Вероятно е презапасен или не се издува до дупка. При мен също не заскрежава по питата. При ниски температури обаче (когато бе към -17*) събира само лед по дъното заради не добро оттичане от дренажа.Първоначално публикувано от dete
Вероятно е презапасен или не се издува до дупка. При мен също не заскрежава по питата. При ниски температури обаче (когато бе към -17*) събира само лед по дъното заради не добро оттичане от дренажа.Първоначално публикувано от dete
Jaskas имах надежда 4е все накоище ги има или ще знае нещо по ве4е за да се убедя дали климата работи добре, както казваш и ти 9-ката се справя без проблем в подобно помещение а 12-ката при мен не успява задоволително ,вси4ки казвате 4е 50 гр. е добре но при какви условия и при каква зададена температура ги дава тия градуси е под въпрос за мен ( все още) естествено 4е като му задам 27 гр. ще ги дава тези 50 , също и колко време ще ги поддържа тези 50 до следващия цикъл на разскрежаване не е сигорно - те спадат с доближаване на дефроста, ако ми размразява на 45 мин представи си какво се полу4ава и колко топли както оня ден , дори виждам 4е някои клими на -17 не замръзват дори и на 5 4аса ....??/ Но няма да се откажа приятел
кръгом и пак напред.
Jorkata 74 правилно оразмерен е според мен 5.50 /3.50 Х 2.60 ...... е стаята , пробвал и на ауто но мисля 4е е по слаб топлообмена не съм ли прав тоя режим маи не е много уда4ен ти как мислиш , на практика какви са резултатите при теб ?
Bord Man завиждам ти ...моето външно тяло си е наумило да става хладилник маи ....
Dan66 техниците казжат 4е вси4ко е нормално , но аз съм изпълнен с съмнения ....
Може би съседите ти те топлят по-слабо или изобщо!
Добре де докога ще се чудиш и хленчиш? Защо не повикаш техници да ти проверят климатика и налягането на фреона и ако и те ти кажат че е наред помисли за топлоизолация на стаята.Първоначално публикувано от stefan_gb
Приятели FUJITSU GENERAL останаха може би едни от най-качествените климатици.По ТТдании и по начин на работа в реални условия.С тези марки работим близо5-6год.
Каква точно е функцията на ябалковия-катехинов филтър и има ли разлика между йонизиращ филтър и йонгенератор.
Климатика заскрежава повече, когато е по-влажно, а не по-студено. Виждал съм "снежни човеци" и при +20 гр.
ябалковия-катехинов филтър е нещо за което само ти взимат парите. йонизиращ филтър и йонгенератор ми звучат еднакво и ако е читаво наистинаа има ефект.
Здравейте,
след като прочетох всичките 28стр. по темата за Фуджицу, реших да споделя и моите намерения и впечатления:
Мисля да се сдобия с климатик "General ASHA12LC" от "Булклима" за 1650лв. с монтажа. В момента се колебая между "Mitsubishi GC35-VA" и "General". Засега надделява General основно щото в магазина ми казаха, че били сглобявани в Япония, а за Мицубиши-то във фирмите, в които съм питал - че ги сглобявали в Тайланд. Други причини са вашите добри отзиви за този климатик, по-готиния дизайн на вътрешното тяло, както и тва че излиза със 120 кинта по-тънко.....
След изчетеното тук обаче почвам да се чудя дали не са ме метнали с твърденията, че ги правят в Япония, и да ми пробутат някой китайски компресор....Така или иначе дали е китайски ще разбера единствено ако го отворя, и те го знаят.....
Помещението е около 23кв.м. и всъщност представлява две преходни стаи хол-спалня (15/8кв.м.), ПВЦ дограма 5-камерна Шоко, тухла, без изолации, първи етаж, като към хола има и кухня-бокс около 4кв.м., която евентуално също може да отоплявам.
Държа да чуя впечатленията на mitko99, който доколкото разбрах ще си купува същия климатик.
