ясна работа щото при 25 гр. на дистанционното и 22 в другия ъгъл на стаята духа хладък въздух ама като го усилих на 30 гр. започна да духа топло като бесен и даже почнах да се изпотявам :-))
ясна работа щото при 25 гр. на дистанционното и 22 в другия ъгъл на стаята духа хладък въздух ама като го усилих на 30 гр. започна да духа топло като бесен и даже почнах да се изпотявам :-))
Здравейте, опитах се да изчета възможно най-много от този форум преди да пусната това запитване, ето какъв е проблемът ми:
Искам да взема климатик за стая с размери : 19 кв.м (височина стандартна 2.70м) панелка с една външна стена с южно изложение, вътрешна изолация 20мм, ПВЦ дограма 5 камерна Шуко с 32мм стъклопакет и К-а стъкло - около 70% от площа на външната стена е заета от прозореца и вратата, също така на външната стена има остъклена тераса но от старото остъкление с винкелите и тн. Интересува ме климатик който ще се използва главно за отопление през зимата.
Харесал съм марката Fujitsu а за бюджет съм отделил към 1800лв (заедно с монтажа). Интересуват ме следните неща:
1. Дали един от тези два модела: ASAY09LC и ASAB09LD ще е достатъчен за отопление през зимата и ако да, LD модела ли си заслужава повече (забелязах че освен плазмения филтър
го дават че осигурява и по-голяма максимална мощност при отопление 5.3kW за LC срещу 6.1kW за LD). Прегледах разни места в нета и там тези два модела ги дават че ще се достатъчни за стая с моите размери, но ми се иска ако може някой от личен опит да даде мнение по въпроса и дали няма да е по добре да гледам за 12-ка пак на Fujitsu.
2. Плазменият филтър заслужава ли си инвестицията?
3. Външното тяло може ли да бъде монтирано вътре в остъклената тераса? Притеснявам се за нивото на шума и вибрациите.
4. Препоръчайте надеждна фирма в София (не търся реклами)
Благодаря предварително на всички които ще се отзоват!!!
първо климатика по никаква причина не го слагай вътре в терасата няма да работи добре и ще се чува силно според мен ако търсиш комфорт и дизайн твоя климатик е 09LD ако търсиш икономия и по тиха работа 12lgc (макар че това няма да те притеснява все пак външното ще е далеч от тебе вибрации нямат и двата модела).Fирма няма да ти препоръчвам защото съм собственик на такава :-)
Здравейте, имам следните въпроси.
Трябва да избера климатици (инвертори за предпочитане) за основно отопление на следните три помещения:
1. 12кв.м., височина 2.35м., PVC дограма двоен стъклопакет, две външни стени с 4см. излация (външна) с прозорци.
2. 16кв.м., височина 2.35м., PVC дограма двоен стъклопакет, една външна стена с 4см. излация (външна) с прозорец.
2. 19кв.м., височина 2.35м., PVC дограма двоен стъклопакет, една външна стена с 4см. излация (външна) с прозорец.
Таванът и на трите помещения е гипсокартон +4см. пенополистирол (стиропор).
За 1. съм се спрял на Fujitsu ASYA07LGS, а за 2. и 3. на Fujitsu ASYA09LGS.
Предварително благодаря!
TIMBERLAKE е абсолютно прав! За твоите 50м3*70Вата=3500Вата.
09LD (охлаждане kW 2.60 (0.5-3.7) отопление 3.60 (0.5-6.1)) 15ХХ лв.(2007) топ серия! Плазмения филтър(мрежичка по която тече ток) едва ли може да се нарече инвестиция - климатик ли ще купуваш гледам питаш дали ще ТОПЛИ или филтри? Думата "плазма" ли те гъделичка?
12LGC (охлаждане kW 3.40 (0.9-3.9) отопление 4.00 (0.9-5.6)) 14ХХ лв.(2008) икономичен(даже има бутон на дистанционното с което му пада мощноста на 70% - става 9_ка и тих(компресора е доказания 2 години в модела 12LCC - но с I-PAM управление за ефективност при ниски обороти - което на мен ми звучи много добре)!
