Първоначално публикувано от
KyD Здравейте на всички!
Айде и аз да се включа с молба за помощ и съвет, след като изчетох цялата тема
Та по темата, намислил съм да тегля една дълга и звучна на топлофикация и да се сдобия с клима Fujitsu General
За двете спални, след като изчетох темата ми стана ясно, че по един ASHB9LD ще свършат работа, но проблемът идва за хола, трапезарията и кухнята. Холът е с размери 6 х 4, трапезарията е 3 х 3, а кухнята е 1.8 х 3 и трите помещения са с височина 2.6м. Свързани са със сводове, като м/у хола и трапезарията свода е двоен. Изложението е северно, има и алуминиева дограма, но са без изолация. Блока е ЕПК и живея на 15 етаж. За мен е важно най-вече в хола да е топло, то и сега парно в трапезарията и кухнята не се пуска. Във фирмата която избрах ми казаха че ми трябват 6.7 KW за да се отопляват и трите помещения при 100% ефективно отопление (каквото и да значи това). В тоя ред на мисли ми предложиха модел ASHA18LC - Inverter и ми "подшушнаха", че всъщност разликата в цената на 18 и на ASHA24LC - Inverter е около 200 лв. и си мисля да взема 24, все пак рамзерът винаги има значение както се казва. За бюджета не споменавам тъй като мисля да дръпна един кредит по програмата енергийна ефективност. Много бих бил благодарен да чуя и вашите мнения по въпроса.