хубава силистренска е станала темата.
поне наистина ще се разбере дали са читави машинките.
когато падне снега и студа може да се организираме на кана хубаво румънско винце и да обобщим резултатите.
50-та не ги правят в Чехия,на кашоните пишеше Малайзия или Тайланд по спомен.Слагали сме няколко и като качество,изработка и вложени материали отстъпват много на малките модели 20,25,35,Вътре са като Китайския Дайкин от който имаме с разцепени пластмаси като на Мидеа.
Сега тествам една 25-ца и скоро може да напиша малко впечатления които ме изненадаха приятно.
Малайзийски са. Не знам как може да се различават материалите, при положение, че идват от едно и също място, но не мога да твърдя нищо - не съм се занимавал да изучавам тези жалки подобия на климатик в детайли.
Тук има едно малко видео представяне , на плюсовете и минусите от колега.
Daikin FTXB
Този пост е редактиран от bobovo; 27-11-15 в 20:51.
Дайкинчето си бачка безгрижно , тихо без да създава проблеми , без да го спирам отоплявам и коридора и съседната спалня отчасти , месечна гълто не повече от 35-40 лева без да се гаси. Само веднъж ми дефростна наскоро и то за 3 минути общо.
Браво това да се чува и занапред. Дръж ни в течение как се държи и при по сериозни отрицателни температури.
Аз не бих се спрял на нея, но бюджета на ползвателите това позволи. Другия вариант бе Мидейката. За Грее в Силистра никой не го предлага .... имали само 9ки и 12ки .... много странно.
Мисля да му лепна един ват метър и да видим от 15ти декември нататък какво ще изхарчи, че ми е адски интересно. И колко ще топли де![]()
Беше пуснат само за 24 часа и стопли без проблем при външна температура около 0/6 градуса , но консумацията все още не се следи тъй като чакам да ми услужат с ватметър. Студиото все още не работи поради довършителни работи по него /майстори ...../, но целта е в петък или най късно събота да отвори врата. По подробна информация ще дам след като го поогледам известно време, но веднага ще дам отзиви. Малко съм маняк на тема тишина .... така че ще съм доста критичен в тази насока
EDIT:
При външна 2гр и зададена 25гр - консумацията я държи на около 1кВ. При зададена 23гр. консумацията пада на около 650В. За 2та часа в които го следих снощи не направи дефрост. Към 19и30 е оставен на 19гр. и по късно ще разбера колко е изхарчил до към 10ч днес. За първи път се пуска отоплението в помещението, така че все още не е отоплено/а и може би никога няма да е, но да видим/. От дограмата доста лъха хладина и врата трябва да се регулира, че не затваря добре/уж е нова постройка и за първи път се използва помещението/. Иначе си затопля помещението до нормални нива. Шума на вътрешното тяло не е никак пренебрежим, но в работната обстановка не е много натрапчив. За в къщи дори и за 18ка не бих го издържалА вентилатора стои на минимални обороти като само сменя консумацията при промяна на зададената температура.
![]()
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 18-12-15 в 23:49.
Здравейте,от 1 месец съм горд собственик на FTXB-35.От 2 седмици го ползвам без да го изключвам,понеже от тогава застуди във Варна,и очаквам да видя сметката за тока.Климатика се държи добре в 18m2 с вътрешна изолация,дограма и на 1-ви етаж.Когато на дистанционното е на 21гр. в стаята е 22-стори ми се странно но и втория термометър го доказва.Прави ми впечатление,че когато беше по топло навън през деня,правеше по-често дефрости от колкото сега през нощта,когато навън е по-студено.Дали има някаква логика или аз съм се заблудил нещо?