Мога да разкажа моите впечатления от 12ката - малко е по-мощна на отопление и доста по- на охлаждане пък и е по-ефтина и е нов модел(също има два филтъра - за бъктерии и йони нещо си) от личен опит ти казвам че външното тяло ми е мотирано на тухлена стена без никакви тампони(20-30лв казаха че струват и нямаха в тях защото НЕ слагали на хубави климатици и ако съм искал специално трябвало да заявя предварително в офиса им) и абсолютно никакви вибрации няма, в режим на МАКС вентилатора се върти доста яко и започва да се чува ако се заслушаш от тротоара но шумът в никакъв случай не е като на ЗИЛ - монтажа ми е на втория етаж, отвътре пък пак в този режим трябва да си залепиш ухото на стената ТОЧНО зад външното тяло и тогава на пълна тишина да чуеш че върти - така че при монтажа изрично да се тества преди да избягат монтажниците, ако нещо дрънчи кофти - да си го оправят на момента! При 9ката положението ще е същото предполагам + това е по-луксозно изпълнение.
Назада в темата се е спорило кой от двата е по-по-най, може да се каже че са ПОЧТИ еднакви - моята лична препоръка (при положение че наблягаш че го искаш за ОТОПЛЕНИЕ) е да сложиш по-мощния но ти си реши сам - за да не каже някой че си хваля моя модел
Това им е официалния вносител http://www.bulclima.com/bg/partners/...alen-ofis.html , аз съм от Пловдив и от там го купих+монтаж - доволен съм общо взето от монтажа който направиха - за в София не знам как работят. Можеш да го купиш и от друго място - излизат промоции чат пат в големите вериги или от някоя малка фирма за която си чул че монтират грамотно. Успех.
Бива - доволно качество на прилична цена! х70Вата на метър3 - горе/доло толкова идва, само 3тата стая е на ръбчето, но пък имаш изолация - не знам как ще е зимата в твоя район и колко топло ще искаш да правиш - помисли пак.Първоначално публикувано от Mark_1
П.С. серията е LGC не LGS и за трите е еднакво Генерал/Фужицу/Фужи
Мерси за бързия отговор!
За 3. най-голямата стая тя е дневен тракт - т.е. има постоянно включени ел. уреди. Кубатурата е 45м2 * 70 W = 3,2kW
AYSA09LGC е с номинална мощност на отопление 3.2кW. Затова мисля че изборът ще е добър.
Климатика е добър и топли добре. Много е вероятно обаче да се чува шум, наподобяваш завиране на вода (също толкова силен) за около 10-20 секунди след пускането и след спирането му. Това е единствената забележка, решение на проблема във форума официално никой не е публикувал. Този шум ще го чуваш само нощем ако помещението е спално и вътрешното тяло е близко до леглото. Денем няма да го чуеш. Ако не намериш fuji, търси FUJITSU или GENERAL ASYA**LCC - същото е. Не ги бъркай с новите модели от серията LGC, които са с намалено топлоотдаване.Първоначално публикувано от sali777
Mark_1 не се прави на скромен ми за 3-тата стая си вземи една 12-ка LGC да се презастраховаш 9-ката ще е на ръба и ако падне голяма студ да не мрънкаш после бягай с тва фуджитсу бягаи с тоя Дженерал и т.н. а проблема да не е в климатика ами във 160-те лева които няма да те оправят в живота даваш 4 бона за клими и ако си за 160лв по добре не взимай нищо :-)
Благодаря за отговорите. Мисля че се спрях на ASHA 12 LGC.
Ако го харесам в някоя от по-големите вериги магазини те дали правят добър монтаж или и за климатиците важи правилото да не се копува от магазин който завършва на -маркет, полис и тн.
Сам го каза. Бягай при оторизираните дилъри, не Техно*.
Аз си взех от практикер, модел LCC - все още се намират! Обикновенно имат договор с друга фирма, която извършва монтажа и поема гаранцията.Първоначално публикувано от steveimh
Най-добре е да го вземеш от вносител и те да го монтират или някой който работи за себе си винаги си испълняват всичко на ниво за разлика от практикери мактикери и т.н. които за взели разни тапаци които немогат един болт да завият като хората че незнаят че и шайби се слагат и после немогат да го развъртят защото се е заклештил м/у стойката на климатика или ще ти направят дупка за вентилация за маслени трапове и вакумиране изобщо не говорим при тях те нз закакво се прават тея операции и т.н. абе сещаш се закво говора
Практикер Русе работят с фирмата, която монтира Fujitsu и General в целия град оторизирано. Откъдето и да го купиш, те го слагат. Монтаж 200 лв.