dgenov, какво е помещението което се грее с 12LGC?
dgenov, какво е помещението което се грее с 12LGC?
огош - с 12LDC отоплям 20 м2, супер нова двуредова дървена дограма, външен ред е стъклопакет, тухла без изолация, височината е 3.2м.
мога да кажа, че се справя доста добре, но за твоите 30м2, само че с по-нисък таван, но по-лоша изолация - си мисля, че си или за 14 LCC или за 14-ка нокрия. хубаво е да имаш запас, когато не е студено добре, но когато е студено и вечер е под нулата - ти трябва запас.
само да вметна, че аз имам две външни стени.
така че прецени си - 12 LDC би бил голям компромис на ръба според моето некомпетентно мнение.
между другото колко е височината?
в един калкулатор ( не знам колко е верен ) дава, че отоплителната ти мощност, която ти трябва е 6.20 КВ.
тоест излиза, че 14-ка LCC е много на ръба, а Нокрия би покрила параметъра.
ама нека някой по-вещ от мен да се намеси и да каже.
Ogosh-ако финансите ти го позволяват,скачай на 14ка.Ако не,слагаш 12ка,при ниски температури пускаш радиатора на 1ва степен и готово.Все пак тези дни обикновено не са много за цялата зима.
благодаря за инфото, просто имам познати които отопляват почти същото помещение с 12LCC вече втора зима без проблем, аз ползвам 9LCC за 14м2 и съм много доволен, но новата серия 12LGC явно няма да се справи
ето така се прави истинско отводняване а не с някакви пласмасови коленца тръбния път също е внушителен ,дори не се вижда целия но може да се ползва като парапет
Евалллааа батко те така се прави,това фуджитсо кърти мивки в буквалния смисъл.
Мивката ми се види нова, даже май и цената и още стои.
Ебати и сега ако се окаже,че са убедили клиента да си купи нова мивка за монтажа.Или ако монтажниците си ги носят с тях като консуматив.Е тва си е направо за виц.
Те са по-евтини от метална тава за конденза.Има ги пластмасови-10-15 лв.
Мани майтапа ма като гледам е доста ефективно изобретение туку виж монтажниците да почнат да си носят мивки.
Кое му е ефективното,пак си замръзва при ниски температури.
А какво значение има, че ти е замръзнал щуцера?
Така или иначе водата изтича през другите дупки натавата.
Влияе ли по някакъв начин на работата на климатика?