Страница 38 от 308 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от dete
    аааааа ....... и да ви питам , моя защо никога не обледенява ?!?!?!?!??!?! виждам съм по него еееееедваа едва скрежец , а като гледам някои климатицииииии , като гледам някои снимки туууууук , мама-миа .
    Вероятно е презапасен или не се издува до дупка. При мен също не заскрежава по питата. При ниски температури обаче (когато бе към -17*) събира само лед по дъното заради не добро оттичане от дренажа.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Jaskas имах надежда 4е все накои ще ги има или ще знае нещо по ве4е за да се убедя дали климата работи добре, както казваш и ти 9-ката се справя без проблем в подобно помещение а 12-ката при мен не успява задоволително ,вси4ки казвате 4е 50 гр. е добре но при какви условия и при каква зададена температура ги дава тия градуси е под въпрос за мен ( все още) естествено 4е като му задам 27 гр. ще ги дава тези 50 , също и колко време ще ги поддържа тези 50 до следващия цикъл на разскрежаване не е сигорно - те спадат с доближаване на дефроста, ако ми размразява на 45 мин представи си какво се полу4ава и колко топли както оня ден , дори виждам 4е някои клими на -17 не замръзват дори и на 5 4аса ....??/ Но няма да се откажа приятел кръгом и пак напред.
    Jorkata 74 правилно оразмерен е според мен 5.50 /3.50 Х 2.60 ...... е стаята , пробвал и на ауто но мисля 4е е по слаб топлообмена не съм ли прав тоя режим маи не е много уда4ен ти как мислиш , на практика какви са резултатите при теб ?
    Bord Man завиждам ти ... моето външно тяло си е наумило да става хладилник маи ....
    Dan66 техниците казжат 4е вси4ко е нормално , но аз съм изпълнен с съмнения ....

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Може би съседите ти те топлят по-слабо или изобщо!

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от stefan_gb
    Jaskas имах надежда 4е все накои ще ги има или ще знае нещо по ве4е за да се убедя дали климата работи добре, както казваш и ти 9-ката се справя без проблем в подобно помещение а 12-ката при мен не успява задоволително ,вси4ки казвате 4е 50 гр. е добре но при какви условия и при каква зададена температура ги дава тия градуси е под въпрос за мен ( все още) естествено 4е като му задам 27 гр. ще ги дава тези 50 , също и колко време ще ги поддържа тези 50 до следващия цикъл на разскрежаване не е сигорно - те спадат с доближаване на дефроста, ако ми размразява на 45 мин представи си какво се полу4ава и колко топли както оня ден , дори виждам 4е някои клими на -17 не замръзват дори и на 5 4аса ....??/ Но няма да се откажа приятел кръгом и пак напред.
    Jorkata 74 правилно оразмерен е според мен 5.50 /3.50 Х 2.60 ...... е стаята , пробвал и на ауто но мисля 4е е по слаб топлообмена не съм ли прав тоя режим маи не е много уда4ен ти как мислиш , на практика какви са резултатите при теб ?
    Bord Man завиждам ти ... моето външно тяло си е наумило да става хладилник маи ....
    Добре де докога ще се чудиш и хленчиш? Защо не повикаш техници да ти проверят климатика и налягането на фреона и ако и те ти кажат че е наред помисли за топлоизолация на стаята.

6. Тук е от
    Feb 2008

Приятели FUJITSU GENERAL останаха може би едни от най-качествените климатици.По ТТдании и по начин на работа в реални условия.С тези марки работим близо5-6год.

7. Тук е от
    Aug 2006

Каква точно е функцията на ябалковия-катехинов филтър и има ли разлика между йонизиращ филтър и йонгенератор.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Климатика заскрежава повече, когато е по-влажно, а не по-студено. Виждал съм "снежни човеци" и при +20 гр.

ябалковия-катехинов филтър е нещо за което само ти взимат парите. йонизиращ филтър и йонгенератор ми звучат еднакво и ако е читаво наистинаа има ефект.

10. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте,
    след като прочетох всичките 28стр. по темата за Фуджицу, реших да споделя и моите намерения и впечатления:
    Мисля да се сдобия с климатик "General ASHA12LC" от "Булклима" за 1650лв. с монтажа. В момента се колебая между "Mitsubishi GC35-VA" и "General". Засега надделява General основно щото в магазина ми казаха, че били сглобявани в Япония, а за Мицубиши-то във фирмите, в които съм питал - че ги сглобявали в Тайланд. Други причини са вашите добри отзиви за този климатик, по-готиния дизайн на вътрешното тяло, както и тва че излиза със 120 кинта по-тънко.....
    След изчетеното тук обаче почвам да се чудя дали не са ме метнали с твърденията, че ги правят в Япония, и да ми пробутат някой китайски компресор....Така или иначе дали е китайски ще разбера единствено ако го отворя, и те го знаят.....
    Помещението е около 23кв.м. и всъщност представлява две преходни стаи хол-спалня (15/8кв.м.), ПВЦ дограма 5-камерна Шоко, тухла, без изолации, първи етаж, като към хола има и кухня-бокс около 4кв.м., която евентуално също може да отоплявам.
    Държа да чуя впечатленията на mitko99, който доколкото разбрах ще си купува същия климатик.
    Въпроса ми е възможно ли е да е японски, или са го произвели в някоя друга част на Азия (дано да не е Китай)......
    И някой ако има отзиви за фирмата, доколкото знам е представена в цяла България и са официален вносител....А, и някой ако може да ми каже в Бургас кой предлага Фуджицу, щото съм виждал само Дженерал...

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Магазините където съм виждал да предлагат Fujitsu и Fuji electric в Бургас са Ритони и Зора. Както и при повечето магазини и в тези двата можеш да направиш поръчка да ти доставят която искаш марка и модел климатик, като крайната цена е същата както в другите магазини.

Според мен е много малко вероятно която и да е фирма за производство на климатици да произведе климатик в Китай и да му сложат Японски компресор, или обратният вариант с Китайски компресор. Нали логиката да произвеждаш нещо в Китай е да му свалиш цената, качеството на продукта намаля с цената. Може ли на Трабант да му сложиш двигател на BMV или обратното на BMV двигател на Трабант, сигурно може и да стане, но икономически печелившо ли е.

Хората които държът на качеството няма да си купят продукт наполовина произведен в Китай а другата в Япония, или всичко трябва да е качествено или няма да си го купят. Ако държиш на Японско качество и технологий, си купи климатик за Японския пазар, със трансформатор на 100 V и всички надписи на японски.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jorko_Bs сега си помисли какви са заплатите в Япония и какви в Тайланд и как ще ти излезе по-тънко клима от Япония "уж де" разбира се...и си харчи паричките със здраве..

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Май трябват още малко разяснения за Fujitsu, General,Fuji :

"Штаб-квартира Fujitsu General Ltd. расположена недалеко от Токио, в городе Кавасаки, а региональные отделения работают во всем мире: в Европе, Северной и Южной Америках, Австралии, Азии.
    Сегодня Fujitsu General Ltd. является наиболее динамично развивающимся японским производителем систем кондиционирования с объем производства более 3 млн. сплит-систем в год, что позволяет кондиционерам GENERAL удерживать 1-е место в Японии, Австралии и Европе.
    Такой успех достигнут благодаря трем основным факторам:
    Безукоризненное качество. Все кондиционеры выпускаются на заводах, являющихся собственностью японского производителя на 100%, независимо от географии расположения завода. На всех заводах руководство, все ключевые должности и служба контроля качества состоят из японских специалистов, напрямую подчиняющихся штаб-квартире в Японии. Поэтому где бы ни был выпущен кондиционер, его качество соответствует высоким единым стандартам FUJITSU GENERAL (Japan)."
    http://www.topclimat.ru/brands/general/
    http://www.gresa.kiev.ua/presentatio...fuji/index.htm

Рейтинг на марките климатици по надежност и качество:
    / най-висока степен на надежност/
    1 DAIKIN
    2 MITSUBSHI HEAVY
    3 MITSUBSHI ELECTRIC
    4 GENERAL FUJITSU
    5 FUJITSU
    6 FUJI

/ висока степен на надежност/
    7 PANASONIC
    8 TOSHIBA
    9 HITACHI
    10 SHARP
    11 SANYO
    http://www.stm-climat.ru/info/conditioners_rate.php

14.  

15. Тук е от
    Feb 2008

Хехе, ако само заплатите бяха критерий, много цени нямаше да са това, което са. То и в Германия може заплатите да са по-високи от Швеция, но един "Опел" не е по-добър от един "Сааб" или "Волво".....Въпросът не беше да се правим, че разсъждаваме, а дали сте чували какви са климатиците на "Булклима" и дали не са китайски......

16. Тук е от
    Feb 2008

Добре де, valen1, а според теб как правят климатици Midea и Haier с компресори на Toshiba например (или на друга известна марка)

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jorko_Bs е щом мислиш че в Германия са по-големи от Швеция заплатите....успех в търсенето на климатик ти пожелавам...

18. Тук е от
    Feb 2008

Забравих да добавя, че Митсубиши-то дето го гледах, е Mitsubishi Electric, не Heavy Industries

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 308 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2226
    Последно: 25-02-25, 21:51
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе