Този пост е редактиран от avenger; 19-06-16 в 22:34.
50 на 50 е шанса да са читави.Аз залагам ,че това ще им е първия такъв модел монтиран и ще се учат на него .
Този пост е редактиран от avenger; 19-06-16 в 22:35.
Здравейте, имам въпросния климатик FTXZ50N от близо една година с Wi-Fi модула.Наскоро (наскоро наскоро няколко месеца) програмата за управление на климатика през телефона, (който е Android) ако има значение се появи една нова функция "Консумация" ,която би трябвало да показва консумацията на климатика както мога и да я гледам и през дистанционното. Да обаче когато вляза в нея виждам климатиците (понеже са два на брой), но някак си бледо и не мога да цъкна на тях т.е. не мога да видя каква е изразходваната от тях енергия.
Та въпроса ми е дали самия климатик не поддържа функцията за онлайн консумация или самия Wi-Fi модул търсих в интернет за някакви характеристики на Wi-Fi модула и не открих почти никаква.От личен опит ще споделя информация за Wi-Fi модула е, че не работи на 5Ghz рутери и както на Wi-Fi сигнал излъчван от 11 канал нагоре т.е. 11-12-13-14 изобщо не открива рутера затова се принудих да забия рутера на 7-ми канал в моя случай.
Та съвет от мен подбирайте си и рутерите освен ако разбира се няма някакъв по нов модел Wi-Fi модул от моя модел : BRP069A42
Този пост е редактиран от avenger; 24-06-16 в 22:43.
Благодаря за пояснението относно функциялността на модулчето. Дилемата е решена, ще мина и без него. А във връзка с твоя проблем, друг колега ползвател на въпросния модел беше споделил, че wifi контролера е доста скопен тъй като софта контролираш апликейшъна е еднакъв за всички модели на Дайкин поддържащи тази екстра.
Коко кажи на човека да не се главоболи.
Ами контролера е чешки и софта е чешко/белгийски и нещата нямат много общо с японското качество. Върши работа чат-пат, но твърде често нямам връзка с контролера или някакви други бъгове, заради аматьорско написаната апликацията. Идеята е супер, но изпълнението е ужасно. Остави лоша оценка на апликацията в гугъл магазина.
И на мен преди ми се губеше много връзка понеже ви-фи каналите бяха на автоматично. И рутера минава на най-малко натоварените а при мен това са от 11 нагоре. И така губи връзка и после рутера като реши да смени на някой друг канал всичко се оправя. Модулчето е много удобно свикнах с него и го ползвам постоянно. Но малко е смешно да слагат на климатик от бъдещето модул от праисторията което струва незнайно защо толкова скъпо.(в моя случей беше подарък с климатика и не съм го купувал отделно). А както казват хората една система е толкова силна колкото е слабо най слабото и звено.
П.с. Да се поправя проверих на едно място 37 лева е модучето. Говорех на изуст отпреди една година, когато беше малко над 100 лв.
Благодаря за поправката kokovox.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Този пост е редактиран от Ивайло Колев; 26-06-16 в 01:49.
Модула не е скъп - към 40 лева е, което е по-евтино от конкуренцията или други варианти. Обаче трябва да го подобрят, особено апликацията. Смятам да взема модул да D-link и да го пробвам с един от другите ми климатици. От Кондекс ми препоръчаха Мелиса, но е 120 лв, и ако D-Linkа (60лв) не работи добре ще пробвам Мелисата.
Да не ви мързи да натиснете ОН и ОФФ на дистанционното?
Този пост е редактиран от avenger; 26-06-16 в 12:10.
Теб не те ли мързи да пишеш грамотно?
Каква е тази "Мелиса" ?
Това на какъв принцип е и познаваш ли някой с такова. Изглежда самата Мелиса се връзва с рутера и когато я оправляваш през телефона нейната комуникация с климатика става както и с дистанционното. Един вид си купуваш универсално дистанционно само че с Wi Fi връзка за 120 кинта Но като четох описанието пишеше че трябва да се сложи срещу климатика, и от там се наведох на тая мисъл. Струвами се че ще е недостатък -отделно захранване,отделно място с директен изглед към климатика... има известно неудобство но плюса е че дори и да смениш климатика винаги ще можеш да го ползваш на новия И си задавам още един въпрос който ще си зададе и всеки какъвто и климатик да има "ще работят ли всички функций?"
Този пост е редактиран от Ивайло Колев; 26-06-16 в 06:43.
Функциите се запаметяват ръчно от оригиналното дистанционно. Иначе си на прав път с разсъжденията.