къде видя че твоето Hitaci губи мощност ето тук можеш да видиш как се справя до -15
http://www2.tochi.hitachi.co.jp/hous..._RAS-S50T2.pdf
взел си върхова машина
къде видя че твоето Hitaci губи мощност ето тук можеш да видиш как се справя до -15
http://www2.tochi.hitachi.co.jp/hous..._RAS-S50T2.pdf
взел си върхова машина
Този пост е редактиран от vergildido; 22-12-12 в 16:32.
Благодаря! Много приятно ме изненадахте! Мислих си , че съм овладял търсачките, но явно съм грешал Колега, не знам от къде го намери този pdf -аз прерових всичко.. и не намерих!
Поздрави и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници!
Спас Славчев
Здравейте! Отскоро имам едно Дайкинче втора употреба модел Daikin AR 22 HKS. Имам превод на бутоните на дистанционното /което е ARC446A3/ и на него има един бутон "Самодезинфекция на вътрешното тяло чрез подгряване". Въпросът ми е: Може ли някой да ми разясни какъв е този режим, кога и как се използва? И ако не е много нахално още един въпрос: Степените на вентилация са: Auto, пет градиращи по сила степени и още една, чийто йероглиф не можах да разчета. Тази последната стои срещу автоматичния режим, а другите пет са отдолу. Дали това е тих режим, защото по опитен път установих, че там вентилатора е най-тих и за мен е най-комфортно да държа вентилатора на този режим?
Благодаря предварително!
Превода който имаш на този бутон не е верен - този бутон активира самопочистване на изпарителя чрез вентилация, с цел изсушаване. Целта е да се предотврати остатъчна влага в изпарителя, което води до неприятни миризми в следствие на на тази влага. А това което не знаеш какво е при скоростите на вентилация е това което си установил сам - тази степен е най-слабата степен на турбината и се използва при спане, ако потребителя желае. Имай предвид, че при подобни скорости, помещението по слабо се затопля.
Сашо, благодаря ти за бързия отговор! Тихият режим ми върши работа, защото стаята е малка-12,8 кв.м и при зададени 21гр. през деня поддържа 22-23, което искам. Пробвах на автоматичен, но ми се стори доста силна струята и затова го оставих на тих режим. Би ли ми разяснил кога да използвам режима за самопочистване на изпарителя/постоянно, на определен период или друго/? Това самопочистване в режим на отопление ли трябва да се прави или може и при охлаждане? Въобще как се прави това самопочистване? Извинявай за лаишките въпроси, но няма от къде да прочета какви функции има тая "пущина".
Самопочистването на изпарителя чрез вентилация се прави след като машината е работил в режим охлаждане. При режим отопление, изпарителя е топъл и освен прах, по него няма как да остане влага...Въпросите не са лаишки, но всички тези неща трябваше да ти бъдат обяснени от този който ти е продал машината, ако разбира се искат да бъдат коректни със своите клиенти.
Благодаря за разяснението! Логично, ама кой да се сети. Колкото до второто-ти го каза "ако искат". Уж фирмата е от известните в Пловдив, обаче доста през пръсти я карат. Весели празници!!!
Здравейте!Днес си поръчах Дайкин S28NTES за стая от 18 кв. панел,среден апартамент,със затворен балкон към стаята с пвц, Дайте мнение по въпроса за избора.При температури навън -9,-10 в стаята е 15 градуса.ще се държи ли прилично или .....?
Ако клиамтикът е с 3.6 номинална мощност и максимална мощност в режим отопление 4.8кв отговора е до - 5 може би.
За по -конкретен отговор дефинирайте "прилично" .Още по-добре ще е да се постараете над: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...tml#post604593
Ако ни отговорите и нашите отговори на вашият въпрос ще са възможно най-достоверни и близки до истината.
FTX35J2V1B specs. Defrost нощ на всеки 50-55 минути по 5 (outdoor temp.-11°C). indoor temp. target 20°C econо 400-500W silent operation airflow 5.7m³ 24/7. 20m² панел изолация парно-тръбa последен етаж югозапад 3.7m²PVC 1.8m²врата холска. стдуени съседи. 216kWh 15.12.2012-15.01.2013 24/7. meteo
Все още го наблюдавам как се представя. Шумен ми е за спалня. Дистанционното няма таймер за температурата по време, само спиране и пускане. Не го спирам, не помни че е на Econo режим при пускане. поддържа 19.5-21.5°C при зададени 20°C.
лятото за охлаждане target 25°C (поддържа 23.5°C).
А някой може ли да сподели как се държат нордик моделите? Имат добри параметри, но ако и те дефростват така...кофти работа
Нова брошурка за 2013 от Швеция. Има данни за отдаване до -25. Даже ми прави впечатление, че стават по-енергийно ефективни според новия етикет. Голяма сила са!
В каталога за Италия пък дори и FTX-a направо удря тавана с А++ при отопление.
Абе, ще им уври главата на ДАЙКИН, ама дано не е късно.До сега се туткаха, но вече няма къде да идат, ще трябва да вадят нещо ново.
Значи единственият модел, който се предлага с еднакви външни тела и в Швеция и в Италия е Уруро-то. Според брошурата за Швеция 28, 42 и 50 са енергиен клас А, за Италия съответно А++, А+, А+. Интересно ще е положението с "професионалната'' серия за нашия климатичен район, въпреки, че аз се досещам какви ще са резултатите.
Като гледам, за Швеция ползват RXL външни, които слагаха на FTXL серията им до сега и се водеше НОРДИК модел.За нашия пазар ще видим.