Първоначално публикувано от
valen79
Здравейте, отново в моята тема! Надявам се да не ставам нахален с питанията си относно моята машина. Имам отново проблем който искам да разреша(или да си го обясня).Имам няколко питания към специалистите и съответно мойте измервания и наблюдения :
1. Когато увелича градусите от дистанционното примерно от 20 на 25 гр., в стаята по данни от 2 термометъра е 20 гр и започва да излиза топла струя която не трае повече от 20 -тина минути, термометрите показват пак 20 гр. и така цяла вечер не помръдват. Вентилатора е на AUTO постоянно работи на високи обороти, а изходната струя е хладна и е около 36 гр. Нормално ли е това?
2. Възможно ли е вътрешния тем.датчик да е повреден, защото като измеря изходящата температура при зададени 30 гр. на дистанционното и вентилатора на 5 степен при старт е 49 гр. външна т. е 6 гр. на входа на в.тяло е 21 гр. и температура на стаята 17 гр. след 10 мин. става 43 гр., след още 20 мин става 40 гр.Така държи до един час и след това го ставям на 26 гр. и струята става студена- 36-37 гр. при входяща 24.5 гр. а в помещенито е осезаемо хладно и цяла вечер не може да "докара" повече от 21 гр.
3. Какви са предполагаемите причини според вас? - налягане(фреон), тем датчик, компресор, тръбен датчик?
4.Ще викам техника дето ми го монтира тези дни и трябва да с ваша помощ да бъда добре информиран, затова ако някой знае какво трябва да е налягането по манометри да сподели?
Благодаря на всички, който разсъждават с мен и ми дадът съвет!