ми то свърши ве4е да се надявам 4е 6те се справи с зимата все пак тук в ямбол е по меко и тои е на терасата на сухо но не е остъклена споко.аиде
ми то свърши ве4е да се надявам 4е 6те се справи с зимата все пак тук в ямбол е по меко и тои е на терасата на сухо но не е остъклена споко.аиде
Да компресора му не е същия дори 9LGC е по шумен от 12LGC.
завед е и е югоисто4но излжение
--------------
с пвц дограма не се 4ува въоб6те.може би и монтажа има зна4ение няма зна4ение на ква скорост е и засега сум мн доволен дори вън6ното тяло не е заскрежавало само размразява изти4а и готово.
mecha, не се отчайвай, до сега климатика явно си работи добре и докато е така не е нужно да го мислиш. Заради бебето просто си приготви нещо алтернативно, за всеки случай, просто си длъжен. Но на този етап мисля че излишно се притесняваш. Времето ще покаже, не му мисли много. Има далеч по-трагични случаи!
нали.и аз така викам.спирам поне засега.ина4е имам калорифер4е с 4 реотана знаете ги мисля 3кв ама за зорзаман и то прави баня.
mecha, закачи един контролен термометър на кошарата на детето и гледай по него! ако искаш там да е 22*(примерно) пробвай машината 22* - виж как е. После 23* и така докато го усетиш как работи. Утре като замръзне може и на 26* да се наложи да вдигнеш за да е до бебето 22*. Затова ти казах че е относително - наблюдавай машината и прави корекции когато е нужно.
А за вентилатора на ХАЙ препоръчах защото на АУТО си прави оглушки и ще ти прави по-голяма разлика между зададената и контролната. На ХАЙ топлообмена е по-добър, в случай че машината ти започне и на 24* да не дига 22* тогава примерно пробвай ХАЙ - просто повишаването на вентилатора води до допълнителна топлинка която на ЛОУ не ти влиза в стаята. Само дето духа повечко но машината ти е добра и ако сложиш кошарата странично и по-далечко от вътрешното тяло, няма да имаш никви ядове. Аз съм в стая 4х4 метра, климатика е в единия ъгъл(над леглото с което спим с жената) а кошарата е на същата стена но в другия ъгъл - до там не отива ветрец дори на ХАЙ! Клапите съм ги сложил на 4та степен - под 45градуса - вертикалните - напред(никви странични ветрове да няма). Въздуха дефакто минава над леглото и отива в едно фотьолче накоето си гледам ТВ - перфектно - абсолютно никакъв комфорт не ми се разваля от духането! Дори напротив - друго е като се прибера измръзнал да ме лъхне топличко 
П.С. давам ти сравнение: в момента го държим 24*ХАЙ в стаята е 23* и духа през деня лекичко до средно, вечер средно до силно(въпреки че си го сложил на ХАЙ - не мисли че му влияеш много - той си духа с колкото иска). Топля + тази стая и още толкова горе/доло(трапезарийка и кухненски бокс) с врата свързани - та в моя случай на ХАЙ е по-добре защото така въздуха по-добре се издухва навсякъде из помещенията - иначе на слаба степен си седи само около климатика а детето(2г.) не може го спря с врата тича навсякъде.
да така е.засега е така.тои термометура ми стои винаги на ко6арата.аз така съдя.23 на ко6арата е 22.мерси 4ао
абе ако не отваряш вратите и ако климатика ти е с малко запас на каквато и степен да държиш вентилатора е без значение за 1 ден си влиза в режим и на high да го пуснеш той пак ще духа леко ако е достигнал температурата.
Всичко е според зависи.
Влезъл си е в режим, но силата на вентилатора зависи от топлозагубите. При мен просто са големи и за да не си изпуска зададената му се налага да си вдига вентилатора. Дефакто моя още не е достигнал тавана на възможностите си, но е близо. Карай имах едно наум че ще ми е слабичък ама ми се досвидяха още 300лв за 12LD - за което леко съжалявам, ама "късно е чадо, камбаната лопна".
защо има FUJITSU ASYA09LGC с разли4ни вътре6ни тела.и има ли разлика между тях.едните са с око отдясно а другите в средата
http://clima-bg.com/index.php?productID=121
и
http://www.bkv.ee/index.php?page=sho...4&lang=english
09LGC Климатика е настроен в момента на 20 градуса Почти из цялата стая е 20, на места 19 това е нормално, въпроса ми е не толкова за климатика, колкото за топлозагубите... Слагайки термометъра непосредствено на пода ми показва 15 при условие че на 50 см над него си е пак 19 или 20... Та въпроса ми е, това значи ли че големите топлозагуби които имам са именно от пода, отдолу не живее никой и не се отоплява...
Tamrock, а добър ден Бетона е с най-лоши характеристики. Ако си забелязал по новите строежи още след махане на кофража се опъкова всяко видимо бетонче с изолация. http://www.logostrade.hit.bg/download/tablica.doc Също така, топлия въздух е по-лек и бяга нагоре
Обаче тука не видях някой да настройва климатика си на повече от 23-4 градуса а повечето ми клиенти ги бичат на 28-9 нашия град май е доста зиморничев добре че за отопление монтирам само тази марка и от време на време МХИ иначе телефона щеше да пръщи ден и нощ
28-29 градуса е много бре... бебето ми като е повече от 22 в стаята явно му е дискомфортно и мрънка, неще да спи, като го оставям на 20 всички се чувстват добре, ама то си е до човек, явно аз съм свикнал да живея на студ... 4 години преди да сложа климатика в тая стая повече от 17 градуса в големите студове не е било...Първоначално публикувано от TIMBERLAKE