Страница 14 от 48 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 716
Like Tree550Одобрявам

Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N

За какво ти е притрябвало да овлажняваш през зимата? Ще се образува конденз и ще избие мухъл.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    За какво ти е притрябвало да овлажняваш през зимата? Ще се образува конденз и ще избие мухъл.
    Ми за какво са го сложили изобщо в климатика. И за мен няма логика.

4. Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    1). Таа, основният ми въпрос беше поддържа ли зададената влажност през зимата? Някой ползва ли реално овлажняването през зимата? Може ли да се включи вкарване на въздух отвън, ако е под нулата? Става ли автоматично ако се зададе по-ниска влажност? Не може никой да не го е пробвал.

3). Обмислях го миналата година, когато ми трябваше един климатик. Сега ми трябват няколко, така че няма как да стане така или иначе.
    Зимата поддържа влажността, като го оставя да работи по-продължително време.Тава зависи от редица фактори: обем на помещението, желана влажност и др. Не го ползвам постоянно през зимата. Функцията работи до температура на атмосферния въздух -10 градуса. Системата работи автоматично, но не знам до колко ниска влажност си представяте, че ще поддържа. Екстрата е добра и определено има ефект, но не я ползвам постоянно. По.често активирам пречистване на въздуха чрез флаш-стриймъра.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Хора мислите с главите си.. Зимата въздуха се изсушава, не напразно едно време майка ми, пък навярно и вашите, слагаше съд с вода в/у радиатора. Вие като чуете влажност правите асоциации с горите в Борнео. Малко по сериозно момчета!
    Aleksandars, SPSt, Rumb@ta и 1 други харесват това.

6. Тук е от
    Oct 2014

Ми за какво са го сложили изобщо в климатика. И за мен няма логика.
    Конденз не се получава поне при мен, първоначално имах подобни притеснения. Относно дали има логика да слагат такава функция? Сам всеки може да прецени когато постои в климатизирано помещение с въпросния ефект.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Ако отглеждаш гъби или марихуана(или всякаква оранжерия) е много полезна тази функция.
    dodo_pv и kokovox харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от karrum Виж публикацията
    Зимата поддържа влажността, като го оставя да работи по-продължително време.Тава зависи от редица фактори: обем на помещението, желана влажност и др. Не го ползвам постоянно през зимата. Функцията работи до температура на атмосферния въздух -10 градуса. Системата работи автоматично, но не знам до колко ниска влажност си представяте, че ще поддържа. Екстрата е добра и определено има ефект, но не я ползвам постоянно. По.често активирам пречистване на въздуха чрез флаш-стриймъра.

Ние сме в едностаен ЕПК. Стаята е 26м2. Двама души и бебе. Влажността се качва до 75-80 процента, без да сушим дрехи в апартамента, само от дишането. Бих искал да се поддържа 55% RH.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Хора мислите с главите си.. Зимата въздуха се изсушава, не напразно едно време майка ми, пък навярно и вашите, слагаше съд с вода в/у радиатора. Вие като чуете влажност правите асоциации с горите в Борнео. Малко по сериозно момчета!
    Един възрастен в покой издиша по 1 литър вода на ден. Доста хора няма да ми повярват. Ако не я пуснеш навън или не я събереш от въздуха, влагата няма къде да отиде.
    justify, kalcheff1 и milanov харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Майка ти явно не е имала качествена дограма и е влизал студен въздух през процепи на прозорци и врати та от там и изсушаването.
    В спалнята ми зимата нощем става 70% влажност само от дишане.
    Дрехи не суша, ползвам сушилня. За да премахна влагата отварям да проветрявам 2-3 пъти на ден по 5 минути (което увеличава разхода на климатиците).

Естествено, че зимата въздухът в затворени отопляеми помещения е много влажен, за това постоянно вървят реклами на влаго абсорбатори точно в тоя сезон.
    milanov одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Всеки отоплителен уред изсушава въздуха. Ако имате мухъл или конденз проблема е от неправилно на проектиране на изолация и дограма. Климатика може да поддържа зададена влажност в проценти от дистанционното.

Sent from my phone.
    rosswen и CiNEMAN харесват това.

