Това за кой модел точно, защото темата е за перфера
Това за кой модел точно, защото темата е за перфера
Този пост е редактиран от nelinalondon; 20-12-22 в 21:46.
В силно изолирана сграда си е кощунство да си туриш духалка (климатик) !!!
Осираш целия пейзаж.
Де да го знам. Не ги следя вече.
Две , три вечери пада под нулата и съм засякъл 3-4 дефроста. Предполагам на 4 часа контрол.
Не мога да записвам вече. Смених лаптопа и не съм слагал ХА.
Мина ми мерака. Духат си там, дефростват, топлят що годе......... е*ал съм им майката.
За мен този начин на отопление е Пръдня.
Урурута, Дайсейкаи, Зубадани, Диаманти.......... дори и термопомпа с конвектори всичко е Пръдня.
За топлене само подово или радиатор!
Е ,от там тръгна цялата работа .Дали е по-добре с 5 Перфери или с един канален .Изводът си го направих ,а моят познат да прави каквото ще .
mimojev , явно не си бил в истински изолирана сграда ,с климатик ,в която ходиш по чорапи .
Колкото до дефростите на Перферата -щом не са контролни на 40мин. ,за моите разбирания (ниски познания) си е добре .
Ето при мен как се държи 25ца при първите минусови температури. Отоплява стая 15.5м2 + отворена врата към коридор ~6m2 като съм го фиксирал да духа към вратата(коридора). Настроен е на 26 градуса и 2ра степен на вентилатор.
Като гледам графиката прави дефрости на ~4часа. Но пък сутринта между 9:30 и 11 изглежда са на ~30минути.
Привет, предвид зададената температура от 26С и квадратурата от 21 22 кв които топлите, 500 550в на час ми се струват доста прилични.
Впечатление прави че дефростите стават на често при Т над О можеби нещо се ошашква алгоритъма или пък термосензора е много близо до външното тяло и отчетената температурата се повишава като мине в режим дефрост.При мен толкова на често няма но 4 часа определено не е константа.
колко градуса поддържа при зададени 26 ? това е възтопличко по моите разбирания ,но машината в тоя режим като ( по скоро ако ) стане -12-15 ще отиде на 1 кВ консумация ( ако изобщо може да ги държи )
Да, термосензора е буквално зад външното тяло. Лятото го "прибрах" там понеже сутрин като се вдигне слънцето и го напече показваше нереалистични температури. Използвам Shelly H&T.
И за мен е прекалено топло но жената и детето са зиморничави и нямам избор - аз по потник и къси гащи, а те с по 2 ката блузи .
В тази стая имам някакъв no name термометър от алиекспрес и показва 26, а предния ден без минусови температури 27. Но това е така заради отворената врата към коридора.
Снощи ми стана интересно, че като застана на 2,5м от вътрешното тяло на перферата и на пътя на въздушната струя направо ме изгаря. А в другото помещение/я 25 ZSX (сходна квадратура + повече остъкление) нагласен на 27 и 2/3степен на вентилатор струята му не е така гореща като на дайкина. Като консумацията им към момента на теста била с +/- 50W разлика.
Максимално съм мерил 52 градуса на шлюза с лазерен термометър.
Предвид разхода от 500-550 вата на час би трябвало да духа топло колкото калорифер на 2ра степен.
При -15 -20 машината не може да топлоотдава повече от ÷2кв с разход около 800вата, според таблиците ако правилно ги чета.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 21-12-22 в 15:34.
Не би трябвало да има много голяма разлика в температурата на струята, предвид че zsx има доста по добър хардуер, не че на Дайкин а е лош. За толкова високи градуси 26 27 zsx би трябвало да работи по добре. На Дайкин а са му други силните страни, икономичен нисък минимум и т.н