Страница 7 от 29 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 435
Like Tree246Одобрявам

Daikin FTXC SENSIRA - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

Мой познат монтиращ климатици ( основно Дайкин евтин клас) много е разочарован от FTXC . Голям процент дават дефект на външната платка - не тръгва сутрин, ако е спиран за през нощта. Грешка U4 . След 5-6 рестарта тръгва и работи без проблем . Според него дефроста по време (28 мин ) присъства . Монтирал е поне 100-на бройки и мога да му вярвам . Много по-доволен е бил от FTXB като надежност и комфорт.
    rosswen, ivan9494 и pap1918 харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2012

dimon , аз съм потребител FTXC и за грешката U4 не можа да кажа нищо , при мен не е имало проблем , но във форума има хора които се занимават професионално с климатици и могат да вземат отношение по въпроса ако искат . Колкото до твърдението , че FTXC прави дефрост през 28мин. и че по не е комфортен от FTXB просто не е вярно . Не знам дали си прочел цялата тема . В нея има мои отзиви , в които съм се стремил да бъда максимално обективен , и мисля на още двама потребители на FTXC как работи модела . Гледам че търсиш климатик на мястото на FTXB и ти препоръчвам FTXC , не искам да го натрапвам , гледам да помогна . Наистина модела работи много добре а и цената му е много добра .
    mimojef, dimon и rosswen харесват това.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

освен това скоро ще бъде сменен с новия модел който е с вътрешно тяло на старата Сиеста 1:1 т.е. по скапано от сегашния модел

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Алекси,пак ти казвам че модела е нов.Дали се казва ATXC-siesta или FTXC-Sensira преди 2021г.го нямаше на пазара,не знам ти къде си го виждал,камоли пък и да знаеш колко е скапан.
    Може да ти прилича на нещо,но не е същото.
    IMG-37f2cd9fa72f92e707c4096e88cf74ca-V.jpg
    IMG-4c15113a8dfddabfa82fde44a5fd5217-V.jpg
    Този пост е редактиран от necata2; 16-03-21 в 21:33.
    bobivg и gerhar харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

[mention]necata2 [/mention] така изглежда новият модел? Ако е това, ми харесва дори повече от стария. Поне на снимка. Интересно ми е дебитите и шума какви ще са, но предполагам, че ще са доста сходни с на предшественика.
    Този пост е редактиран от rosswen; 17-03-21 в 05:36.
    gerhar одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

https://www.youtube.com/watch?v=T9t3...iiRom%C3%A2nia
    тук се виждат "новостите" ... махат Дайкин ай ,връщат старото дистанционно ,освен това вътрешното тяло е с кило и нещо по леко .. нещо не ми се вижда като хубав наследник на мен лично ,естествено всеки си има право на мнение мен не ме кефи и това си е

8.  

9. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Много бързо излезе нов модел.
    Ей, да не са решили да им качат минимума и да им върнат дефроста от "бобчето". То сегашното си е Перфера за 1000лв. направо.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Външното си е същото ,сменят само дизайна на вътрешното което е с абсолютно същите параметри . Много беше критикуван дизайна на вътрешното и прекалено голямото дистанционно . Явно някой от Даикин чете форумите из Европа и се взимат веднага мерки , това само радва .
    mimojef одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Дистанционното не е такова като на клипа на Alexi.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    Явно някой от Даикин чете форумите из Европа и се взимат веднага мерки , това само радва .
    Ако е така да взема да напиша някъде, че е голяма простотия д да не сложиш 4-5 фиксирани позиции на дистанционното по които да се ориентираш на къде са насочени иначе моторизираните клапите за хотизонтално насочване. Не, че за вертикалната клапа има позиции ама тя поне се вижда отдалеко.
    За Перферата става въпрос. Това и е най големия недостатък. (засега)
    По-голяма диващина от това с хоризонталните клапи не съм виждал. Ако искаш да настройваш, Светваш лампата, отиваш под климатика, звериш се вътре и нагласяш.
    То и на МЕ-то и на МХИ-то трябва да светнеш лампата. Те пък нямат подсветка на дистанционното. Обаче през деня си бог.
    rosswen одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Дистанционното не е такова като на клипа на Alexi.
    По-малко ли е от това на В или е същото ? Не че има значение , моето дето има една дума го не знам и къде .

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Външното си е същото ,сменят само дизайна на вътрешното което е с абсолютно същите параметри . Много беше критикуван дизайна на вътрешното и прекалено голямото дистанционно . Явно някой от Даикин чете форумите из Европа и се взимат веднага мерки , това само радва .
    параметрите са същите на хартия ,но на практика няма как да отрежеш 1 кило топлообменник и да е същото .. тялото е и по късо което гарантирано значи по малък дебит при същия шум

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

По-малко ли е от това на В или е същото ? Не че има значение , моето дето има една дума го не знам и къде .
    Почти е като твоето,не е малкото или онова грозното където си мисли Алекси.
    gerhar одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Ако е така да взема да напиша някъде, че е голяма простотия д да не сложиш 4-5 фиксирани позиции на дистанционното по които да се ориентираш на къде са насочени иначе моторизираните клапите за хотизонтално насочване. Не, че за вертикалната клапа има позиции ама тя поне се вижда отдалеко.<br>
    За Перферата става въпрос. Това и е най големия недостатък. (засега)<br>
    По-голяма диващина от това с хоризонталните клапи не съм виждал. Ако искаш да настройваш, Светваш лампата, отиваш под климатика, звериш се вътре и нагласяш.<br>
    То и на МЕ-то и на МХИ-то трябва да светнеш лампата. Те пък нямат подсветка на дистанционното. Обаче през деня си бог.
    <br>
    <br> Мен хоризонталните дали са ръчни или моторизирани ми е все тая , настройвам един път и това е . Вертикалната на Сенсирата няма позиции , има само SWING , пускаш да се реят и ги спираш където искаш . Това много ми харесва защото при фиксираните винаги я до настройвам на ръка .

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    параметрите са същите на хартия ,но на практика няма как да отрежеш 1 кило топлообменник и да е същото .. тялото е и по късо което гарантирано значи по малък дебит при същия шум
    Можеш ли да кажеш колко тежи вътрешното на FTXC-B и колко тежи на FTXC-C . Колко до по - късото тяло , вероятно става въпрос за ширината , корпусите са еднакви и на двата само на FTXC-B предния панел ( капака ) е по-голям с 15 мм. от корпуса от там идва и по-голямата ширина .

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Женски форум стана - къс бил, грозен бил, ама как духа.... .
    mimojef, gurcayy и gerhar харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 29 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми
    От pavkata88 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 494
    Последно: 12-07-24, 20:16
  2. Проблем с Daikin Sensira
    От Norek1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 33
    Последно: 15-11-23, 09:58
  3. Отговори: 8
    Последно: 03-02-22, 23:45
  4. Покупка на климатик DAIKIN FTXC25B SENSIRA.
    От krasi80 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 21-04-21, 15:26
  5. Проблеми с новините, триене на коментари и др...
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-03, 12:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе