Може не е изключено , може да са изсъхнали от стоене по складовете.затова ги отварям и слагам грес , задължително независимо от марката. Иначе ВМЗ са много издържливи. Ако са сухи всички имат шум нищо че са нови.
Може не е изключено , може да са изсъхнали от стоене по складовете.затова ги отварям и слагам грес , задължително независимо от марката. Иначе ВМЗ са много издържливи. Ако са сухи всички имат шум нищо че са нови.
Този пост е редактиран от gerhar; 01-02-18 в 22:36.
Не влизат хлабаво, а доста стегнато.
Климатикът не е с турбина, а с вентилатор.
Климатикът е на 9 години.
Възможно е при някоя от смените на лагери да е повредена оста на мотора. Не знам дали има смисъл да сменям лагери или да купя нов мотор.
Нека да е перка тогава.
Смених лагерите. За сега не се чува паразитен шум, но изглежда и тези ще заминат бързо:
Не че нещо ама той Иван74 от къде да знае,нищо че цяла България взима "перки"от него.Иване да си смениш аватара като не разбираш.
Пп.biro другия път сменяй мотора ако заминат пак толкова бързо.
Този пост е редактиран от necata2; 07-02-18 в 18:02.
след като има видимо биене защо да сменя мотора .. тя перката е крива
Проблемът е в мотора. Преди години, когато от една фирма за климатици го отворили да му сменят лагерите за пръв път са начупили пластмасата, която влиза в жлеба на металната капачка и капачката сега не ляга добре върху корпуса на мотора. При стягане с металната скоба към вътрешното тяло моторът се мърда. Пробвах да подложа нещо, но се губи центровката и перката опира във задната стена на климатика. Махнах подложката и това е положението от клипа.
При отварянето на този мотор почти винаги се отчупва от жлеба.Като го сглобяваш го напасваш както си е бил и го капваш със лепило или го пристягаш с изолирбланд.
Недко, има начин да отвориш мотора без да се отчупи нищо...![]()
Може,и при мен се е получавало без да се отчупи,но с колкото и колеги съм си говорил почти всички ги отварят така:малко почукване и после с правите отверки леко,леко...Може да кажеш ако искаш и другия начин,човек де учи докато е жив.
Не се получава, защото първо трябва да счупиш един, за да разбереш точно как е затворен. Практиката е да си поръчаш / намериш първо нов мотор, за да си вържеш гащите. Тогава почваш да отваряш. Или залагаш на някой, 'дето е наясно. Пак без гаранция!
Това към мен ли беше или?Писах как 99% от майсторите ги отварят.А колко мотора съм отворил отдавна не ги броя.
Никъде не съм казал ,че е с перка. Говорим конкретно за подовия FVXS, който по стечение на обстоятелствата е с турбина. Тези , на които им мяза на перка, да му викат перка, другите- вентилатор, аз предпочитам- турбина.
Балансът е изключително важен, за дълголетието на лагерите, при подовия модел, той не е на необходимото ниво.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk