Първоначално публикувано от zezi
къде е товаПървоначално публикувано от zezi
аз го намерих за 1530 без монтаж
Първоначално публикувано от zezi
къде е товаПървоначално публикувано от zezi
аз го намерих за 1530 без монтаж
за София става въпросПървоначално публикувано от bold
реалната и масова цена на климатика е 1520лв. без монтаж вече всеки си преценява на какви цени ги дава може пък и монтажа да е безплатен което не е добре в повечето случаи защото всичко се пести на макс и монтажа е напълно некачествен според мен е най дорбе да си дадеш реалните пари за дадена стока защото после да няма ама нали уш скъп климатик ама нали уш най хубавия пък неработи а целия проблем да се окаже спестените 180-200лв.
Май-май и аз към тази марка се ориентирах след всичко прочетено. Сега да ви кажа за какво става въпрос - помещение 5,9 на 3,2 - 19м2, 50м3, с ПВЦ дограма, две външни стени, един малък прозорец+един голям на хола с врата. 12-ка ли ми трябва или и 9-ка ще свърши работа. Четох, че е добре да е преоразмерен, за да топли добре зимата![]()
Тябва да е оразмерен,а не преозмерен.ASYB9LDC или ASYA12LGC
Ами аз останах с впечатление, че именно трябва да е зададен за по-голямо помещение, за да топли добре, от него -![]()
Е, то интересно тогава, защо ги дават тея спецификации - примерно 9-ка с еди-какво си топлоотдаване на отопление до 25 кв.м ., като според някои капацитети за 18-19 квадрата е по-добре да е 12-ка с 4.8 кВ номинално. По тая логика 14-ка ще топли още по-добре, нали?Има си технически характеристики , смятат се там по еди колко си вата отдавана мощност на куб.м. и се вижда климатика достатъчен ли е, като е добре да има поне 10-15% горница. Според мен няма смисъл за помещение с нужда от 3.5 кВ да се слага клима с 4.8 кВ. Мисля че колегата jori ти е дал може би най-добрите варианти за това помещение. Успех
.
Мадамата е права в известен смисъл защото така описаното помещение не може да се каже колко точно ще са му топлозагубите при ниски температури. Но в общия случай за 50м3*70Вата=3.5кВ+малко отгоре=послушай жори
Първоначално публикувано от jori
и аз съм на мнението на жори но съм за 09LD в случая
Хмм, че той по-скъп и от 12-ката?Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
хмм. така е! Леко е по-слаб, но има плазмен филтър и е по-качествен като цяло. 12ката LGC няма плазма но има 2 други филтъра, малко е по-мощна и качеството е съвсем задоволително - на малко по-ниска цена.
И двата ще ти заспят, въпрос на кинти. Избора е твой ![]()
В Япония ли е сглобяван? Значи трябваше да уточня, че и цената на 12-ката ми е множко, но нали по-добро![]()
Но може би ще се огледам и за други марки; така или наче почнах да пиша тук, нещо друго да ми препоръчате добро в съотношение цена-качество?
Остави тез мераци за сглобявано в Япония - НЯМА такива нови климатици в България (поне от масово познатите марки). В Китай са правени, ако те интересува - там има заводи на Фуджицу (по разбираеми причини). Но не мисля, че това само по себе си може да е мерило за качеството на климатиците. Машините са достатъчно качествени и доказали се.
П.П. 12LGC идва около 1600 с монтажа. Но ако го вземеш с кредит енергийна ефективност, ще си възстановиш 300 лв. И така ти излиза 1300 целия масраф. Струва си според мен.
Няма лошо да се огледаш и за други марки, изборът е изцяло твой . И аз така - тръгнах от една марка, та накрая стигнах до General-a. Просто на тея пари не намерих по-добро предложение.
А може ли линк, всъщност, за този конкретно модел. Мерси!Първоначално публикувано от TIMBERLAKE