Ясно :rolleyes: Темата наистина е полезна, но би било още по-добре да има обобщение някъде от рода на: модели на Марка ххх които не бива да си купувате
Ясно :rolleyes: Темата наистина е полезна, но би било още по-добре да има обобщение някъде от рода на: модели на Марка ххх които не бива да си купувате
По скоро трябва да има обобщение от рода на : Извикайте качествена фирма за правилно оразмеряване на климатик преди закупуването му
стайчето е за 9000 бту аз съм инсталирал машина 12000 бту какво има да му се оразмерява на един климатик формулата е проста дори съм се запасил просто конвенционалните дайкини са БОКЛУЦИ дори компресора им не е дайкин а мацушита(панасоник)
Защо се водите от марката и парите ,а не от мощността.Естествено,че 12 ще стопли по лошо от 18-ка.Ако в трета стая си сложите някое Нео 24-ка 2-ра уп. за 150лв,ще излезе,че и 18-ката топли слабо за парите си.
JUCH-ако жълтурковците от Матсушита-Панасоник те чуят колко "добре" познаваш продуктите им,с гаранция ще ги заболят коремните мускули от смеха и кикота им....
голям кеф 12509 човека са чели темата
ако някой го мързи да я чете цялата че бая набъбна ще обобщя:
никога конвенционален дайкин и никога от бургаската фирма омега плюс
снаждат тръбен път със заварка и шнура за захранване от мрежата виси на един метър от пода
тия дни ще ги снимам особено кабела към външното тяло е уникално подведен
"...снаждат тръбен път със заварка..."
Много ми е интересно дали знаеш как са "снадени" десетките медни колена,тетки,тръбички в питата на един климатик?
знам виждал съм топлобменник и на вътрешно и на външно тела но там друг начин няма
а на тръбния път между външно и вътрешно тяло има друг начин като си объркал размера не заваряваш(снаждаш)с недъгаво раздуване с бертовките а късаш хвърляш и пускаш нови тръби с адекватен размер но явно тва е патент на монтажната група на фирма ОМЕГА ПЛЮС БУРГАС
значи градски стигаме до извода-ФИРМАТА НЕ БИВА.от три години съм с въпросния дайкин и проблеми-ЙОК.
Някои фирми просто НЯМАТ тръба със съответното ФИ и НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ да си закупят и затова БАЦАТ както те си знаят ...
С две думи и три точки : ХОМО БАЛКАНИКУС ...
juch,
пак добре , че не прави антидефрости през лятото през половин час ...
Колко струва тоя климатик?Първоначално публикувано от juch