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ние сме в едностаен ЕПК. Стаята е 26м2. Двама души и бебе. Влажността се качва до 75-80 процента, без да сушим дрехи в апартамента, само от дишането. Бих искал да се поддържа 55% RH.

- - - - - - - - - -

Един възрастен в покой издиша по 1 литър вода на ден. Доста хора няма да ми повярват. Ако не я пуснеш навън или не я събереш от въздуха, влагата няма къде да отиде.
    Точно така, само от дишането се отделят по няколко литра вода в денонощието. Това е все едно да излееш половин кофа вода в стаята.
    Есента и зимата като паднат мъглите, у нас влажността скача над 70% по цели дни. Ако се къпеш, ако почнеш да готвиш, или ако си правиш чай/ кафе познай какво става... към всичко това добави и влагата от дишането... само допълнително овлажняване ми трябва.
    На мен ми е най-комфортно при 45-60% влажност.
    До сега не съм чувал някой в България да има проблем с прекалено сух въздух, напротив всички се оплакват от много влага и купуват обезвлажнители за зимата. Зависи и къде живееш.
    Mega одобрява това.

13. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Функцията за овлажняване зимата вероятно не е мислена за зима като българската, където е сравнително влажно през зимата. Обаче хората не правят климатик за климата на всяка отделна държава. Ако си в Аризона, Колорадо или някъде в Япония зимата, където влажността е 20-30% тази функция е незаменима. Ако не ти трябва не я ползваш просто е. От мое наблюдение когато овлажняването е включено и въздушната струя е насочена към хората при отопление, стаята се усеща по-топла, дори да няма промяна на температурата от дистанционното. Лятото е обратното - изсушаване със струята страняща от хората стаята и въздуха се усещат по-свежи и комфортни. Глезотийки са, но работят тези екстри като се научиш как да ги ползваш.
    Определено аспирацията е нещото, което е незаменимо за мен.
    emil vasilev и CiNEMAN харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Всеки отоплителен уред изсушава въздуха. Ако имате мухъл или конденз проблема е от неправилно на проектиране на изолация и дограма. Климатика може да поддържа зададена влажност в проценти от дистанционното.

Sent from my phone.
    Румба, обясни моля те къде отива влагата от помещението след като отоплителния уред изсушава въздуха?
    Примерно в една спалня 15m2 височина 2.60m работи конвектор и поддържа 24 градуса, влажност 50%. Вратата и прозорците са затворени, двама човека лягат да спят. Конвектора си поддържа цяла нощ 24 градуса. Искаш да кажеш, че на сутринта въздухът ще бъде сух, тоест относителната влажност под 50% без да се промени температурата, така ли?
    Mega одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Майка ти явно не е имала качествена дограма и е влизал студен въздух през процепи на прозорци и врати та от там и изсушаването.
    В спалнята ми зимата нощем става 70% влажност само от дишане.
    Дрехи не суша, ползвам сушилня. За да премахна влагата отварям да проветрявам 2-3 пъти на ден по 5 минути (което увеличава разхода на климатиците).
    Точно така.

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    ..Естествено, че зимата въздухът в затворени отопляеми помещения е много влажен, за това постоянно вървят реклами на влаго абсорбатори точно в тоя сезон.
    Тук не съм съгласен. Валидно е за калпави или някои приземни помещения.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Ето ви една задачка

Защо когато има мъгла навън (мега влажност) и отворите да проветрите, влажността в помещението пада?

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Това не е задачка. Сравняват се ябълки с круши. Влажността е относителна величина, зависеща от температурата и се мери в проценти. Погледнете id диаграмата. Влагосъдържанието е нещо съвсем различно! Както се различава водата от парата. Парата е невидима. Мъглата, която виждате през прозореца, не е пара. Това е вода.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 48 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Профилактика на Daikin URURU SARARA
    От kojchev във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 31
    Последно: 24-06-19, 21:39
  2. DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
    От ydonev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 07-03-14, 09:25
  3. Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara
    От ayl във форум Климатици Daikin
    Отговори: 62
    Последно: 13-11-12, 19:20
  4. Daikin AN50GRP-W Ururu Sarara
    От TODORIN777 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 12
    Последно: 25-10-11, 20:12
  5. Daikin Ururu Sarara или SKVP2 Super Daiseikai VI
    От prodan1234 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 19-07-11, 09:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе