Здравейте!
За първа зима ползвам нови климатици- 2бр. Дайкин FTXS25G и страшно съм разочарован от ужасните вибрации и непоносим шум от външните тела.Отвън външните тела су чуват да дрънчат и вибрират , все едно ще се разпаднат.Вътре в апартамента , който е панелен , не се стои от дрънчене , бучене.|Чува се как преминава на различни обороти , все едно излита и каца самолет.Вчера извиках техниците , констатираха че има лед ( доста дебел) на цялото дъно на тавичките.Попитах ги , как при наблюдаваните от мен климатици на съседи и приятели( Хитачи, Панасоник , Фуджитцу и др). , които са на по-ниска цена и бяха с обледени тавички и висулки не се чува такъв шум ,нито пък имат силни вибрации( пипал съм външното тяло на Хитачи , усещаши се много слаби вибрации и почти не се чуваше , а тавичката бе цялата в лед).А аз като последния глупак при първа възможност размразявам , доколкото може , тавичките.С надеждате ,че ще намалее шума и вибрациите.Но ,уви .Обяснението на техниците беше ,че зъмръзването на тавичките е било проблем на Дайкините и въпроса бил поставен на семинар и на фирмата ММС-Варна.Но това не ме топли ,защото у дома е пълен ад , не се стои от шум и бучене , а това е от преди новата година.Вчера след като почистиха тавичките , отвориха горния капак , шумовете и вибрациите намаляха , но се чуваха по слабо.Няколко часа след като си заминаха ,отново взехме да слушаме старата песен.Ужас!!!
Моля помогнете!Отварям нова тема за се дискутират подобни проблеми.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 1Одобрявам
1Одобрявам

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Първоначално публикувано от Redasi
 Първоначално публикувано от Redasi   Дано с тампоните се реши проблема ти.
 Дано с тампоните се реши проблема ти.
						 И затова търся меки тампони , за да отстраня последствията , а не причината.А именно: силни вибрации ,разбира се когато температурите са под -3. Това приемливо ли е за този модел Дайкин?
 И затова търся меки тампони , за да отстраня последствията , а не причината.А именно: силни вибрации ,разбира се когато температурите са под -3. Това приемливо ли е за този модел Дайкин?