Страница 100 от 308 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Няма да спора повече - написах всичко до което стигнах след двуседмично проучване. Може и едностранчиво да е - всеки да решава сам за себе си. Не искам да се чувстваш набутан - все пак марката е Фуджицу. Непременно ще споделя впечатления, нека първо пoработи малко.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

fujitsu ASY12USBCW-цена 1000 лв с монтажа-добра ли е?

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

добра е,обикновенно е толкова без монтаж

5. Тук е от
    Oct 2008

thx

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от zezi
    Няма да спора повече - написах всичко до което стигнах след двуседмично проучване. Може и едностранчиво да е - всеки да решава сам за себе си. Не искам да се чувстваш набутан - все пак марката е Фуджицу. Непременно ще споделя впечатления, нека първо пoработи малко.
    не се чувствам "набутан" - много добре се запознах с моделите преди покупката. Да си призная обаче леко ме гризе дали ще ми стигнат 4кВ зимата за 55м3(стара къща(50см тухли единички - без външна изолация), нова дограма+таван с гипсокартон+вата, изложение изток-юг-запад). 12LCC нямаше от къде да взема към датата на купуване в моя район. Дълго се двуомях дали да дам още(към 300лв и някой леф беше разликата) и да се метна на 12LD(тогава всичко щеше да заспи), но притиснат от бебе+майка=черна дупка в портфейла, реших че 12LGC напълно ни удоволетворява и няма смисъл от излишно презапасяване, защото не само климатик трябва в една къща - нали разбираш.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

мисля че няма да имаш проблеми

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

thx и от мен

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ихаа мнго сте покачили градусите тука ,аз лично до сега не съм чул някой да се оплаква от което и да е Fujitsu(или аналозите General и Fuji),освен за пукането което мене не ме дразни особенно много,не вярвам че някой се е "набутал" при избора си.Честно казано се колебаех дали да е Fujitsu 12LGC,09LD,12LD или Daikin FTXS35G,ама мощността и плазмата ме насочиха към 12LD то.Утре отивам и поръчвам едно 12LD и приключвам с въпроса.Знам че и 9-ка може да стигне ама съм сигурен че в магазина ще ме убеждават че ще ми е малка,пък и малко повече мощност никога не са излишни особенно при -15гр
    Притеснява ме друг въпрос,комшията отдолу си сложи някакво Hitachi точно под моето LCC,и ми се струва че зимата ще има проблем с него,защото аз не слагам дренжна тръбичка зимно време и сами се сещате какво става
    Казах му още при монтажа на неговия да си сложи козирка на неговия,а монтажника твърдо ме отсече че проблема не бил негов, .Не искал да слага козирка щото капещата вода щяла да пръска по прозорците и да ги цапа
    Аз отидох и казах като човек(даже му предложих да разделим разходите за козирката)ама не и не.
    Тя зимата ей сега ще дойде и ще го видя аз тогава кво ще прави
    Твърдо съм решил да НЕ слагам дренажната тръбичка.....
    Айде кажете сега кой прав кой крив?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    ba4_dido е прочел тук във форума програмата за разкрежаване на Midea и опонира на твоето твърдение, че си объркал марките, може би е чувал че при Fujitsu не е такава, но той самия не показа, че познава конкретно програмата.
    Имам и двата модела! Определено фуджицуто размразява по-рядко от мидеата. Мисля че мидеа размразява по време, дори и да няма нужда (питата видимо не е заскрежена). Фуджицуто предполагам че го прави по показания на датчици, а не по време, защото преди размразяване питата е заскрежена. Не знам каква му е програмата но нямам наблюдения това да става през 40 минути, дори и при -10*.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Fujifen
    Твърдо съм решил да НЕ слагам дренажната тръбичка.....
    Айде кажете сега кой прав кой крив?
    Ами аз ако си ценя машинката (а това си е така) и ако съседа ми отгоре сложи нещо пикаещо ще взема мерки да си предпазя машинката. Но се съмнявам че повечето биха постъпили по този начин. Ина4е ако сложиш традиционния дренаж - твърдо ще замръзне. Аз след някоя друга седмица ще взема доста по-широки ПВЦ тръби и ще отведа с тях странично. Практиката показа че миналата зима дренажа, който беше към комплекта замръзна. Просто това Г-отвеждане е много калпаво, много тясно е там коляното пък и по самата тръбичка също замръзна. Веднъж насъбрал лед по долната тава бе много трудно да го премахна. Таз година твърдо съм без този дренаж, но ще помисля за някакво компромисно решение.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Гледам че на комшията са му сложили тръбичката на хитачито и му казах за какво става въпрос,той съвсем се обърка,реално не ми се иска да се караме за това с него ама нали не ми капе на моя климатик...
    Айде ако измислиш някакъв вариант сподели тука да видя аз какво мога да направа че ми е доста неудобно да бъркам под климатика на 8 етаж

