Страница 19 от 117 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1741
Like Tree861Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    няма ръб в тая дупка от две години бъркам просто не е мислено. всъщност е мислено - как да си купиш следващият модел в който е мислено.
    Ми направи му.И внимавай да не влезеш в питата,щото наистина отива към следващия.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340979201[/time]_________________________________________________

Ако шефа на "Дайкин" чете коментарите,може да приготвя инструментите за сепуко.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

нищо няма да правя на мен ми е на лесно място отиват към 80 л вода на сезон да кажем - това са 3 киловата по 19 стотинки... ще си го поливам пак.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    нищо няма да правя на мен ми е на лесно място отиват към 80 л вода на сезон да кажем - това са 3 киловата по 19 стотинки... ще си го поливам пак.
    Това е някакъв супер мини вариант на термопомпа с чешмяна вода.Винаги има какво да се научи.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

И моя е на лесно място за поливане но нали не това е идеята аз да му робувам и да го къпя по 2-3 пъти.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"и да го къпя по 2-3 пъти"-това се казва грижа.Добре е по време на баните наоколо да не надничат комшии с разни евтини бангии,че срам става.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

На съсед и то на северна фасада същия модел климатик е свързан по този начин от друга фирма и цяла зима не е имал замръзвания.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"цяла зима не е имал замръзвания"-или поне не е разбирал за тях.Ако поддържаната вътрешна темп. е по-висока ,може да постига по-бърз ,мощен дефрост и всичко да се оттича преди да е започнало новото изстудяване на външната пита.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340996580[/time]_________________________________________________

Тоя начин на дренаж е противопоказен за нашия климат,освен ако е отработено с изолации и(или) нагреватели и проверено при екстремни ситуации.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340993263[/time]_________________________________________________

Колко е тръбния път между двете тела при теб?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    "цяла зима не е имал замръзвания"-или поне не е разбирал за тях.Ако поддържаната вътрешна темп. е по-висока ,може да постига по-бърз ,мощен дефрост и всичко да се оттича преди да е започнало новото изстудяване на външната пита.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341000180[/time]_________________________________________________

Тоя начин на дренаж е противопоказен за нашия климат,освен ако е отработено с изолации и(или) нагреватели и проверено при екстремни ситуации.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340996820[/time]_________________________________________________

Колко е тръбния път между двете тела при теб?
    Няма как да не разбере за замръзвания тялото е на балкона му,и наистина настройката му е била само отопление докато аз го оставях на "А"автоматичен режим заради конденза по стъклената фасада и при мен нямаше конденз,но при него се стичал по стъклата и при ламината е започнало да мухлясва.Относно дренажа в упътването си го пише че при задържане на ниски минусови температури повече от 3/4 дни този монтаж е нежелателен,но така са решили монтажниците. Тръбния път при мен е около 1,5 м. и при самодиагностика не ми показва никакви грешки.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от bingobongo
    На съсед и то на северна фасада същия модел климатик е свързан по този начин от друга фирма и цяла зима не е имал замръзвания.
    Разбира се, толкова е и работил. То дренажи Ф60 бяха на сол тази зима, камо ли това маркуче!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Това е хола от вън и вътре.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341004260[/time]_________________________________________________

Спалните ги отоплявах с един инверторен радиатор и една инфрачервена Veito , но сега мисля да сложа два дайкина FTXS35J.Не знам дали е правилен избор за спални около 24 м/кв.четох че са доста тихи вътрешните тела,което мисля че е добре за спане.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Конденз има,когато темп на стената падне под темп на мокрия термометър.Автоматичния режим зимата с нищо не помага.Явно при теб е било топло,щом липсва конденз.Оставяй го на отопление следващата зима.При машини с твоя капацитет много производители препоръчват мин. тръбен път 3м.Според някои спецове е заради шума,според други това помага обезскрежаването.За твоя модел не видях това изискване.Вероятно и в упътването го няма,но не пречи да провериш.Във всеки случай проблемите ти се явяват при гранични за модела стойности на външния въздух,което може да е коз за бездействие на монтажниците.Но ако слагаш нагреватели,пак трябва да е с тяхна инициатива.На твое място бих пробвал първо перфорация,но не го имай за съвет, впредвид гаранцията.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    Конденз има,когато темп на стената падне под темп на мокрия термометър.Автоматичния режим зимата с нищо не помага.Явно при теб е било топло,щом липсва конденз.Оставяй го на отопление следващата зима.При машини с твоя капацитет много производители препоръчват мин. тръбен път 3м.Според някои спецове е заради шума,според други това помага обезскрежаването.За твоя модел не видях това изискване.Вероятно и в упътването го няма,но не пречи да провериш.Във всеки случай проблемите ти се явяват при гранични за модела стойности на външния въздух,което може да е коз за бездействие на монтажниците.Но ако слагаш нагреватели,пак трябва да е с тяхна инициатива.На твое място бих пробвал първо перфорация,но не го имай за съвет, впредвид гаранцията.
    По стените няма конденз а само по стъклопакета,явно не е качествен и все пак е двоен а не троен.От фирмата се оправдават с температурите -17 - 18 а климатика е до -15.Относно перфорацията и аз си го мислех,че една дупчица е малко за бързо изтичане на водата,но не знам как ще се отрази на гаранцията.А за режима съм го пробвал на отопление и на други възможни като изсушаване,но винаги се образува конденз по стъклата и почва да тече надолу към ламината.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Конденза се образува,когато темп на повърхността е под т.нар. Точка на оросяване,а не на темп на мокър термометър,както пише Галин. Тази точка на оросяване зависи от темп в стаята,от външната темп и от топлопроводността на стъклопакета. С две думи - при опр.влажност ,когато темп на вътр.стъкло е под опр.температура ,се получава конденза. За да няма,или трябва да повишиш вътрешната темп,или да намалиш топлопроводността на стъклопакета,или да намалиш влажността в помещението.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2010

stelaartoa,пак си неподготвен.Точка на оросяване и темп. на м.терм е едно и също.Конденза зависи от темп. на стената,влажността и вътрешната темп.Общо взето едно и също пишем.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Това,което твърдиш,изобщо не е вярно,защото няма НИКАКВА ВРЪЗКА с външната температура,както и с топлопроводността на стъклопакета,тоест с повърхностната температура на стъклото отвътре. Има връзка само с влажността в помещението и с вътр.температура....Ако сух термометър показва примерно 25 гр,мокрия ще покаже 20-22,КОЕТО изобщо не е т.на оросяване ,освен ако вместо стена имаш лист ламарина и вътре влагата е 135%.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 117 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе