моята 9-ка си седи с лед на дъното, 12-ките нямат подобен проблем.
според мен има разлика между дефростта на 9 LCC и 12 LCC и 12 LDC.
просто споделям лично мнение.
иначе укеличко - взел си страшно мощна машина, да ти служи вярно дълги години!
моята 9-ка си седи с лед на дъното, 12-ките нямат подобен проблем.
според мен има разлика между дефростта на 9 LCC и 12 LCC и 12 LDC.
просто споделям лично мнение.
иначе укеличко - взел си страшно мощна машина, да ти служи вярно дълги години!
Измерена температура днес в 6:40 сутринта -17 градуса, паднала е доста гъста мъгла, зададена температура на климатика 27 в стаята ми е 25 градуса, външното тяло на 12LGC издава звук като на прелитащ самолет, съжалявам че не му сложих тампони.
в пловдив сега е -13, мъгла.
зададени 23 градуса навсякъде.
LDC 12, и двете 12-ки LCC не се чуват, че работят - супер са машинките.
9-ката LCC е малко по-шумна и тази вечер два пъти размразяваше.
Звука е от компресора който работи на много високи обороти заради екстремната ситуация в която е поставен. На твое място бих се радвал че устисква машинката да те топли в тоя студ. А тампоните? за какво са ти? вибрира ли нещо? щото ще си първия - не злепоставяй машината заради кофти монтаж примерно.Първоначално публикувано от ipnaid
защо ми замръзва отвора за отводняване.от монтажа ли е?при зададени 20гр в
др. край на стаята е 15гр.на изхода струята е 40 гр.;вентилатор на макс.12LCC стаята е 24 кв 2.8м висока с вътрешна изолация и дв.дограма
зДРАВЕЙТЕ. Имам Fujitsu ASYA 12 LCC ве4е втора година. много съм доволен, но сега го забелязах, тая сутрин, 4е беше покрит със скреж. миналата година не съм забелязвал да се слу4ва. тя машинката си го размрази за около 5 мин и после по4на да духа много топло. та въпроса ми е - нормално ли е да се покрива със скреж в тия температури? 6тотот досега не се е слу4вало. то май и миналата година нямаше 4ак толкова ниски температури
по-конкретно това е модела: http://www.blivarm.no/manualer/asy12_servicemanual.pdf. само 4е инфото е на англ.
PLOT, помисли защо се трупа скреж някъде? Студена повърхност+влага=? Не си го виждал - не че не се е случвало - бъди сигурен! Пий си ракията и не го мисли
П.С. на колите стъклата, бяха ли покрити със скреж? Смятай че на климатика радиатора(повърхноста) е в пъти по-студена от стъклото на колата - учуден съм че досега не си виждал заскрежен климатик?!? Не се тревожи, така работят климатиците: вкарват топло изкарват студено и лека полека им се заскрежава топлообменика вън, после се размръзява и пак наново. А да си забелязвал да спира машината ти за размръзяване?
благодаря за отговра. вси4ко все още е покрито със скреж навън. просто досега не съм го виждал досега. исках да съм спокоен
да, забелязвал съм я. в4ера два пъти спира и се размразява, но външното тяло не беше заскрежено. защо?
Машината си следи отвън и когато реши че е заскрежена(може и да не е видимо - тогава времето за размисъл е много кратко(минута две)) включва процедура за размръзяване(5-15минути - тогава спира и мига една лампичка). Може през час, през 5, през ден и т.н. - зависи от влажноста вън. Рамисли се и ще ти светне.
П.С> все пак е машина и то доста проста. Не очаквай чудеса, бъркат се датчиците - примерно някаква снежинка е застанала точно там дето мери и около нея са се натрупали още и така. Има си алгоритъм с условия и според входните данни се следва процедурата.
много блАгодаря за инфото. просто досега не съм прекарвал толкова време в къщи не съм имал възможност да го наблюдавам.
Ами усеща се и то от няколко дена.Първоначално публикувано от dgenov
ipnaid, това усещане за вибрации е дошло от натрупан лед(махнал ли си щуцера), или от разхлабени крепежни елементи по стойките. Или от нещо друго ... Огледай внимателно и се обади в сервиза да го оправят. Тоя модел е сравнително невибриращ и незамръзващ. Пиши после какво му е било.
бихте ли ми обяснили какво всъщност означава параметърът ток /А/, който го дават по таблиците със спецификациите. Забелязах, че за сходни модели и класове климатици тази стойност много се различава. Как влияе на работата на климатика и има ли някакво голямо значение? Например:
Охлаждане, A
4,30 -12LDC-Fujitsu
9,20 -MSZ FD35-Mitsubishi
и аналогично:
Отопление, A
5,60
9,20
Благодаря за инфото за мощността на моята 24-ка. Иначе от наблюдение установих че няма нищо лошо да се преоразмери малко един инвертор. Така винаги има запас от мощност когато потрябва. Единственият недостатък е силният вентилатор, но по-добре да ти вее косите и да ти прелиства вестника отколкото да мръзнеш при -20 и влажност 90% както беше миналата година. А и на моя модел вентилатора има тиха степен, което решава и този проблем. Така че една идея повече ако е възможно финансово, пък каквото ще да казват специалистите.