Забравих да спомена че съм на първият етаж
Забравих да спомена че съм на първият етаж
Анфилд,25-26 градуса не е температурата,която трябва да поддържаш.не е добра нито за здравето ти,нито за джоба ти.Нормална темп.за климатика е 22-23 градуса.Това че си на първия етаж е проблем,но помещението не е толкова голямо.
dgenov,сигурно съм зле със слуха,но аз шум от фреон не чувам.Смятам,че монтажа го извършиха както трябва.Прави ми впечатление,че нямам резки чупки в тръбния път(ако обяснявам глупаво е,защото нямам техническо образование).Единствената ми цел е да помогна на хора в моето положение,не да се правя на всезнаещ.Повече като теб ме дразни понякога шума от работещото вътрешно тяло.Може би има влияние дължината и начина на монтаж на тръбния път.Сори,ако съм те издразнил с предното ми мнение.
- значи ли че дефекта е конструктивно/фабричен, но не се проявява при всяка бройка?Първоначално публикувано от svilen angelov
- ако това се докаже, можем ли като потребители да настояваме ако ни се падне "дефектна" бройка да я заменят?
Кералайн - темата е за взаимопомощ по технически въпроси свързани с климатици. Форума по философия е две пресечки по-надоло.Първоначално публикувано от Alexi
"не правете от този тих шум СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ и да създавате погрешно впечатление във хората" - Впечатленията хората си ги създават САМИ! Ако парите ги намираш на улицата и не се притесняваш че са ти продали "дефектен" климатик - няма лошо, твоя си работа. Не ни успокоявай че за 2 бона климатик е НОРМАЛНО да шуми по този начин моля, защото ИМА модели/марки/монтажи, които НЕ шумят! Кое не разбра?!? та се напъваш за скрити дефекти в природата и ала-бала глупости дето наприказва за часовници и незнам си кво ... тоя Мърфи го остави - тука става въпрос за болчета/гайки не за настроенията на жена в м...зис.
На който не му е интересно да не чете/пише пък в крайна сметка.
Ще допълня за "впечатление на хората" - имам "GENERAL Fujitsu ASHA 12 LGC - ALL DC Inverter" и освен шума от преливането на фреона при тръгване/спиране на компресора, други забележки НЯМАМ! ... но въпроса го раздухвам умишлено защото ИМА хора които ТВЪРДЯТ че при техния монтаж на същия/подобен модел такъв шум НЕ се чувал! ... та ако може да се оправи и моя ще съм доволен на 100% тогава - защото в това помещения спя и е доста дразнещо сега когато е топличко и компресора често включва/изключва. Какво толкова има, да си мълчим ли за дефектите?
Подкрепям dgenov
Нямам други забележки към климатика освен въпросния шум, защото спим в стаята. Пък дано шума изчезне като застуди повечко.
Това, което ти наричаш "дефект" всъщност е голямата сила на Фуджитсу и Тошиба:Първоначално публикувано от dgenov
Огромна мощност която се реализира СВЕТКАВИЧНО по сравнение с другите марки и при това за доста добра цена.
Всъщност проблемът е, че смяташ, че всички се възприемаме като теб... като потребители
Е ти смяташ, че климатик за 2000лв. е нещо кой знае какво ли? Колко струват тези неща и топлят ли?Първоначално публикувано от dgenov
Не твоя не може да се оправи.
Избийте си от главите идеите, че е от чупките в тръбите и т.н. ... LCC и LD моделите са проектирани за мин 7.5м тръбен път, а LGC за 5м. Ако ви се занимава да смятате колко точно фреон да махнете от системата си е ваша работа
Къде да си ги заврат хората тези 7,5 м тръбен път...
Много леко спите. И аз чувам фреона как се движи при тръгване и спиране на компресора, но то е за около 1-2 секунди.
Гаранция, че това на по-шумен климатик няма да го чуеш никога - просто ще чуваш турбината на вътрешното тяло и затова няма да усетиш този звук. При тихите климатици може и да се чуе някога, голяма работа.
Аз като чувам на съседа отдолу Мидеята цяла зима как тресе стените, какво мога да направя.
Склонен съм да смятам че е по-скоро нещо фабрично. Все пак е описано в инструкцията за ползване на климатика. Допускам че е възможно да се получи и в следствие на неправилен монтаж. Но си мисля че производителя щеше изрично да предупреди в инструкцията за монтаж да се спазва ... нещо си или да се избягва нещо си! Айде някой владеещ англииски да хвърли един поглед когато има време, твърде вероятно е да пише нещо. Някаква особенност при монтажа, която се пренебрегва. Факт е че някои хора твърдят че при тях няма подобен шум.
