Страница 27 от 116 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1729
Like Tree856Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

къде видя че твоето Hitaci губи мощност ето тук можеш да видиш как се справя до -15
    http://www2.tochi.hitachi.co.jp/hous..._RAS-S50T2.pdf
    взел си върхова машина
    Този пост е редактиран от vergildido; 22-12-12 в 16:32.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Благодаря! Много приятно ме изненадахте! Мислих си , че съм овладял търсачките, но явно съм грешал Колега, не знам от къде го намери този pdf -аз прерових всичко.. и не намерих!

Поздрави и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници!
    Спас Славчев

4. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Здравейте! Отскоро имам едно Дайкинче втора употреба модел Daikin AR 22 HKS. Имам превод на бутоните на дистанционното /което е ARC446A3/ и на него има един бутон "Самодезинфекция на вътрешното тяло чрез подгряване". Въпросът ми е: Може ли някой да ми разясни какъв е този режим, кога и как се използва? И ако не е много нахално още един въпрос: Степените на вентилация са: Auto, пет градиращи по сила степени и още една, чийто йероглиф не можах да разчета. Тази последната стои срещу автоматичния режим, а другите пет са отдолу. Дали това е тих режим, защото по опитен път установих, че там вентилатора е най-тих и за мен е най-комфортно да държа вентилатора на този режим?
    Благодаря предварително!

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Превода който имаш на този бутон не е верен - този бутон активира самопочистване на изпарителя чрез вентилация, с цел изсушаване. Целта е да се предотврати остатъчна влага в изпарителя, което води до неприятни миризми в следствие на на тази влага. А това което не знаеш какво е при скоростите на вентилация е това което си установил сам - тази степен е най-слабата степен на турбината и се използва при спане, ако потребителя желае. Имай предвид, че при подобни скорости, помещението по слабо се затопля.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Сашо, благодаря ти за бързия отговор! Тихият режим ми върши работа, защото стаята е малка-12,8 кв.м и при зададени 21гр. през деня поддържа 22-23, което искам. Пробвах на автоматичен, но ми се стори доста силна струята и затова го оставих на тих режим. Би ли ми разяснил кога да използвам режима за самопочистване на изпарителя/постоянно, на определен период или друго/? Това самопочистване в режим на отопление ли трябва да се прави или може и при охлаждане? Въобще как се прави това самопочистване? Извинявай за лаишките въпроси, но няма от къде да прочета какви функции има тая "пущина".

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Самопочистването на изпарителя чрез вентилация се прави след като машината е работил в режим охлаждане. При режим отопление, изпарителя е топъл и освен прах, по него няма как да остане влага...Въпросите не са лаишки, но всички тези неща трябваше да ти бъдат обяснени от този който ти е продал машината, ако разбира се искат да бъдат коректни със своите клиенти.

8.  

9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Благодаря за разяснението! Логично, ама кой да се сети. Колкото до второто-ти го каза "ако искат". Уж фирмата е от известните в Пловдив, обаче доста през пръсти я карат. Весели празници!!!

10. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте!Днес си поръчах Дайкин S28NTES за стая от 18 кв. панел,среден апартамент,със затворен балкон към стаята с пвц, Дайте мнение по въпроса за избора.При температури навън -9,-10 в стаята е 15 градуса.ще се държи ли прилично или .....?

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако клиамтикът е с 3.6 номинална мощност и максимална мощност в режим отопление 4.8кв отговора е до - 5 може би.
    За по -конкретен отговор дефинирайте "прилично" .Още по-добре ще е да се постараете над: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...tml#post604593

Ако ни отговорите и нашите отговори на вашият въпрос ще са възможно най-достоверни и близки до истината.

12. Тук е от
    Jan 2013

FTX35J2V1B specs. Defrost нощ на всеки 50-55 минути по 5 (outdoor temp.-11°C). indoor temp. target 20°C econо 400-500W silent operation airflow 5.7m³ 24/7. 20m² панел изолация парно-тръбa последен етаж югозапад 3.7m²PVC 1.8m²врата холска. стдуени съседи. 216kWh 15.12.2012-15.01.2013 24/7. meteo

Все още го наблюдавам как се представя. Шумен ми е за спалня. Дистанционното няма таймер за температурата по време, само спиране и пускане. Не го спирам, не помни че е на Econo режим при пускане. поддържа 19.5-21.5°C при зададени 20°C.
    лятото за охлаждане target 25°C (поддържа 23.5°C).
    smqnab одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

А някой може ли да сподели как се държат нордик моделите? Имат добри параметри, но ако и те дефростват така...кофти работа

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Нова брошурка за 2013 от Швеция. Има данни за отдаване до -25. Даже ми прави впечатление, че стават по-енергийно ефективни според новия етикет. Голяма сила са!

В каталога за Италия пък дори и FTX-a направо удря тавана с А++ при отопление.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, ще им уври главата на ДАЙКИН, ама дано не е късно.До сега се туткаха, но вече няма къде да идат, ще трябва да вадят нещо ново.

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Значи единственият модел, който се предлага с еднакви външни тела и в Швеция и в Италия е Уруро-то. Според брошурата за Швеция 28, 42 и 50 са енергиен клас А, за Италия съответно А++, А+, А+. Интересно ще е положението с "професионалната'' серия за нашия климатичен район, въпреки, че аз се досещам какви ще са резултатите.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Като гледам, за Швеция ползват RXL външни, които слагаха на FTXL серията им до сега и се водеше НОРДИК модел.За нашия пазар ще видим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 116 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе