Аз лично не мога да разбера много ли ти се струва.. Малко ли?
Аз лично не мога да разбера много ли ти се струва.. Малко ли?
Нали човека написа,че отоплява от време на време и 12 кв.м. коридор.
... и коридор, кво повече искаш. Добре е, за квадратурата която се топли! Големите машини не са икономични, няма как просто да топлиш 2 хола като на панелка със 200вата средна консумация.
напротив ,големи машини в големи помещения реално дават икономия .. с 300 вата топлиш 40 квадрата - има хора ,дето чистата им площ на целите апартаменти са толкова ,топлят ги с 2 примерно машини ,ама дали им харчат по 150 вата ... аз 2 стаи по 15 квадрата не мога да ги стопля с по 150 вата средни .. но топля хол близо 30 квадрата с 200-250 вата ( ако е над нулата ,както коментирания период )
Аз съм доволен от разхода, даже много. Температурата не я оставям на 20 постоянно. Някой път ми е студено и го вдигам на 22-24 гр. После става жега и го намалям. Според как се чувставам. Отделно през нощтта никой не спи в хола, така че климатика намаля температурата с 2 градуса, докато не забележи движение в стаята. Определено поне 1 седмица този месец отопляваше и коридора+две бани и килер (20 кв.м. общо). Откъм икономичност и мощност няма грешка, но затова изръсих толкова пари за него де.
Посочения разход за въпросната машината си е нормален за такъв клас климатизатор. Все пак по-точно би могло да се определи при работеща машина на приблизително една и съща зададена температура, примерно 22-23 гр.
Аз затова попитах,от кой град е колегата и слънце огрява ли стаята.Защото във Варна,поне от 10 дена,ако не и от две седмици,климите ги спирам във 7 сутринта и ги пускам във 17-18 вечерта и то на 23-24 гр.Ако ги сложа на 20 ,изобщо няма да тръгнат.Затова ми се стори висок разхода.При мене две машини,за две стаи за същия период са изгорили по малко,но това е за Варна,и при условие ,че едната стая я грее до обед,а другата цял ден.
Може ли някой запознат да ме светне за някой специфики при монтажа на Уруру Сарара 25ца - дължина на тръбен път, дебелина на тръби, препоръчителна височина на монтаж на вътрешното тяло ( странични отстояния до перде/завеси които биха попречили на коректната работа на машината). 25цата за около 20 кв спалня с изложение северозапад, ново строителство. Препоръчителна монтажна група за Русе?
За това си има ръководство за инсталиране. Твоята работа е да намериш кадърни монтажници.
- - - - - - - - - -
Може и в Гюргево да видиш как стоят нещата, че там са по-евтини.
Монтажниците са от огромно значение, за купуването на машината вече се действа.
пп. Благодаря за ръководството!
Ако гогорим за Перфект Електра, то те са монтажниците и на Техномаркет и това автоматично не ми вдъхва доверие в тях.
пп Тези сугурни ли са?
http://daikin-bg.com/page.php?sec_id=19
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 17-04-16 в 01:46.
Честито! Май само Ururu Sarara и вътрешното тяло на подовия Daikin се правят в Япония.