Предлагам да отворим нова тема за това. Може всеки да пише общи впечатления от монтажа, дължина на тръбния път, разликата в нивата между вътрешното и външното тяло, вакумиране - да/не, с какво, ОТ КОЯ СТРАНА НА ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО ИЗЛИЗАТ ТРЪБИТЕ! (мисля че заводски са наляво, може да става нещо при обръщането им в друга посока). И разбира се има ли шум, кога и колко силно се чува според него. Това трябва да е оформено във вид на таблица, за да е по-лесно за преглеждане.
Ако е няколко секунди дори няма да си хабя времето да пиша.При моята ТОШИБА става дума за период от време от 3 до 4, а понягога и повече минути.Когато компресора вдигне по-високи обороти, тогава шума почти изчезва, но пак се чува.При LD-то ми е за няколко секунди и при него дори няма време да го възприемеш, след което тотално изчезва.Та това е проблема, а не техническите спецификации на машините, които почти никой монтажник не чете.При ЛСС и ЛД по спецификация не съм срещал да има минимун на тръбен път, на ЛЖС е 2 метра, на ТОШИБА SAVP-E е 2 метра, на SAV-E е 1 метър/това от френските спецификации/.
При теб е няколко секунди, при мен е 15-20 секунди, при трети е минути, при други го няма ... Явно нещо оказва влияние. Не мислиш ли? И защо изхождаш само от твоята гледна точка? Точно хора които нямат или имат съвсем кратко този шум трябва да пишат особенностите при монтажа, иначе как ще се разбере какво става ако пишат само хора, които имат шум за по-дълго време?
Аз съм съгласен с теб, просто дадох пример за няколко машини, какви големи разлики може да има.Определено има значение монтажа, разположението на телата, дължината и разположението на тръбите, времето за обезвъздушаване и т.н..Ако беше фабрична причина, времето щеше да е близко, нямаше да има такива разлики в минути.Осезателни разлики в шума има дори когато само промениш положението на тръбния път - личен опит, описах го в темата за ТОШИБА.Пък това със заварките на тръбния път пак си е български патент.
В този форум няма да се роди истината  Не попаднахме на монтажник-разбирач с достатъчно практичен опит да сподели наблюденията си над машините които монтира и да ни светне за какво иде реч. Въпроса се е разисквал през годините не еднократно но все се потулват нещата със спорове "кокошката или яйцето ...". При монтиран вече климатик - няма да ходя да се разправям - присъдата ще е: Няма достатъчно основание за рекламация! Квото е тва е - така ще си карам, за мен въпроса е към приключване.
Съвет към тия на които тепърва им предстои монтаж:
Ако мислите че въпросния шум ще ви притеснява - изяснете ИЗРИЧНО въпроса с търговеца/монтажника, ПРЕДИ да купите/монтират климатика!
Успех и благодаря на всички които участваха в дискусията  .
Има къде - едната машина ми е с път доста над 6м, просто ако трябва да се изнесе през междинна тераса и да се направят необходимите чупки тогава си става 7м и отгоре. И на4е наистина се преувеличава с този шум от фреона - и не е дефект а технологичен ефект. Ако се заслушате и във вашите хладилници отзад ще го чуете и там. Не е болка, не е проблем, не пречи на съня - аз спя като цяло доста леко и ме будят какви ли не шумове и тропания. Само да кажа че пуснато ПС в стаята дава по-голям шум от коментирания тук.Първоначално публикувано от deian
@dgenov, ако при теб шума е осезателен е възможно просто самата машина да има някакъв проблем.
На 99% си мисля че шума не е осезателен и нямам проблем в машината.
-Прав си че ако е пуснат телевизора или си говорим този шум не се забелязва.
-Прав си че не е болка за умиране.
В началото и аз не му обръщах внимание мислех че е нормално. Но като прочетох мнения че на хора с моя модел че при тях не шумял - какво да си помисля според теб? за първи път ми е да имам климатик в къщи и не малко пари струва нормално е да се притесня малко. На форума твърдо еднозначно мнение няма по този въпрос, пълно е с конкретни въпроси - никой не отговаря ... приказват се общи приказки и се спори. Единия вика от тръбите е, друг се обади след него че не е и т.н.
-Приемаме че "на който не му шуми с подобен климатик" е или глух, или лъже - (и това има кой да оспори)
Благодаря ти все пак за вниманието, но въпроса зацикля и от тук нататък ако не е с конструктивно мнение, няма смисъл да се спами повече.
П.С. между другото предполагам че се запозна с на Еди неволите? все още следя развитието по неговия въпрос - защото е с ДАЙСЕКАЙ III, той на 100% не шуми(по твърдение на фирмата от която го е купил) но монтажниците са се "оакали" 2 пъти - след удължаване на тръбния път положението с шума се е влошило и сега мислят как да го оправят(пак)