Бреййй, тези LCC-та, само хубавини се чуват напоследък, та и аз ги препоръчах тук-там и още не са дошли да ме бият
Бреййй, тези LCC-та, само хубавини се чуват напоследък, та и аз ги препоръчах тук-там и още не са дошли да ме бият
фуджицу,дженерал и фуджи серия LC, са абсолютно еднакви и затова не мога да си обясня как така в един магазин пише гаранция 3 год,а в друг 2год.,тези където дават 2 май си правят оглушки за по-дълго обслужване.благодаря за споделеният опит за шума на вашите климиПървоначално публикувано от Board_Man
Споко бе, има време!Първоначално публикувано от rsvr
bika
Не се чуди. Незнаеш какви договорни отношения има фирмата с вносителя - ако изобщо има такива!
bika всички климатици в България/включително фуджицу,дженерал и фуджи/ се купуват от завода производител на 35-40% от цената за крайния клиент.Другото е за транспорт,мита и данъци/ако въобще ги плащат/ и ТЛЪСТИ печалби за няколкото търговци по веригата. Разликата в гаранцията и крайната цена главно зависи през колко ръце минават и кой колко надценки слага.
Това че развиват по-високи обороти какво те притеснява -може би това, че ще си достигне по-бързо зададената температураПървоначално публикувано от hacked
наясно съм,че веригата е дълга и ние сме наклецаните,но ти давам пример в казанлък в едно малко магазинче но с добро реноме/почти всички техновериги ги използват за обслужващ сервиз/ фуджито е на цена 1530лв с 3 год. гаранция,в същото време в голям магазин за техника,където има още по-голям избор на марки и модели,същото фуджи е с 2 год. гаранция за 1449лв..сега се чудя какво да правя,дали да взема по-скъпите заради гаранцията,все пак ще купувам 2 фуджитаПървоначално публикувано от dan66
мерси за споделените впечатленияПървоначално публикувано от lada2107
то ако ще мре винаги ще е малко след като му изтече гаранцията ,има такава аксиома .. така че вземи по евтиното .. за Фуджи където съм ги виждал винаги са с по 2 години ,а Фуджитсуто го дават с 3 ,но по западните магазини гледам че е с по 6 наравно с Дайкин и други топ марки .. тука пак сме прецакани
така е,фуджицуто е с 3 год,но нали споменах вече,че намерих и фуджи 3 год гаранция,но по-скъпо с 80лв.Първоначално публикувано от Alexi
Здравейте, от няколко месеца съм собственик на Fuji RSA14LCC. Монтиран е в помещение от къща с обем около 90м3, топлоизолация 30 мм на външните стени, PVC дограма, като минус може да се отчете почти неотопляемите съседни помещения. Аз съм от Бургас и тук суровите зими са изключение. При скорошния студ температурите падаха до около -10 градуса вечер. Климатикът се справи - поддържаше около 20 градуса макар и с работа на високи обороти и доста лед по пода на терасата вследствие на размразяването на външното тяло. Трудничко му беше и в последните дни въпреки, че температурите бяха около 0. Причината - адската мъгла, която вече седмици не се вдига по нашия край.
Все пак и това отмина, но аз имам едно притеснение. Може да се каже, че каквато и температура да му задам не качва повече от 20 градуса в стаята. Мерих температурата на въздушната струя от вътрешното тяло - около 50 градуса беше. Забелязах, че когато му задам примерно 25 градуса при стартова температура от 18 в стаята, започва да духа яко, когато достигне 20 градуса намаля оборотите и продължава да духа по-слабо като така и никога не ги прави 25. Имате ли идея на какво се дължи?
твърде студени стени/мебели основно ... за 25 градуса го остави поне 12 часа на 25 и ще ги направи
brigante помещението ти е много голямо-повече от 30 квадрата,в къща,неотопляеми съседни помещения.Нормално е по бавно да вдига температурата.При студено време можеш да имаш и 2 градуса разлика между тавана където измерва климатика и по долу където мериш ти.За големи помещения по добре дръж вентилатора на среден/med/ така по добре поддържа зададената температура.Не го изключвай и през нощта макар и на 19 гр и по тих вентилатор.
brigante
Да не би да държиш жалюзите насочени отвесно нодолу- ако е така, получава се топла зона около климатика и така се лъже.
Благодаря за бързите отговори. Изводите ми:
1. Да, държа жалюзите вертикално надолу. Ще го коригирам.
2. Климатика не го изключвам дори през деня, когато ме няма - само намалям малко температурата
3. Ще го почакам 12 часа да видя дали ще успее да вдигне температурата
4. Досега вентилаторът беше на AUTO, ще пробвам с MED
На мен 20 градуса са ми ок, но след няколко дни жената се прибира от родилното с бебето и ще трябват 25
brigante
Завърташ жалюзите 2 позиций напред, и пиши какво е станало.