Спокойно това е инверторен климатик и точно това му е работата да не спира да духа различно топло зависи от градусите.
Ако измериш температурата на въздух която излиза от климатика ще е различна при зададени 21 или 24 градуса.
Спокойно това е инверторен климатик и точно това му е работата да не спира да духа различно топло зависи от градусите.
Ако измериш температурата на въздух която излиза от климатика ще е различна при зададени 21 или 24 градуса.
biro, по-скоро човека казва, че спира да вдига след 21 градуса и си остава там.
Явно някой от термометрите не му е верен.
valen79, FTXN като достигне температурата си сваля мощността, а не изключва.
Такъв им е алгоритъма на работа на дайкините.Достигнат ли разлика от два градуса под зададените в режим отопление намяляват оборотите и се опитва да достигат зададената температура в следващите 2-3 часа постепенно.Лошото е че този алгоритъм, не отчита, че докато достигат плавно температурата външната температура зимата не е статична, а след 17,00 часа обикновенно има рязък спад с над 3-4 градуса на външната температура и те отново включват на повече обороти, достигат 2 грауса под зададените и отново "се кротват" за да се опитат плавно да достигнат зададената температура и така " си играят " на догонване" цяла вечер ...
При фуджицу в началото имаме много силно развъртане(в немалка част съпроводено със силно жужене на компресора на външното тяло) и след като достигнат температурата се кротват спокойно.При правилно оразмеряване темературата се достига за 20 до 50 минути.При първоначално включване и неотоплявано до тогава помещение макар и стените да са студени температурата се достига за 2 до 4 часа, но тъй като стените са студени климатика намалява малко оборотите и работи на номинал или малко под номинал докато стените се сгреят и тогава минава на минимална консумация за определения модел и в зависимост от топлозагубите на помещението.
Това са моите впечатления от дайкина и двете ми фуджица.
Този пост е редактиран от justify; 10-12-12 в 15:52.
Да, точно така работи Дайкин. Вечер, когато вентилатора е на AUTO, непрекъснато си играе с оборотите на турбината.
Благодаря за отговорите! Вечер като се приберем от работа го включваме и той сравнително бързо загрява, но след 3-4 часа работа остава примерно на 20,5 до 21 гр. при зададени примерно 22 гр. и затова и не изключва. Както и да е благодарение на вас ми се изясни.
При този начин на експлоатация/спиране-пускане/няма как да очакваш да ти е топло. А и сметките ти за ток ще бъдат големички и да добавя - живота на машината не особено дълъг!
Да попитам,малко късно,но.....как и по какъв начин като е в режим,,няма ме в къщи,,може да се настройва климатика?Признавам си,че съм бос,даже и гоглав в тая област/климите/,но се надявам да съм избрал точния климатик.За сега съм доволен,няма нищо общо с ,,панасоника,,въпреки,че и той би трябвало да е добър,като четох параметрите,пък и цената не е ниска за 9-ка.
Натискаш Home Leave, задаваш градуси и вентилатор. Когато се прибереш натискаш отново същото копче и той се връща към предишния режим. Когато излизаш натискаш HL и той ще изпище запаметените вече параметри.
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко трябва да е изходящата температура на този климатик или на подобен модел? Външната температура днес е 1*с, измерента температура на изхода на климатика при зададени 30 гр. и вентилатора на макс ми отчете 43 гр. Нормално ли е това според вас и дали има нужда да се допълни с фреон. Съжалявам за тъпо зададените въпроси, но съм лаик в тази област. Благодаря предварително!
А колко е входящата? Що не си оставите машините да си работят. Какъв е тоя мерак да ги ръчкате непрекъснато.
Имаш ли някакво обективни оплаквания относно топленето? Поддържа ли зададената температура?
А на вход е колко? Или входа е без значение за изхода.
Тони, защото при зададени 24-25 градуса ми духа хладно на главата и в стаята дори и при зададени 26-27 гр. не става повече от 21-22 гр. максимално. Жената постоянно реве че духа хладно и че и е студено, на мен ми е ок, но все пак е неприятно. Казах, че съм лаик в областа,как да замеря входа, къде да сложа термометъра?
- - - Обновено - - -
Отгоре върху машината! Сложи го на 22-23С и на AUTO вентилатора. Клапата по средата/нито най горе, нито най долу/ и го остави да си работи.
Тони,направих това което ми каза. След около час работа на машината термометъра ми показа 25 гр. И сега какво?
А каква е темп в стаята и как/къде я мериш?