Този Дайкин е много смотан. Вземи си 2 броя Gree Change 12-ки, които са хубави машини и ако се наложи ще им помагаш с конвектор.
Този Дайкин е много смотан. Вземи си 2 броя Gree Change 12-ки, които са хубави машини и ако се наложи ще им помагаш с конвектор.
Изолацията ти е много зле, нищо не казваш за прозорците.
Със сигурност сметките ти за ток ще са фантастични с 2 климатика и конвектор.
Изобщо не е зле изолацията,но не си споменал бюджет.Ако е за тези пари подкрепям предложението на Джак.
2200-2400лв. е бюджета за сега.Иначе прозорците са с дограма торкал с двоен стъклопакет. Западната ми тераса (на хола) е изидана изатворена с плъзгаща алуминиева дограма с единичен стъклопакъет. Иначе вратопрозореца на хола пак е торкал с двоен стъклопакет, но незнам какви са стъклата (каквито бяха сложени с такива карам, май са обикновенни). Забравих да спомена, че имам и външна изолация на кухнята, а догодина ще имам и на спалнята от 5cm стериопор.
С тази изолация на апартамента в при -3 градуса оспявам да го стопля целия до 22 градуса като пусна конвекторите на 22 и пусна една духалка в кухнята. Знам, че ще ме боли сърцето като видя сметката, но е топло за вмомента навсякъде, а и неработят постоянно нито конвекторите нито духалката. Затоплят после спират. Ясно ми е, че и така мога да го стопля, но се надявам с климатиците да ми спадне сметката за тока. Ако е в порядъка 100-200лв и е топло на всякъде няма да е проблем.
Този пост е редактиран от HristoNN; 16-12-16 в 16:14.
Защо не почнеш с един климатик в хола от рода на Daikin FTXS35k или Fujitsu-General *12LTCA. Догодина ако ти харесва и събереш пари купи още един климатик.
Както винаги в раздела на Дайкин е тихо.
По-скоро ви гледат сеира!
Гледайте Миланов да не си вземе Дайкин, че тогава ще видите.
FVXS50 е на един метър от мене, по 8 часа се гледаме всеки ден. 2бр. са сложени в 100кв.м., но височината е 3,40м., а не 2,60. Сутрин се вкл., вечер се изключват. Никой не е приритал от студ. Имат най-тихият дефрост, сравнено с моите.
Подготвен е milanov.За някакъв друг климатик нЕкой нещо да пита?
![]()
Бояне време е да вземеш един Дайкин,че да живне малко раздела.
Само да го окачи на стената закача ЕКГ то и започва облседване градуси шум дб,въздушен поток странични шумове неописани в глава шум пукане тракане пропускливост на филтрите осветеност на дисплея подредба на бутоните на .Д.У време за дефрост тепература на входа на климатика температура на изхода разход във ватове и лева загуби косинос фи.Тих режим режим окото ме гледа режим пижамаи т.н има много за обследване и наистина ще е интересно Пропуснах копа при определени условия давай колега продавай дайсекайя и
скачай на дайкина
Поздрви на колегата за положените усилия при ползването на така недолюбвания от него дайсекай.![]()
Ми НЕ, този модел, който го цитирах не се нуждае от обследване. Все пак прекарвам повече време с него от колкото с моите. Мислиш ли, че ако имаше нужда от обследване щях да му го спестя.Пукане НЯМА, никакво даже.
![]()
Oфф, извинявам се, но не се сдържах, Миланов - ти да не си решил наистина да отиваш на дайкински брягНаистина ще бъде интересно, обещавам - ще следя темите в този раздел
![]()