Страница 13 от 19 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 275
Like Tree2Одобрявам

Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2010

Re:Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

и аз така края на блока само външни стени или калкан както му викаме в бургас
    кофти прецакани сме

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Истината е в изолацията...и добра дограма...и сметките за ток ща паднат веднага.

4. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Истината е в изолацията...и добра дограма...и сметките за ток ща паднат веднага.
    100% истина
    А за климатиците Дайкин като цяло...нека някой ,,просветен'' ми изброи повече от една причина да си купя такъв
    Баси дърветата

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Ако беше броил още около 4 стотака нямаше да имаш изброените от теб проблеми.
    А инетереса към темата не е от друго, а от любопитство, че съществува Дайкин, от който някой се оплаква.
    Но, както един съфорумник е отбелязал, нали все пак е Дайкин (Мерцедес).
    Марката не винаги е определяща. В други условия въпросната машина би се справяла къде-къде по-добре, отколкото при твоите. Не е без значение изложението, както и спецификациите на помещението.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от billab0ng3r
    Ако беше броил още около 4 стотака нямаше да имаш изброените от теб проблеми.
    А инетереса към темата не е от друго, а от любопитство, че съществува Дайкин, от който някой се оплаква.
    Но, както един съфорумник е отбелязал, нали все пак е Дайкин (Мерцедес).
    Марката не винаги е определяща. В други условия въпросната машина би се справяла къде-къде по-добре, отколкото при твоите. Не е без значение изложението, както и спецификациите на помещението.
    Ако беше броил 4 стотака ПО-МАЛКО, сигурно ефектът щеше да е същия, но поне нямаше да те е яд
    Дайкин е Мерцедес колкото Great Wall са Мицубиши или Тойота....
    А при други условия и всеки друг климатик би се справял по-добре нали за това се вземат скъпи и "надеждни" машини , за да се справят при ВСЯКАКВИ условия.

7. Тук е от
    May 2010

конвенционалният дайкин е ГРЕДА или ПРЪТ или ДЪРВО
    аз се преебах
    целта на тая Тема е да предпазя други хора да не допускат мойта грешка
    по принцип съм мизантроп но в случая повече мразя тарикатите дето ми пробутаха дайкин с компресор панасоник за смешната цена от 1210 лева

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Всеки съди от своята камбанария най-лесно. Има много добри климатици от други марки. Смешно е твърдението, че Дайкин е марка равна на китайчетата Мидеа или Хайер.... Ако вземем за пример марките коли, то вскяка от тях си има издънки, изтегллени автомобили от пазар и т.н.
    Всеки се разпростира на своята си черга, според възможностите си и предпочитанията си, които всъщност доста често се припокриват.
    Няма климатик за всякакви условия, както няма автомобил за вякакави условия...тук цената не е от първостепенно значение.
    Каквато и конвенционалка да си вземеш все тая - зимата няма да покрие твоите максималистки критерии, че дори и лятото. И да тук всъщност не опираме само до марка и пари, опираме до ВИДА и кой колко е готов да плати за този ВИД. Ако искаме конвенционален, но Дайкин - плащаме най-високата цена за конвенционален. Ако искаме евтин конвенционал си купуваме някой Самсунг.
    Другите положения са ясни.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2012

лелеее...Ай поне да е мидея,само да не е самсунг

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от billab0ng3r
    Всеки съди от своята камбанария най-лесно. Има много добри климатици от други марки. Смешно е твърдението, че Дайкин е марка равна на китайчетата Мидеа или Хайер.... Ако вземем за пример марките коли, то вскяка от тях си има издънки, изтегллени автомобили от пазар и т.н.
    Всеки се разпростира на своята си черга, според възможностите си и предпочитанията си, които всъщност доста често се припокриват.
    Няма климатик за всякакви условия, както няма автомобил за вякакави условия...тук цената не е от първостепенно значение.
    Каквато и конвенционалка да си вземеш все тая - зимата няма да покрие твоите максималистки критерии, че дори и лятото. И да тук всъщност не опираме само до марка и пари, опираме до ВИДА и кой колко е готов да плати за този ВИД. Ако искаме конвенционален, но Дайкин - плащаме най-високата цена за конвенционален. Ако искаме евтин конвенционал си купуваме някой Самсунг.
    Другите положения са ясни.
    Еми да, точно така - безплатен обяд няма, само дето винаги ще има хора, които си мислят, че могат да хапнат телешки бифтек за 5лв. Може ама на 32ри...

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Да си купиш климатик Daikin, а пък вътре компресора да се окаже Matsushita (Panasonic). След като най-важното нещо в прескъпият климатик не е произведено от Daikin то какво тогава е: ламарините ли? Продават модели сбирщайн на други марки за наполовина парите на този.

