Страница 37 от 308 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Dan66 измерванията от днес не бяха зле но проблема беше в4ера като се размразяваше на 45 мин. стана един цикъл през които работи 45 мин и неможе да стопли а като вкл. да разкрежи това което е постигнал се губи и така работата му не ми хареса никак, ина4е стаята е панелен хол от никаде не ме топлят външен е, дограмата уплатнена с силикон доста сериозно, да под4ертая 4е минава и комин които леко топли все пак, но положението на стаята изолацията и вси4ко друго си е същото както беше и при - 22 дори и тогава не размразяваше на 45 мин това е факт ! климатика го карам на 22 през ноща а през деня на 24.
    днес при зададени 24 след цял ден работа постигна в момента 23, междодругото температута на изх.въздох я измервам като термометъра го вкарвам вътре под клапите а не на разтояние от климатика , да не би тук да греша .......

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Стефчо, голяма загатка тоз твоя климатик брат! Аз живея в къща, спалнятами е 43 куб. м. с три външни стени без изолация - помощ от никъде климатика ми е 9ка - няма грижи. При зададени 24гр поддържа 25 на 80см. от пода. Вярно, че стаята е малко по-ниска - 2,4м., ама....
    Утре ще направя измерванията, които ти обещах.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

stefan_gb, входящия ток, който мериш се влияе и от външната температура т.е при падане на външната температура пада и входящия ток, колкото и странно да ти звучи! Размразяването на климатика зависи предимно от влажността на въздуха! Сложи си вентилатора на макс (ако не ти е комфортно - на авто) и може би трябва да експериментираш с наклона на клапите насочващи въздушния поток. Изходящата температура 50* е добре! И не се обиждай за въпроса, ама чистил ли си скоро филтрите?

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

stefan_gb
    Направих измерванията, и те са:
    Външтна 0гр.
    Стайна 17гр.
    Температура на изхода (при жалюзите) 45/46гр., при настройка 30гр. и вентилатор на Auto
    При тези резултати пак казвам, че климатика ти си работи добре

6. Тук е от
    Jan 2008

Jaskas загадка е и не само за теб според мен и както казва ba4 dido при определени ниски температури инвертора работи по добре но не винаги а при определени условия ...... а също при достигната температура когато вентилатора е на ауто 4ерпи по ве4е от колкото ако е на мах в това съм напълно сигорен макар и разликата да 150 - 200 мА това съм го засякъл не веднъж, ba4 dodo филтрите ги 4истя всяка неделя без пропуск.
    Jaskas за данните а ето и моите към момента ; настроени 23 в стаята 21, температъра на възд. поток 37 гр ток 2,3 А това е приятел вентилатор на мах външна -2 , като помисля също оказва влияние в кои момент след като е размразил правим измерванията маи и това има съществено зна4ение .

7. Тук е от
    Aug 2006

нито градусите ме вълнуват нито потоците ви нито колко е на тавана нито колко е на пода

щтракам го на 21 градуса и повече от 30 минути не мога да издържа

свааааааалям си го на 18 , превключвам на АУТО + ПОСТОЯННО ЦИРКУЛИРАНЕ ... и се КЕФЯ !!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

какво значи "постоянно циркулиране"?

10. Тук е от
    Aug 2006

Здравеите.
    Решил съм да си купувам климатици и маи ще се спра на обсъжданата марка,но ме интересува с каква мошност трябва да са.
    Климатиците ще ползвам основно за отопление .Спрял сум се на два от този модел http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8 ,като единият ще е в хола с площ 17.5 кв.м. и с идея да отоплява и кухнята с площ 7 кв.м.Вторият в детската с площ 12 кв.м. и отопление и на спалня от 10кв.м.,коридора е посредата с площ от 7 кв.м. като предполагам ще се отоплява и от двата климатика.
    Имам вътрешна изолация на вуншните стени и PVC дограма.Изложението ми е източно.
    Дали мошноста на двата климатика е достатъчна ,а да не е много и приблизително какъв ще е месечният ми разход на електроенергия.

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от KyD
    Здравейте на всички!
    Айде и аз да се включа с молба за помощ и съвет, след като изчетох цялата тема
    Та по темата, намислил съм да тегля една дълга и звучна на топлофикация и да се сдобия с клима Fujitsu General
    За двете спални, след като изчетох темата ми стана ясно, че по един ASHB9LD ще свършат работа, но проблемът идва за хола, трапезарията и кухнята. Холът е с размери 6 х 4, трапезарията е 3 х 3, а кухнята е 1.8 х 3 и трите помещения са с височина 2.6м. Свързани са със сводове, като м/у хола и трапезарията свода е двоен. Изложението е северно, има и алуминиева дограма, но са без изолация. Блока е ЕПК и живея на 15 етаж. За мен е важно най-вече в хола да е топло, то и сега парно в трапезарията и кухнята не се пуска. Във фирмата която избрах ми казаха че ми трябват 6.7 KW за да се отопляват и трите помещения при 100% ефективно отопление (каквото и да значи това). В тоя ред на мисли ми предложиха модел ASHA18LC - Inverter и ми "подшушнаха", че всъщност разликата в цената на 18 и на ASHA24LC - Inverter е около 200 лв. и си мисля да взема 24, все пак рамзерът винаги има значение както се казва. За бюджета не споменавам тъй като мисля да дръпна един кредит по програмата енергийна ефективност. Много бих бил благодарен да чуя и вашите мнения по въпроса.
    от две седмици вече съм собственик на три фуджицута 9LCC,за сега съм доволен как топлят,въпреки,че времето от както ги сложиха не е било много студено,но пък видях как топлят ако ги сложа на макс.единият ми е в спалнята която е 16кв.м. а другите два са сложени в хола и трапезарията които са свързани със свод,както и кухнята към трапезарията,та двете 9-ки отопляват без проблем цялото помещение което общо е 43кв.м. на височина 2,6м./хол-20кв.м.,трапезария-12,5кв.м. и кухня-10,5кв.м./от както съм ги сложил през деня работят на 23гр. през деня и 20гр. през ноща и вентил. на авто и до сега никакви проблеми.избрах варианта с два малко в това помещение заради това,че няма да духат толкова силно колкото ако беше някоя 18-ка или 24-ка,което значи по-голям комфорт.ако държиш на комфорта,по-добре не си слагай един голям климатик,мисля,че и копа на големите е по-малък от на малките клими

