Първоначално публикувано от
valen79
Aleksandars , искам да съм подготвен, като дойде този псевдо - техник дето ми я монтира за да я прегледа. Дайте ми съвети - какво да следя, какво да гледам, защото този като дойде ще каже, че нищо му няма, като измери налягането. Иска ми се и да източи фреона, после да вакумира и след това да зареди по везна, но надали ще има такива техника

, а и ако количеството фреон го изкара по табела може и пари да ми поиска, нищо, че е в гаранция. По спомени повече от 5 минути не са зареждали системата като го монтираха.Аз им викам:"Предните климатици ми ги зареждаха поне 20 мин., а този само няколко минути". Те разбирасе казаха:"Сигурно предните са имали стара и не много мощна техника" Майсторе, майсторе, да не си ми в къщата!
chachoto , така е сигурно имам топлинни загуби, защото живеем сами в триетажна къща и ние сме на последния етаж, но климатика работи вече 3 седмици нон - стоп и стените на допир не са много студени, тавана също.
Вчера се прибирам в стаята 20 гр., пускам го на 25 от дистанционното и климатика тръгва да духа топло.След 15-20 мин. почна да духа пак хладно като в стаята стана 20.5 гр. и така цяла вечер. Имам съмнения за термо-датчика е скапан или има проблем с него, дали е възможно?
Благодаря Ви!
- - - - - - - - - - tweeg , стаята е правоъгъна 5.10 на 4.05 метра и височина 2.57 м.