Да си купиш климатик 12-ка, а пък вътре да се окаже, че компресора му е на 9-ка. После да даваме акъл, че ако бил си монтирал климатика в помещение като за 9-ка проблеми с отоплението е нямало да има. Не бил виновен производителя, че компресора вътре е на 9-ка виновен е клиента, че не го е монтирал в подходящо за 9-ка помещение.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Valen,повечето от топмарките НЯМАТ СВОИ КОМПРЕСОРИ ,или ползват за някои свои модели други компресори . Я погледни Шарп,Санио,тройката ФФД,та дори и Тошиба !Това ли е основание да плюем по една марка,която САМО НА ЕДИН МОДЕЛ е поставила друг компресор,а не свой ???
    И това за мощността на компресора съще си го изсмукал от пръстите си . Не ми излизай с тея тъпи номерца за 9ки и 12ки,огледай се първо на колко други модели ситуацията е абсолютно същата,че и по-зле ! Производителя ЯСНО е написал в каталожните данни колко е отоплителната и колко е охладителната мощност за този модел.Това,че ТЪРГАШЧЕТА И ПИШМАНБУДАЛАМОНТАЖНИЦИ не могат да разберат значението на няколко цифри и после явно вкарват клиента в заблуда,ИЗОБЩО не означава че конкретния модел е скапан. Много интересно защо аз,продавайки или монтирайки десетки бройки ( може и стотици да са,не съм ги броил,ама са доста) ,НЯМАМ НИКАКВО ПОДОБНО ОПЛАКВАНЕ ??? Защото съм бил наясно с възможностите на модела и съм се съобразявал след оглед на помещението с това. Елементарно е,колеги ! Много даже....

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз съм 100% сигурен, че ако човека си беше взел някоя Мидея, че дори и Осака с мощност на компресора 1300 - 1500W щеше да му върши работа при ВСЯКАКВИ условия и нямаше да се оплаква.

....наистина е много елементарно.....от нищо нещо не става....

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Да си купиш климатик Daikin, а пък вътре компресора да се окаже Matsushita (Panasonic). След като най-важното нещо в прескъпият климатик не е произведено от Daikin то какво тогава е: ламарините ли? Продават модели сбирщайн на други марки за наполовина парите на този.

Да си купиш климатик 12-ка, а пък вътре да се окаже, че компресора му е на 9-ка. После да даваме акъл, че ако бил си монтирал климатика в помещение като за 9-ка проблеми с отоплението е нямало да има. Не бил виновен производителя, че компресора вътре е на 9-ка виновен е клиента, че не го е монтирал в подходящо за 9-ка помещение.
    +1
    Малко са тези които дават това което пише. Ама масово като не разбираме , сме виновни.
    Относно дайкина , ще цитирам за пореден път един казус с мой познат. Купува си климатик за апартамента Mitsubishi дава 2400лв. За следващите 6м го свалиха 4 пъти ( през зимата ) и все проблеми, накрая му казаха да не пуска йонизатора. Естественно той имаше два въпроса:
    - Как се спира йонизатор-а ?
    - Защо трябва да го правя при условие че съм дал 400лв отгоре за модел с такава екстра.?
    Накрая стигна до заключението че щеше да си "опаше" апартамента с 4бр. конверторни мидеи 12-и и щеше да бъде баня в къщата му , а не да мръзне в най-големия студ с климатик за 2400лв.
    Това бе преди 2г.
    Накрая го смениха с друг и всичко се оправи, но нервите и проблемите , няма кой да ти ги върне.

17. Тук е от
    May 2010

скоро ще станат 15000
    стайчето е за 9ка
    рехиш да се запася с мощност и си мислех че купувам 12ка по скоро 35(3500вата)
    броих 1200 лева пиха сиромашка кръв и получих 9ка
    няма начин машина с р410 и компресор 900ва да е 12ка(3500вата) физически е невъзможно
    ако беше с р22 и някви огромни топлообменници и дебитни вентилатори си затварям едното око
    в случая дайкин лъжат нагло и безотговорно което не им прави чест
    мойте 1200 лева ще им излязат през гъза
    мамичката им ще разплача
    от тия 14000 прегледали темата поне 14 не са си купили дайкин
    при тая криза 14 клиента не са малко
    вече съм им го втъкнал въпрос на време е да им го набухам целия отзад

18. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Не се заблуждавай,14 000 са ВСИЧКИТЕ ПРЕГЛЕЖДАНИЯ на темата ти,а не отделните потребители. Едва ли има повече от 1000 души. И ако мислиш,че така с четене се отказва човек,жестоко се лъжеш.
    Само помисли как цяла зима само ти и май Биро ( с уж шумния FTX) плюхте по Дайкин. А останалите 50 000 собственици на такъв климатик??? Вярваш,че са мълчали ли ???
    П.П - тозии модел,както и всички останали на Дайкин,е минал през т.нар Евровент,НЕЗАВИСИМА сертификационна лаборатория ,гарантираща ти,че всичко,което Дайкин са ти изнесли като инфо в каталозите си,по табелките на климите и по рекламните брошури,е вярно и отговаря на истината...Сега на теб ли да повярвам,или на Дайкин и Евровент ???
    Или може пък да има конспиративен заговор за световна измама на клиентите на Дайкин ,и Евровент са в кюпа ,лъжейки нагло с тях

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 19 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 25-04-16, 21:06
  2. дайкин уруру сарара
    От vili74 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 16-02-12, 01:26
  3. 2 дайкин-а температура..
    От sasaem във форум Климатици Daikin
    Отговори: 22
    Последно: 27-02-11, 23:12
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Дайкин или Фуджицу?
    От jororo1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 07-10-10, 00:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе