите тарифи за присъединяване на електроразпределителите... мерси отново.
Този пост е редактиран от estqwerty; 13-02-13 в 01:09.
Ако нещо се случи с външното тяло оставаш на студено, докато се отстрани проблема. Купи чрез КЕЕ (Кредит Енергийна Ефективност) висок клас машини, банката ще ти възстанови значителна сума ако го погасиш веднага.
Прочети повече тук http://www.mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=71&type=1
намали 20К на 15К и 25К на 20К К серия е проектирана за малки спални помещения /ниско ниво на шум/
Това означава ли , че 35К в хола е достатъчен ? А какво е като цяло мнението за ефективността на мултисплит системата ? Премислям над мултисплит защото имам 1 остъклена тераса на която си мисля че не е удачно да мотирам външно тяло , и една неостъклена която пък не е толкова голяма че да вкарам 3 тела на самостоятелни климатици за всяка стая . Какви са рисковете за външните тела които са изложени на дъжд сняг и т.н.? Между другото не се живее постоянно в жилището за сега (1-2 месеца лято и 1 месец зимата) но и така искам да инвестирам в нещо по качествено и с бъдеще .
на хартия всички са силни. по принцип оплаквания от вътрешни тела на дайкин няма, освен от щтракането на клапата на произведеният в япония подов.
основното реване е за много шум в малките тела, както и характерният им кофти дефрост по време. няколко заключени теми има за справка. големите не са 100% изключение.
според мен ще ти е достатъчно за хола, защото цялата ти къща ще е топла. изолиран си много.
не ти трябва дори толкова голяма машина.
копа на външното е добър. но с няколко малки климатика ще е още по-добър. предполагам и инсталацията ще е по-евтина, отделно надеждността е 3 пъти повече. възможността да си изключиш този който не ти трябва.
Благодаря за съвета . Както писах по долу единствения проблем да се спра на мултисплита е това че неискам външните тела да са изложени на прякото въздействие от дъжд и сняг , та въпроса ми е отново ще има ли проблем едно от телата да се монтира на остъклената тераса / дали през лятото няма да се прегрява или да взима грешна температурна информация от загрятия въздух в остъклението ?
Иначе другият вариант с отделни климатици на всяка стая от серията Професионал FTXS/ RXS 20/25 също не е лоша и като цена ще излезе малко по скъпа - http://www.clima.dartek.bg/klimatici-ruse/invertorni/daikin/proffesiona-ftxs.html
те за това са ВЪНШНИ ТЕЛА.а да ги сложиш в остъклена тераса е най-голямата грешка.