аз имам 50-ка фтх гв не е голям проблема. след втората зима свикваш.
което ми напомня тази година мисля да му включа по-дълбоките дефрости.
аз имам 50-ка фтх гв не е голям проблема. след втората зима свикваш.
което ми напомня тази година мисля да му включа по-дълбоките дефрости.
Незнам при дайкин как е но през отоплителният сезон 2011/2012 си мислех че моя Шарп е повреден защото не спираше за дефрост с часове и когато това станеше беше в рамките на 4-5 мин. макс. При -22 почва да му трака лагер на перката на външното тяло.
п.с тогава бях с стара дървена дограма с луфтове духа вън духа и вътре и при зададени 22 си поддържаше 23 в стаята без проблеми![]()
Бая е подъвкана темата за дефростите на ДАЙКИН.Вярно е, че не само машината е виновна за чести дефрости, но алгортъма им явно нещо куца.Аз за моя ТОШО ЕВРОПЕСЙКИ какво да кажа, като го виждам да дефроства 2-3 пъти в годината.А оня дзвер японеца още не съм го хващал вече 3 години /вярно, че не се ползва постоянно в интерес на истината/.
Тоя, дето е пуснал темата е с FTXL20! Кой знае в каква кубатура го е сложил?! Залагам на над 30 м2. Там помещенията са им големи. 100% няма и топлещи съседи, всички страни са му външни. При 99% от гласувалите положението е идентично. За мен един правилно оразмерен Daikin, не би имал проблем с чести дефрости. По-важното за мен е, че за 3 години грижи не са ми създавали. Чета за други марки и след 1-2 години кой сменя лагери, кой слага тампони, на кой му пука пластмасата, кой му сменя мястото понеже е много шумен. Моите мъркат като сиамски котараци. За мен това е една много надеждна марка и се радвам, че съм се спрял на нея.
аруба,сложи си ръка на сърцето и ги сравни с JDR-а..................
Как да сравня климатик от 1500 с такъв от 3 000 като нов? Не е правилно. Все едно да сравниш някое Suzumi или Avant с Ururu-Sarara за Япония. Ако има на такава цена, толкова нови, бих купувал само втора употреба. Затова и взех 221PDR за 1120 лв. Ама ги няма постоянно.![]()
Този пост е редактиран от aruba_man; 17-10-13 в 00:43.