я виж да не е Точиба или нещо такова, те там правят и Мистубиши компресориПървоначално публикувано от Jorko_Bs
я виж да не е Точиба или нещо такова, те там правят и Мистубиши компресориПървоначално публикувано от Jorko_Bs
Jorko_Bs, почети малко по линковете които ти дадох:Първоначално публикувано от Jorko_Bs
Цитат:
"На территории Японии FUJI ELECTRIC производит только комплектующие: процессорные платы, электромоторы для вентиляторов, платы питания и т. д.
Далее, все это развозится по сборочным предприятиям в Таиланде, где собираются сплит-системы холодопроизводительностью от 14000 до 60000 BTU и на Тайвань, где выпускают оконные модели кондиционеров холодопроизводительностью от 7000 до 27000 BTU.
Давно пора осознать тот факт, что в Японии невозможно разместить огромное сборочное производство. Япония - это небольшое островное государство с очень дорогой землей и столь же дорогой рабочей силой. Сумма стоимости земли и ежегодного налога на нее содержала бы множество нулей, отпугивающее любого предпринимателя. Поэтому все утверждения о "чисто японской сборке" продукции концерна FUJITSU GENERAL LTD и многих других "японских" брэндов скорее напоминают стремление выдать желаемое за действительное. Для неискушенной публики "японская сборка" - весьма веский аргумент, мы же будем относиться к данному тезису с пониманием и снисхождением.
Правда такова: перевод производственных предприятий концерна FUJITSU GENERAL LTD с островов на материк начался в 1995 г. и уже к 1999 году в Японии остался лишь один цех по сборке трех моделей настенных сплит-систем мощностью 7000, 9000, 12000 BTU .
С 2001 года изготовление сплит-систем холодопроизводительностью от 7000 до 12000 BTU под марками FUJITSU, GENERAL и FUJI ELECTRIC перенесено на новую фабрику в Северо-восточной провинции Китая, в район мощного индустриального центра - города Шанхай. Данный факт абсолютно не смущает наших японских партнеров, потому что фабрика оснащена современными производственными линиями с японскими требованиями к контролю качества и комплектующие в основной своей массе производятся в стране восходящего солнца. "
Climatronic, просто дадох пример, щото отклони темата в много тъпа посока. Ако ще си говорим за производителност на труда, нови технологии, социална политика и образование, както и за покупателна способностост на съответната валута, може да изчислим къде вземат по-големи заплати. Но не е гаранция, че в Тайланд в завода за климатици не получават заплати, близки до тези в Япония, но при по-ниски данъчни нива и облекчения за инвестици, договорени с правителството примерно......Освен това заплатите в една държава не са критерий за всички стоки, произведени там. Щом като сравнението Германия-Швеция не ти харесва, можеш да сравниш тогава Форд с Мерцедес при подобен жизнен стандарт и покупателна способност в САЩ и Германия.
Въпросът ми беше съвсем в друга насока, но явно на някои хора повече им харесва да се правят на разбирачи в области, от които не разбират. Аз като не разбирам от климатици чета тук и питам вас, дано някои да си каже мнението по темата....(а не извън нея
dan66, благодаря, сега ще прочета, макар че тоя руски хич не ме кефи
Jorko_Bs добре бе като толкова си печен вярвай на продавачите от магазина и си купи Дженерал напраен в Япония и спи спокой но какво се стряскаш. Гледам че и класацията за надеждност не те кефи ами тогава си вземи тоя с най красивата реклама и ок...пък разни икономически разсъждения са си празна работа ...тук си е Алекова държава и все ще те прекарат не се притеснявай
//mod edit Lupus
За пореден път спамиш сериозна тема, превръщайки я в арена на безсмислен спор!
Кой е казал, че не ме кефи класацията за надеждност? Точно както очаквах е....
А като са празна работа икономически разсъждения, защо се опитваш да разсъждаваш и да си вадиш изводи къде е произведен даден климатик според икономическите условия.....Или не успя да измислиш доводи в твоя полза и реши да не засягаме икономиката?
Ти явно си най-големия разбирач по всичко, стой тука и се заяждай с всеки (както впрочем забелязах, че се държиш и с другите).....Така поне ще знаеш, че си напълно (без)полезен за себе си и за околните...
Здравейте,
мога ли да попитам , какво като е произведен даден климатик в Кирай ?
Ако завода е направен по най-високите стандарти в бранша.
Ако контрола по качеството е на ниво .
Ако персонала е обучен .
Нали правите разлика между заводите на НЕО и тези на Fujitsu General , DAIKIN, MITSUBSHI ?
Всичко се прави в Китай , Тайланд и Европа .
Jorko_Bs
Виждам че се двоумиш м/у Fujitsu и Mitsubishi Electric. Темата за Fujitsu си я прочел, хубаво е и да погледнеш и темите за МЕ. Ето една от тях http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35358.0.html, има и други, но са потънали повечко във форума.
Иначе, за японска зглобка забрави! Не е важно къде е правен, а за къде е правен климатика! Моите са произведени в Тайланд - това не ме притеснява.
Успех!
lada2107 - и завода на Haier в Китай бил уж най-големия и модерния (поне така говорят), но от Haier-ите има доста оплаквания.....Друго си е японец да пипне, ама явно в България няма да доживеем такива продукти...
Jackas, да прочетох темата за Fudjitsu и сега почнах за Mitsubishi, въпреки че тя не е толкова интересна и подробна както тази (поне докъдето съм стигнал).....Виж ся, ако ми бяха казали, че са тайландски, по-бива, щеше да са на едно дередже с Митсубиши-то, поне в тва отношение, ама след като си премълчават и казват, че са японски....Иначе като параметри на хартия General е по-добър - по-тих, по-мощен и по-икономичен....
А ако някои има впечатления от климатиците и техниците на "Булклима", моля да сподели
Най-добрият климатик за 2007 година в Япония е SHARP AY-U28SX-W и то не според класацията на някакъв руски сайт а според Japan Science and Technology Agency. Същият този климатик е направен в Китай, където се правят 90% от климатиците за японският пазар. Така, че както съм казвал и преди не е важно къде е сглобен климатика , а за кой е сглобен.
Да, няма спор, но все пак предпочитам японците, а както уточнихме вече, в България японски работи май няма
Сега остава да им разясня на китайците, че сглобяват климатик не за кой да е, а за мен, така че да внимават
Жорко, що не хвърлиш едно око на Тошиба Дайсейкай ІІІ, много як модел, ако не и най-якия за БГ.
Къде си го виждал и кви пари? Дали линк.....Видях една готина Тошиба в Технополис, но не ми се купува климатик от тия големите вериги, предпочитам специализирана фирма....А и Тошибата дето беше в Технополис беше 2200лв., повече от един Дайкин (макар че не съм им сравнявал подробно параметрите, може да сравнявам цената й с по-слаб модел на Дайкин)
http://www.bulaircon.bg/products/product-41.html
Цената беше около 1860 лева.
Благодаря, но тоя е мъничък за мене, мен ми трябва еквивалента на 12-ка General или 35 Mitsubishi. Освен това цената сигурно е без монтаж, а General е 1650 с ДДС и монтаж
Усп, сега му видях и 13-ката, ама нещо показателите му не са мноо добри - консумация 2.09кW на макс на отопление ми се виждат доста, при 4,2 номинал отдаване.....От друга страна COP му е 4.42! Но тая 13-ка сигурно е над 2к лефчета
Дайсекай III е около 2200 лв без монтаж.