Страница 52 от 308 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Благодаря Board Man за информацията, линкът за работата на климатикът ти е много интересен, но
    моя не е инверторен. Трябва да има разлика в работата им. При мене има сериозна причина
    климатика да не работи постоянно затова избрах конвенционален, а не инверторен.

2.  

3. KyD
    KyD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

При мен при първоначално пускане на студен режим за около 10 минути се разнася някаква гадна миризма. Има я и когато вентилатора се включи от по-ниски на по-високи обороти, и след известно време изчезва. Забелязах го при едната 9 и при 12-та При вас има ли такова нещо? Някаква идея каква може да е причината? От както са монтирани са работили не повече от 3-4 часа общо.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

KyD

Климатика е за профилактика.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34778.0.html

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Каква профилактика, климатиците му са съвсем нови. Сигурен ли си, че миризмата не е на нова пластмаса?

6. KyD
    KyD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ми не е на пластмаса. Като на канал е миризмата, доста гадна.
    Съвсем нови са, монтираха ги на 15.05.08 и понеже и времето е някво никво почти не са работили. По скоро може би е свързано с монтажа или някакъв дефект, знам ли?
    М/у другото като ги монтираха климите не са вакумирани и със фирмата спорим трябвало ли е да ги вакумират или не. Писах си с valen1 и той ми разясни много неща. Според него и мен (защото го пише в инструкцията за инсталация) е задължително да се вакумират с вакум помпа, обаче от фирмата ме убеждават, че специално при тези модели не е необходимо да се използва вакум помпа, а се обезвъздушавали със някакъв вентил и изспускане на фреон . обаче никъде по схемите няма вентил който да е обозначен като обезвъздушаващ. Та това ме кара да мисля, че може би като цяло климите не работят нормално и това води до такива аномалии. Вие как мислите? Нека някой който има Fujitsu ASYA09LCC или 12LGC да пише дали са ги вакумирали?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Такава миризма може да се образува когато пускаш климатика на охлаждане и след спиране вътрешното тяло остава влажно,дори да ги имаш отскоро.Всички инвертори на FUJITSU имат специална функция/бутон/ COIL DRY/вътрешно изсушаване/чрез която се подсушава климатика за 15 минути по специална програма за да не се развиват бактерии и да миришат.Натискаш бутона и след изпълнение на програмата си спира сам!Добре е да се използва когато го изключваш.Има смисъл да се използва само когато климатика работи на изстудяване и във вътрешното тяло кондензира влага и се развиват микроорганизми.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

Колеги,във връзка с казаното по-горе от dan66,моля за отговор.Кога да пускам функцията Coil Dry,след всяко пускане климатика да охлажда или на определен период.Засега го пускам да работи 2-3 часа и го спирам.Не мирише досега.Новак съм и ви моля за компетентен отговор.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Fujitsu ASYA09LCC - зимата, след размразяване първия въздух който издухва климатика в стаята мирише на лошо(2-3 секунди),още до като перата са надолу.Не мога да си го обесня,защо е така.На студено още не съм го пробвал.

11. Тук е от
    Mar 2008

Една консултация за FUJI 12LCC?
    В режим отопление зададената и стайната температура постепенно ставаха приблизително еднакви. Сега на охлаждане ми се получават големи според мен разлики. При стартова температура в стаята 23° ако задам 21° след 5 минути става 17-18°. Като задам 26° докарва 21-22°, каквото е и желанието ми. Вентилатора е на ауто, пробвах хоризонтални жалузи и режим swing. Не че е болка за умиране, ама нещо не ми се връзва.. Вътрешното тяло е на сянка.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от svilen angelov
    Колеги,във връзка с казаното по-горе от dan66,моля за отговор.Кога да пускам функцията Coil Dry,след всяко пускане климатика да охлажда или на определен период.Засега го пускам да работи 2-3 часа и го спирам.Не мирише досега.Новак съм и ви моля за компетентен отговор.
    Имах същия ефект с миризмата миналата година, още при инсталиране когато го бях пуснал за тест на отопление и веднага след това превключих на охлаждане. В първите няколко секунди замириса леко киселинно и предположих даже че миризмата е от изпускане на фреон. Явно това е миризмата на образувалия се конденз по окисите на страничните медни тръбички, и я имаше независимо че бе първи пуск на машината. Но от тогава през целия отоплителен период не се е случвало да се проявява такава миризма. Все още не съм пуснал машината на охлаждане понеже е сравнително студено, но като започнат по-големите жеги ще споделя дали поради конденза се проявява често.

13. Тук е от
    Nov 2007

FUJITSU ASY 12 USBCW - Проблем ли е ежедневното му включване е изключване - примерно да работи само денем ? Ами от контакта ?

14.  

15. Тук е от
    May 2008

здравейте ! искам да попитам как се държат клими купувани 2007-ма,защото в нашия град най-голямата ( може би) и първа фирма ,занимаваша се с климатици спря да продава Фуджицу заради многото дефекти в следствие според тях на това,че вече се правят в Китай.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Svetste изчакай повече време да се стабилизира температурата в стаята.
    Bilbo не е проблем да работи само денем но по добре не го изключвай от контакта а от дистанционното.
    paich_pg прочуто е съотношението цена -качество и малкото дефекти при FUJITSU независимо къде е произведен климатика.Може да прочетеш тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg295784
    http://www.topclimat.ru/brands/general/

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Такава миризма може да се образува когато пускаш климатика на охлаждане и след спиране вътрешното тяло остава влажно,дори да ги имаш отскоро.Всички инвертори на FUJITSU имат специална функция/бутон/ COIL DRY/вътрешно изсушаване/чрез която се подсушава климатика за 15 минути по специална програма за да не се развиват бактерии и да миришат.
    АБСОЛЮТНО!
    Цитат Първоначално публикувано от svilen angelov
    ...Кога да пускам функцията Coil Dry,след всяко пускане климатика да охлажда или на определен период.
    На определен период. Аз лично го правя след като измия филтрите т.е. на две седмици
    Цитат Първоначално публикувано от Svetste
    ...Сега на охлаждане ми се получават големи според мен разлики. При стартова температура в стаята 23° ако задам 21° след 5 минути става 17-18°. Като задам 26° докарва 21-22°, каквото е и желанието ми...
    Изчакай навън да стане над 30C. Тогава няма да имаш такива разлики.
    Цитат Първоначално публикувано от Bilbo
    FUJITSU ASY 12 USBCW - Проблем ли е ежедневното му включване е изключване - примерно да работи само денем ? Ами от контакта ?
    НЕ е проблем. НЕ БАРАЙ КОНТАКТА Само ако няма да го ползваш по продължително време(седмица-две или повече)
    Цитат Първоначално публикувано от paich_pg
    ... клими купувани 2007-ма,защото в нашия град най-голямата ( може би) и първа фирма ,занимаваша се с климатици спря да продава Фуджицу заради многото дефекти в следствие според тях на това,че вече се правят в Китай.
    Това е вицът на седмицата... А освен това, както многократно е коментирано те открай време си се правят там
    P.S. Имам Fuji12 Китай 2005/купен 2005/ и Fujitsu9 Китай 2006/купен 2007/

18. Тук е от
    May 2008

е да де,ама фирма да се лиши от продажбите на една от най-популярните си марки си е малко съмнително,не мислиш ли ? а пък човек като види цената на климатиците си мисли,че би трябвало да са надеждни,каквито са били и преди,поне такива са отзивите за Фуджицу.

и още нещо,а Дженерал също ли се правят в Китай вече и само там ли ?

Не пускай да последователни поста! Използвай бутона "редактирай"!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе