Като стана въпрос за цени, Уруру 25ца в Испания е 2800лв, в БГ почти 4000лв. Вносителя направо да го цункаш....
Като стана въпрос за цени, Уруру 25ца в Испания е 2800лв, в БГ почти 4000лв. Вносителя направо да го цункаш....
Има раздвижване на пазара! При единия цените са с лев на долу!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Цените във България и много други страни се определят от Daikin Airconditioning Central Europe HandelsGmbH. За много хора,включително и за мен са приемливи за доста позиции спрямо другите марки.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 13-04-16 в 12:02.
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво ми мислите за Daikin, FTXM35M - BLUEVOLUTiON, чудя се да го слагам в хола който е 26,6м2 изложение юг/запад. Искам да се отоплявам зимата с него и да не ми е студено. Апартамента е ново строителство с добра изолация, сложил съм и картон на тавана с вата. Прозорците да са не повече от 4-5м2
Слаб е за това помещение. 42ката ще се справи.
Fujitsu General 12 LT - тихо ли работи? Какво ще кажете и за Toshiba RAS-13G2KVP-E?
- - - - - - - - - -
Общо взето за мен най-важните неща са:
1. Да се топля с него и да не ми е студено
2. Да го пусна да работи и да не го мисля, да е тих
3. Да е икономичен като разход на енергия
Пропусни Тошибата, има колеги се оплакват от този модел. Темперира ли си помещението, ще се кротне и няма да го усещаш (12LT)
Здравейте, с оглед закупуване на климатик събирам мнения от монтажници и още по-добре ползватели за
Подов климатик DAIKIN FVXS35F / RXS35L3 PROFESSIONAL
1. Как се справя с отоплението при - 10 гр
2. Дефрости
3. Сравнение със стенни
4. Пукане и др шумове
5. Друга информация
Поздрави!
Все пак мисля,че в твоя случай FTXM42M ще се справи най-добре, но струва и повече пари.Не си дал подробни данни за помещението, за да се прецени по-точно.
- - - - - - - - - -
С 30 лв. по-скъп е FVXS25F / RXL25M3 . Мисля ,че е по-ефикасен от FVXS35F / RXS35L3 в режим отопление и съм го описал в тази тема. Смятам,че е най-доброто за отопление в този ценови диапазон.
Здравей,
Аз мислех че FVXS35F / RXS35L3 е по-големия брат на FVXS25F / RXL25M3. Виждам и различните букви в означението, а те може да означават различен компресор, топлообменници и други неща които да правят по-малката машина по-люта - да кажат професионалистите. Аз при други равни показатели бих избрал по-голямата. Ако е по-топло в стаята, мога да спирам стария Панасоник от съседната с която имат обща врата или даже да отворя към коридора и банята. Имаш ли стенен за сравнение в комфорта - аз имам стенен, но пък си нямам подов.
FVXS25F~RXL25M3 се води Nordic Floor Standing и има отоплителна мощност: 4.5 kW (1.0 ~ 6.5), 15359 BTU (3413 ~ 22185). В същия момент FVXS35F~RXS35L има отоплителна мощност: 4.5 kW (1.4 ~ 5.0), 15359 BTU (4778 ~ 17065)
О това което съм написал кое не е ясно?