55m3, 70Вата/м3 - при тая лоша изолация успява за сега да държи 23*(сложен на 24*) ама ми се струва че му идва зорна работата(вентилатора духа силничко).Първоначално публикувано от Ogosh
55m3, 70Вата/м3 - при тая лоша изолация успява за сега да държи 23*(сложен на 24*) ама ми се струва че му идва зорна работата(вентилатора духа силничко).Първоначално публикувано от Ogosh
Абе като цяло направиха голяма грешка че замениха LC със LGC предните им 2 модела си бяха със същите мощности на LC защо ги намалиха с новия модел нз тая тъпа енергийна ефективност ще съсипе климатичната техника Трябва на LD-то да му падне цената малко и всичко ще си дойде на мястото за спални ще се монтира LGC за всички останали помещения LD
Не е заради енергийната ефективност,заради пари е.
jori, заради какви пари е? 12ката е почти същата като предната - с 5 кила сплав за топлообменик, колко по-ефтина е станала спрямо предната? Е аз като потребител бих дал 50то лева примерно повече за да получа близо киловат отгоре, ама не и 300 колкото е за 12LD.
За теб са 50 лв, за фуджицу са милиарди... Това, че тук предлагат LGC на горе-долу същата цена като LCC не означава, че себестойността на LGC е като на LCC. Според мен едно LGC излиза доста по-евтино на производителя.
Fujitsu произвеждат около 1 млн.машини год.по 50лв-смятай.
Това питам: колко по-ефтино излиза като разликата е в Хкила топлообменик само+това потребителя си го плаща с удоволствие(както забелязваме модела е гига/мега сполучлив)? Не ми се струва основателна причина за да си режат клона сами. На фона на 1500лв колко струват тия Х кила толкова? А милиардите са си милиарди - дай да спрат да правят климатици ще им е най-евтино 
П.С> кой си спира вървежен продукт без основателна причина? ооооо сетих се, спестявали са за новата фабрика която откриха миналата пролет.
До година като избият парите ще пуснат още по добър модел от LC за да направят нова фабрика и т.н.
Да се включа с един проблем, който се появи преди няколко дни. Климатика и General 12LGC. Та проблема се изразява в това, че при ниските градуси до 22 се появи един странен шум наподобяващ, бръмчене на дросел и свирене на лагер на сухо (абе все едно щурче ти свири до главата). Та от въпросния шум през ноща е трудно да се спи. Мисля, че се появява когато се доближи температура на стаята с зададената и не зависи по никакъв начин от скоростта на вентилатора.
Днес идваха техниците и след много чудене решили да не е запушване по тръбите и са го пуснали на студено да духа и след това е изчезнал проблема. Казали, че ако пак се появи до няколко дни ще го свалят да ходи в сервиз. Някой имал ли е подобен проблем?
Не знам при тебе колко е силен описания звук, но аз при всеки монтиран LGC,след като го пусна се чува този звук на щурец, но е доста тих.Това е шумът на компресора-със сигурност не е от запушване, щото ако е запушване, мислиш ли, че ще топли.
То си го има - LD!Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Значи шума от компресора е по различен, този не е такъв. А за запушването е констатация на техниците. Също са препоръчали да не държим вентилатора на режим AUTO, но жена ми не е запомнила обосновката им.Не знам при тебе колко е силен описания звук, но аз при всеки монтиран LGC,след като го пусна се чува този звук на щурец, но е доста тих.Това е шумът на компресора-със сигурност не е от запушване, щото ако е запушване, мислиш ли, че ще топли.
Някой знае ли колко става КОП-а на Fujitsu AWY-Z14LBC нокрия на мин. мощност?
На номинална 6 кв КОП 4.44 което е направо невероятно!
Chachoto Копа не е най-важното в един климатик-специално за този модел лоша дума не може да се каже.
Marty_cool тва пък да не го държиш на ауто защо -точно на ауто си е най- добре като цяло.
Ba4_didо говорим за бъдещ заместител на LGC на същата цена.
А ти не каза кво стана с на брат ти Фуджитсуту.
Тоя шум за който говорите от компресора - някой може ли да го запише на файл и да го качи за да го чуя - че нещо не мога да схвана за какво говорите и то "на всеки монтиран"?!? Може би като "щурец" се чува нещо такова - даже бях питал преди време - ама е мноооого слабо(трябва да си сложиш ухото на стената и да се заслушаш внимателно) и звучи като: скриуц-скриуиуц и е променливо. Ама чак пък "бръмчене на дросел и свирене на лагер на сухо" и чак да не може да се спи - лошо - нещо се е збъгило яко.
TIMBERLAKE, нали 12ката е с компресора на 12LCC - при нея има ли такъв звук? А тоя компресор(DA89X1C-20FZ) при LCCтата как се е държал? в смисъл колко често е дефектирал?