Да, почити е до главата ми, леко отстрани. Ако не е на "борчето", просто ауто то или първа степен са много шумни за моето усещане. Сравнявам ги с другия в един ден ги сложих.
Да, почити е до главата ми, леко отстрани. Ако не е на "борчето", просто ауто то или първа степен са много шумни за моето усещане. Сравнявам ги с другия в един ден ги сложих.
какви точно шумове издава ? само вентилатора ли идва шумен ?
Да, да просто очакванията ми за шум явно са били други. От 20г. съм с локално парно. Иначе много тихо външно тяло изобщо не го чувам
той МЕ ти се струва тих щото не е подкарал дефростите на 2 часа още .. в спалнята ще те побърка под нулата, повярвай ми
Онзи ден на 20 ти сутринта 6 ч. чух за първи път дефроста на Перферата. Направи го, като увеличих от 22 на 23 гр вън беше 0 гр. Спим на надтроен 22, на мен ми е топло, но на жената... Много дискретен за секунди, след това чух външното за 1-2мин да се изсилва и това беше.Най вероятно ще се мести в другия край на стаята, ще се вижда тръбния по цялата стена, но ще го скрия в пвц канал.
В вашият случай е неприятно и на комфорт да го сложите защото клапата в режим отопление се насочва надолу(директно към вас защо не са го монтирали до прозореца) , странно е че ви е шумен 35 цата се чува само отвреме навреме като се засили перката. На колкп градуса го държите. При мен в орогинални настройки ми преизпълваше заданието с 2 3 градуса и се наложи да коригирам през сервизното меню с 2 градуса надолу. може би за това ви духа повечко. Освен това зависи и какви градуси търсите на отопление . Моите на повече от 23 не мога да ги търпя става много горещо ,особенно за спане.
Да, по дистанционно и мобилно приложение, като е настроен на 22, в стаята е 24 гр на височина 1,2 метра. Как да коригирам чрез сервизно градусите? Иначе не ги усеща 17 кв на 2.5 м височина с изолация спалня, 25 ца е. Почити работи в он оф. До прозореца е, даже е отдалечен от мен на около 50 см и все пак ми е много близко, ще се радвам да ме насочите за уеднаквяване на градусите.
Не успявам да прикача файла.
В търсачката пишете ftxm35r service manual , Първото което излиза е.
Предполагам че не е по разлочно за ftxm25r.
Имайте на предвид че каквито и сервизни настройки да пипате си действаре на собствена отговорност и е възможно да нарушат гаранционните ви условия.
Защо просто не свалите някой градус от ДУ, за да постигнете желаната температура? Какво като не съответства? Според мен, като застудее времето, ще поддържа заданието. Навън си е все още топло и е нормално да надхвърли някой градус. Не се вкарвайте в излишни приключения, като има много по-просто решение...
Тук подкрепям колегата. При мен разликата беше около 3 градуса.
Относно функцията с "борчето" поне според мен подхарчва повече , обяснявам си го с факта, че за да поддържа заданието с по-малък въздушен дебит то той би следвало да е с по висока температура и компресора работи малко повече, но това е само моя теория.
Не малко повече. Някой път съм го виждал да отива от 200W(авто) на 5-600W(борче), според колко има да гони/подържа..
Емура ми е машината, но предполагам и тук е същото.
Като захладнее подържа точно температурата.
Имам 25-ца от няколко дни. Ползвах климатика завчера около 4,5 часа. Понеже духа срещу термометъра при задание 24° от "потребителския интерфейс" (дистанционното) термометърът достигна 27.1 и там остана 2 часа. Външният и вътрешният модул едва се чуват. Външният духа към листата на една праскова и по това се вижда че се върти, но вентилатора не се чува. Скорост на вентилатора ауто и неподвижни клапи.
В сестра ми от няколко дни работи Фуджи електрик AOHG KGT 12000 btu. Дано съм улучил модела. В шумовете не правя никаква разлика с дайкинчето. Все едно гледам и слушам еднакви машини. Така че някаква нечувана тишина не е. На мен ми харесва много и ми се струва много тих.
Предвид ,че повечето производители в този клас дават що годе еднакви показатели за минимално ниво на шум, по скоро е вашно в какъв честотен диапазон е шума и разбира се дали не се усещат разни вибрации от външното тяло,
4тия ми климатик в кухнята е 9 ка LG и като стартира все едно има паркиран трактор пред блока, шум няма но вибрации има, при все че му сложиха и тампони , пак същата история.
Отново ще кажа, възприятието за шум е много субективно, ако човек до сега се е топлил с калорифер(духалка) ще му е много тиха почти всяка машина, ако е бил на парно или пасивен конвектор, определено ще му трябва извесрно време за да свикне.
Моя дайкин е на практрика до прозореза на метър от моята страна на леглото и не мога да кажа, че по някакъв начин ми наружава комфорта. Впечатление прави ,че при минимални обороти вентилатора е по тих от моторчетата на вертикалните и хоризонталните клапи, но няма слърцане шляпане и каквито и да е било звуци от тоя сорт.
- - - - - - - - - -
Благодаря,
Ето за това пиша във форума,има толкова неща които човек не знае и може да научи, както и да сподели с останалите заинтересовани.
Какво Лг имаш? Напиши в темите за ЛГ какъв е проблемаи за кой модел става въпрос. Може и да прегледаш последните теми какво съм писал за особеностите на марка, мисля че ще ти бъде полезно и евентуално по-тихо.