Може ли на практика да се усети, променя ли комфорта?
Може ли на практика да се усети, променя ли комфорта?
намаля и усилва и външната перка което още повече намаля шума знаеш LC кат намали оборотите на компресора не се чува а само перката фучи а при дц-то не се чува грам
Т.е. иде реч само за външния вентилатор? Предполагам че от там иде незначителната икономия в полза на LD модела. Лично аз смятам плазмения филтър за по-голям лукс. Може ли такъв да бъде монтиран на модел LC?
Хах на практика може и да може но едва ли има кой да ти го достави и кой да ти преправи климатика и според мен не си заслужава ще ти излезе колкото нов климатик :-)
Благодаря на всички за отговорите! Мен ме интересува предимно дала модела LD наистина ли отдава 4.8 кВ (LC го дават 4.0кВ.). Все пак разликата не е малка за мен, а що се отнася до плазменият филтър- мога и без него. Помещението ми е за около 4.5кВ. Наистина, ако се справя (модел LD с тези 4.8кВ) ме устройва идеално. Това според вас реална информация ли е или рекламен трик - за малко повечко пари?
LD-то наистина има номинална изходна мощност 4,8кШ.LCC също има толкова.LGC-то има 4,0
От гледна точка на отоплителната мощност моделите LD и LC (LCC) са еднакви! LD има както стана ясно допълнителни екстри. LGC (новия модел) има занижено топлоотдаване.Първоначално публикувано от donevo
Онзи ден си монтирах фуджицу GENERAL ASHB12LDC.Засега сам доволен.Засякох му разхода.Отоплявам хол без изолация с нова дограма панелка 62 кубика.При 17 градуса в хола и външна 9 градуса при нагласен климатик на 24 градуса климатика ми качи качи тези 24 градуса в целия хол.Измерването на разхода му ми започна при подържането от климатика на тези 24 градуса.Засякох че ги подържа с разход от 90 -100вата за час,демек харчи колкото една 100 ватова лампа.Разбира се не забравям че навън не е студено-9 градуса,но все пак е доста обнадеждаващо.По натам ще пиша как се държи при минусуви температури,но мисля че няма да има проблеми по никакъв показател.
да не забравяме че fujitsu-general са с най якото обескрежаване зимата нз някой да е имал проблем освен ако не е сложил на 90м3 9-ка защото и такива глупаци има :-) както и да е та мисълта ми беше такава че едно време ги правеха много хитро и нз защо сега не ги правят така кондензатора опираше по цялата си дължина в тавичката и така водата просто нямаше шанс да замръзне а сега ми прави впечатление че последните няколко модела е отделен със 2см. трябва да видим някой от вносителите да им го намекне и да го коригират
Това разстояние не е ли нещо като защита да не се огъне топлообменника при натрупването на лед в тавата?
точно че ако упира няма как да напрупа грам лед старите са така и никога не съм ги виждал с лед в тавата доколкото новите правят малко до първия ред на кондензатора което не е много добре
Хм, за това не се бях замислял. И на моя има разстояние между топлообменника и тавата - около 2 см. Лед в тавата се образува понякога. LGC серията така ли е? Ще видим зимата какво ще става.
пак е така то външното е същото само дето 12-ката я скъсиха като 9-ката и то не са скасили толкова топлообменника колкото мястото където е компресора което е добре де
12LC има ли някаква вградена защита срещу токови удари?
Снощи имаше токов удар в целия град (Шумен),и естествено си помислих че климатика се е скапал,ама го изключих,изчаках малко като го пуснах стоя 1 минута и пак тругна без проблем Дано и LD да е така щото вече го чакам и него