Въпроса ми е възможно ли е да е японски, или са го произвели в някоя друга част на Азия (дано да не е Китай)......
И някой ако има отзиви за фирмата, доколкото знам е представена в цяла България и са официален вносител....А, и някой ако може да ми каже в Бургас кой предлага Фуджицу, щото съм виждал само Дженерал...
Магазините където съм виждал да предлагат Fujitsu и Fuji electric в Бургас са Ритони и Зора. Както и при повечето магазини и в тези двата можеш да направиш поръчка да ти доставят която искаш марка и модел климатик, като крайната цена е същата както в другите магазини.
Според мен е много малко вероятно която и да е фирма за производство на климатици да произведе климатик в Китай и да му сложат Японски компресор, или обратният вариант с Китайски компресор. Нали логиката да произвеждаш нещо в Китай е да му свалиш цената, качеството на продукта намаля с цената. Може ли на Трабант да му сложиш двигател на BMV или обратното на BMV двигател на Трабант, сигурно може и да стане, но икономически печелившо ли е.
Хората които държът на качеството няма да си купят продукт наполовина произведен в Китай а другата в Япония, или всичко трябва да е качествено или няма да си го купят. Ако държиш на Японско качество и технологий, си купи климатик за Японския пазар, със трансформатор на 100 V и всички надписи на японски.
Jorko_Bs сега си помисли какви са заплатите в Япония и какви в Тайланд и как ще ти излезе по-тънко клима от Япония "уж де" разбира се...и си харчи паричките със здраве..
Май трябват още малко разяснения за Fujitsu, General,Fuji :
"Штаб-квартира Fujitsu General Ltd. расположена недалеко от Токио, в городе Кавасаки, а региональные отделения работают во всем мире: в Европе, Северной и Южной Америках, Австралии, Азии.
Сегодня Fujitsu General Ltd. является наиболее динамично развивающимся японским производителем систем кондиционирования с объем производства более 3 млн. сплит-систем в год, что позволяет кондиционерам GENERAL удерживать 1-е место в Японии, Австралии и Европе.
Такой успех достигнут благодаря трем основным факторам:
Безукоризненное качество. Все кондиционеры выпускаются на заводах, являющихся собственностью японского производителя на 100%, независимо от географии расположения завода. На всех заводах руководство, все ключевые должности и служба контроля качества состоят из японских специалистов, напрямую подчиняющихся штаб-квартире в Японии. Поэтому где бы ни был выпущен кондиционер, его качество соответствует высоким единым стандартам FUJITSU GENERAL (Japan)."
http://www.topclimat.ru/brands/general/
http://www.gresa.kiev.ua/presentatio...fuji/index.htm
Рейтинг на марките климатици по надежност и качество:
/ най-висока степен на надежност/
1 DAIKIN
2 MITSUBSHI HEAVY
3 MITSUBSHI ELECTRIC
4 GENERAL FUJITSU
5 FUJITSU
6 FUJI
/ висока степен на надежност/
7 PANASONIC
8 TOSHIBA
9 HITACHI
10 SHARP
11 SANYO
http://www.stm-climat.ru/info/conditioners_rate.php
Хехе, ако само заплатите бяха критерий, много цени нямаше да са това, което са. То и в Германия може заплатите да са по-високи от Швеция, но един "Опел" не е по-добър от един "Сааб" или "Волво".....Въпросът не беше да се правим, че разсъждаваме, а дали сте чували какви са климатиците на "Булклима" и дали не са китайски......
Добре де, valen1, а според теб как правят климатици Midea и Haier с компресори на Toshiba например (или на друга известна марка)
Jorko_Bs е щом мислиш че в Германия са по-големи от Швеция заплатите....успех в търсенето на климатик ти пожелавам...![]()
Забравих да добавя, че Митсубиши-то дето го гледах, е Mitsubishi Electric, не Heavy Industries