14.  

15. Тук е от
    May 2008

Като сте зачекнали темата, да споделя и аз опасенията си. Това лято ми монтираха климата и така се получи, че е под климата на комшиите отгоре (една Осака), а да не говорим че 3 етажа нагоре има и една Мидеа. Цяло лято ми капаха и двата, както и да е... преживя се. И двата нямат дренажни тръби. На моя има сложена тръба, изнесена е към метър напред. Сега иде зима и почвам и аз да се чудя какво да правя, особено като ви чета мненията... Да разбирам ли, че тази тръбичка ще ми създаде главоболия и да я махам. Лошото е, че при нас терасите са точно върху пътеката, по която се минава към входа (от едната страна) и много кофти капят климатиците върху преминаващите. Което естествено на мен хич не ми харесва. Мислех да удължа тръбата още поне метър, та да капе оттатък пътеката, ама ако подухва леко - почти няма да има файда, пък и колко ще е стабилна толкова дълга тръба изнесена?! Имам някаква бегла идея, евентуално да изведа едно ПВЦ с по-голям диаметър, по почти цялата и дължина встрани от терасата (където е ъгъла на блока), да си капе там , където никой не минава. Но, това са поне 3.5-4 метра. Отделно дето ще е някакси грозно, ама и зимата дали няма да е само ледосъбирач това?
    Иначе аз явно ще си направя някаква козирка, да ме пази от тези горе, че то не мога да си покажа и главата там, като вземе да капе. Но не знам на моя как да му оправя отводняването, за да нямам проблеми.

16. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Бихте ли ми препоръчали прилична фирма, от която мога да купя един климатик Fujitsu ASHA 12 LGC или LD. Гледам в темата се споменава Булклима, те как работят? Става въпрос за София. Благодаря

17. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    На моя има сложена тръба, изнесена е към метър напред. Сега иде зима и почвам и аз да се чудя какво да правя, особено като ви чета мненията... Да разбирам ли, че тази тръбичка ще ми създаде главоболия и да я махам.
    Има 2 дренажа. На вътрешното и на външното тяло. Проблем създава този на външното тяло, другия не функционира зимата. От долната част има отвор и към него е закрепено едно коляно (със или без тръбичка), което зимата замръзва и не позволява водата при размразяване да се отича и става белята... При възможност това коляно трябва да се махне (завърта се и се рзкача).

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

решението на проблема става с нагревател той е като кабел прави се колкото дълаг си искате и ако е към 3 метра ви гори към 80W на час навива се в тавичката на климатика така ще му помага за по добра работа слет това се вкарва в тръбата с поне Ф30 с която сте отвели отводняването на вънщното тяло и така няма да замръзва нито тръбата нито климатика към този нагревател се слага и термостат с който регулирате температурата при която да се включи обикновено се настройва на 0 градуса
    Това за кучите марки неважи пробвал съм го нестава пак чупат перки

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе