justify Благодаря на теб и на всички други които отделиха време да прочетат поста ми ,да коментират и да се опитат да ми помогнат относно моя проблем.
justify Благодаря на теб и на всички други които отделиха време да прочетат поста ми ,да коментират и да се опитат да ми помогнат относно моя проблем.
Аз не бих го сложил.Ял съм попарата на преоразмерена машина от този клас в малка стая.В кухнята ми 17 квадрата, която сега се топли с ХИТАЧИ-то, месец преди него, през януари 2007 г. монтирах МИДЕЯ MSG12HRI.Е, машината настроена на 22, 23 градуса просто си заспиваше и определено не вършеше работа.Та изкара месец и я махнах.Да не стане и тук така.
И аз не бих си причинил подобно нещо, ама всеки сам си решава. По-логично е да се търси оптимизация някаква - ограничаване на топлозагубите, помощен отоплителен уред или дори продажба на машината /ако тъщата не го иска за коледен подарък/.
Явно машината е доста слаба защото тази зима все още не мога да накарам Дайкина от подписа ми да инвертира в същото помещение-настроена температура 23 гр на термометъра в стаята 24.3 и он-оф режим
Но като погледнах сервизните -FTXN50 е отслабнал с 6 кг спрямо FTXS50 /килограми на външните тела/
Принципно съм съгласен с вас, но продажбата няма да е икономически най-разумният вариант, защото задължително ще се изгубят част от парите и то не по -малко от 1/3 от първоначалната цена.Като гледам в момента Продавалник-а е пълен с климатици 2-ра употреба, има и няколко подови които ги мъчат да ги продадат от доста време...Отделно Сашо и още няколко човека(поне 5-6) които се занимават с климатици кой с фирма кой без се опитват да продават климатици на свои клиенти или изпаднали им такива...
Той човека каза, че с мъка ги е събрал тези пари, та от вашия до неговия гъз явно има доста разстояние...
Станимир197_7 -въпроса е и до топлозагубите, които не винаги зависят на 100% от изолацията-като сте 2-3 или 4-5 семейства(апартамента) в сграда с 12/24 или нагоре апартамента сградата като цяло е студена и няма стопляне...
Нямам предвид да го продава.Решението на проблема му е добра подова и таванна изолация.Тия магазини и гаражи долу знаеш колко дърпат.
Това прочетохте ли го преди да пишете по темата?Първоначално публикувано от Kovachev
Е, й??? Ти имаш ли впечатления от дайкин та пишеш по темата
Моят прави на всеки 55 до 75 минути дефрост за 7 минути който изяжда от 1.5 до 3 градуса в зависимост от външната температура, та какво остана за китайчето дайкин от завод на Грии ...
НА моят дайкин при -10 градуса му остават 3.69 кв и то без да се броят дефростите, а с тях ...
50-ката на хитачи е с поне 30% по-добър климатик от това чудо на китайската технология, защото поне не дефроства като невидял ...
justify Според теб каква машина трябва да сложа в хола. Не ми се рискува отново с Daikin, може би Fujitsu Nocria или нещо друго?
Замерване направи на 30 гр настроен климатик и вентилатор на максПървоначално публикувано от avast3
Замери входна изходна и виж разликата-като разбира се има значение и на каква външна ги правиш
А това с местенето в 13 кв не си го причинявай-помисли за изолация на под и таван защото като вземеш по топлеща машина за там накрая на месеца сметките едва ли ще ти харесат
Явно губиш много топлина от пода или тавана-сам можеш да прецениш
Успех
Сега го замерих.Външна температура 3 градуса. Климатика е настроен на 30 градуса, вентилатора на макс /5-та степен/ на изхода си духа с 49 градуса.Първоначално публикувано от stanimir197_7
За евентуален ремонт отново просто не може и дума да става, преди 6 месеца се нанесох.
А защо големи сметки за ток? Не би ли трябвало този климатик бързо да отопля стаята и след това да минава в икономичен режим? Или аз греша нещо? Моля аргументирай се.
Kovachev при зими като тази няма как да си доволен от климатика.По мое мнение първо трябва да си отговорите на тези въпроси . възможноститие в зависимост от отговорите и в зависимост от изговореното и недоволството изразено дотук мога да кажа че възможностите са:
1. hitachi-50fh6
2. lg-e18sq-1100
3. Нокрия 14
Този тест показва ,че машината ти е ОК.Така като си на 5-та скорост не се ли стопли стаята и не се ли вдигнаха градусите?Не го спъвай на АВТО вентилатор(автото при Дайкина е като на 1-ва или 2-ра).За да се стоплиш ти трябва толъл въздух, и той идва с по-големия дебит на вентилатора.Първоначално публикувано от Kovachev
А защо големи сметки за ток? Не би ли трябвало този климатик бързо да отопля стаята и след това да минава в икономичен режим? Или аз греша нещо? Моля аргументирай се.
[/quote]
Явно имаш големи топлозагуби-и след като имаш изолации по стените студеното идва от пода а топлото отлетява през тавана
Мислиш ли че ако вземеш машина която въпреки тези загуби ти подържа желаната от теб температура ще плащаш малки сметки
Опитай да задържиш топлото вътре- външни щори изолация на под и таван
Ремонтите не са приятни
То и температурите вън бяха неприятни-сега с покачването им нещата ще дойдат на место до следващото застудяване/просто губиш много топлина-ти прецени от къде/
Вече се стоплих, външните температури за моя радост са +Първоначално публикувано от necata2
Иначе вентилатора съм го оставил на макс. По-топло е , но пък за сметка на това голям "вятър" става в стаята.