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от todoplam
    Спрял сум се на два от този модел http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8 ....
    Дали мошноста на двата климатика е достатъчна ,а да не е много и приблизително какъв ще е месечният ми разход на електроенергия.
    Избора ти според мен е чудесен. Аз съм с такива машинки.. и не е вярно че не са по-комфортни спрямо същата 9-ка. Имам и 12ка и 9ка. Вярно е че за малкото помещение си е презапасен (ако се топли само то), но точно тогава COP-a му е по-добър спрямо 9ката, особенно когато температурите са ниски. Ето грубо колко плащам за 12-ката (може да погледнеш статистиката в подписа ми) - около 22-23лв за този месец, за 9ката когато температурите спаднаха сметката за тока се увеличи с около 4-5лв, спрямо тази на 12ката. Този месец чакам фактурата за тока за най-студения период и там ще си покаже каква ще е разликата при условията, когато навън бе -17. Иначе за по-силното духане и по-ниския комфорт и това не е вярно. Държа 12ката постоянно на HIGH и независимо че е на най-силния режим, когато в стаята се затопли той автоматично минава на най-ниска степен на вентилатора - по шум е съвсем като 9ката.

ЕДИТ: Имам коридорче, което свързва южната стая (където е 12ката) със северна с площ около 8-9кв.м. Пробвах се да отварям вратата и да отоплявам и двете стаи. Ефекта не е много приятен. По принцип става, обаче заради тясното коридорче температурите в северната стая са поне с 4 градуса по-надолу (когато навън е под 0*). И ако трябва там да държа комфортна температура се получава така че в стаята с климатика трябва да вдигна градусите и става прекалено горещо. Според мен за разделни помещения е по-добре индивидуални машинки. Но при теб има топлоизолация и ще е по-добре спрямо случая при мен. А ето тук и статистика за същата 12ка, как се държи като консумация за по-голяма отопляема площ - за повече информация може да питаш @luka:
    http://spreadsheets.google.com/pub?k...CjP-6_e_07QmBA

13. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от stefan_gb
    Днес за жалост моя /Фуджо / както жената го нари4а Фужито 12ЛЦЦ се представи траги4но поне според мен де ........., външна -1 , настроени 25 потдържа 21 и се размразява през 45 мин. Следих го 4 4аса и това никак не ми харсва, тока през този период беше около 6 - 6,5 А , някои може ли да ми каже в коя сервизна док. има описано колко трябва да е темп. на възд поток при при разли4ните температури а съшто и при разли4на влажност ??? маи ще го хвърляот 4етвъртия ако продължава така , даите съвет какво да го направя ....
    stefan_gb, сигурен ли си, че отляво на екрана режимът ти е HEAT? Веднъж не знам как беше станало, но 12-ката вкъщи нещо спря да топли добре и се притесних да не е сдала багажа. След час-два се усетих, че някак си отляво съм натиснал на AUTO. Като го смених на HEAT, климата пак рязко увеличи топленето. Сигурно и други са правили тази грешка. Виж да не си и ти в това число. При мен при зададени 25 градуса в хола (19 квадрата, 50 кубика, запад, вътрешен, не много добре уплътнен) е 27 градуса! Постигаше си зададеното без проблем и при -17 миналия месец. Денем го оставям на 20, но вътре не пада под 22.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Заралия - в режим Heat е все пак не съм от в4ера , но при теб стаята е вътрешна затова резултата е задоволяващ, а при мен е външна а и не съм още напълно сигорен дали е само това , така и никои не ми каза от къде да сваля тези таблици за температурата на възд.поток при разли4ните външни и вътрешни температури .

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Стефчо, ако имаше такива таблици в нета, все някой щеше да ти даде линк към тях.

17. Тук е от
    Jan 2008

stefan_gb остави си вентилатора по-добре на Ауто, за да не ти духа хладно докато обезкрежава или спира на термостат.
    По принцип ако натрупа много лед климатика трудно се справя и започва да духа по-хладно. Но ако ти духа 50 градуса и ти е студено, значи нещо не е оразмерено като хората.

18. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    какво значи "постоянно циркулиране"?
    значи , че на клапите съм задал режим "SWING"

аааааа ....... и да ви питам , моя защо никога не обледенява ?!?!?!?!??!?! виждам съм по него еееееедваа едва скрежец , а като гледам някои климатицииииии , като гледам някои снимки туууууук , мама-миа .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 308 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе