Страница 40 от 308 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

точно тоя модел на МЕ -GC е куцичък както съм писал и в темата за Митсубиши ... и това не го чета в интернет ами го наблюдавам в тъщата ... определено е по зле от Fujitsu/General какъвто пък имам .. освен това мен не ме интересува климатика къде е сглобяван ,предпочитам да е тих икономичен и да топли добре винаги

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

Да де, то и аз след като съм го купил ако и тих и икономичен и топли добре винаги, и мен няма да ме интересува къде е сглобяван Но все пак преди да дам 1700 кинта не мога да знам дали ще работи така и затова сравнявам по нещата, за които имам информация и питам за мнения.....Дано и аз да мисля като теб ако си купя такъв климатик

4. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте,
    има ли някой наблюдение в/у тази серия климатици:
    http://www.bulclima.com/bg/category/...toren-tip.html

Предемства и недостатъци спрямо стенните и тав.-стенните?
    Вярно ли, че подовите били по-добри за отопление?

5. Тук е от
    Feb 2008

И на мен ми предложиха такъв, само че Mitsubishi Electric. По-нова серия са, но са малко по-скъпички. Въздушната струя излиза в две посоки - напред и нагоре. Според мен самото им поставяне на пода ги прави по-добри за отопление, защото топлият въздух отива нагоре. По същата логика не знам как ще се справят при охлаждане, евентуално ще трябва лятото да ги вкючваш да духат само нагоре.....
    Другият проблем е, че трябва да са на външна стена или поне близо до външна стена щото нали трябва външното тяло да е поставено по-ниско от вътрешното; съответно ако е външна трябва да е под прозорец и да нямаш пердета или вертикални щори

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Извинявайте за спама, но защо външното тяло трябва да беде по-ниско от
    вътрешното? Виждал съм и обратен монтаж, въшното по- високо и пак си работи добре климата. Къде е уловката?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Pansim
    Извинявайте за спама, но защо външното тяло трябва да беде по-ниско от
    вътрешното? Виждал съм и обратен монтаж, въшното по- високо и пак си работи добре климата. Къде е уловката?
    Заради оттичащата система за конденза на вътрешното тяло. Обикновенно тръбичката за оттичане на конденза от вътрешното тяло се пуска заедно с тръбите за фреона и захраващия кабел. За да може водата да се оттича без проблеми е нужно този наклон да е надолу (външното да е по-ниско от вътрешното тяло - както и тръбният път да е с лек наклон а не хоризонтален!). Но има и друг вариант: ако тръбичката за конденза се пусне по индивидуален път, тогава може условието за наклона да не се изпълява.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Board_Man а неправилно ли е да се изведе отделно???

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    Board_Man а неправилно ли е да се изведе отделно???
    Според мен е допустимо. Единственната разлика е, че няма да се ползва събирането на конденза в тавичката на външното тяло и оотам оттичането през дренажа на външното. Важното е да е спазен наклона за естественното оттичане.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Когато се налага външното тяло да бъде по-високо от вътрешното се прави т.нар. маслен трап...

12. Тук е от
    Feb 2008

Съгласен съм с Jorko_Bs, логиката така казва, но ме интересува има ли някой преки наблюдения от тези климатици, а имат и повечко екстри?
    Относно кондезната вода съм виждал монтажи и на стенни климатици където тръбичката излиза от дупката в стената и свободно е оставена да се рее във въздуха, а външното тяло е монтирано 4-5 метра в страни и 1-1.5 метра нагоре.
    Относно охлаждането нямам притеснения, предполагам че спокойно ще може да свали 5-7 градуса /стаята е на север, леко завъртяна на изток/!?!?!?!

13. Тук е от
    Feb 2008

Днеска си взех оферта от "Булклима" за климатика дето си бях харесал - тва ще е Fudjitsu General ASH12LC. Интересното е, че така го пише в офертата - не ASHA, а ASH. Вътрешното тяло било ASHA, външното ASO или нищо такова - такава си била конфигурацията, не знам дали има нещо общо с писанията тука във форума за различни вътрешно и външно тяло. Иначе мацката за втори път ме убеждаваше, че климатикът бил сглобен в Япония, и че до 18-ка ги сглобявали в Япония, а по-големите - в Тайланд. Аз си мислех, че е обратно
    Разговорът беше нещо от рода: "А те къде ги сглобяват? - Ми Японски са - Ама къде ги сглобяват? - В Япония - А компресорите? - Ми и те са японски...."
    Не знам, дано да съм направил добър избор, очаквам мненията ви, а ако не - ще дам своето след монтажа

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Jorko Bs мацката те е омагиосала маи

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а японска чикия прави ли

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jorko_Bs
    климатикът бил сглобен в Япония
    Смеххх , смеххх

В София ли ти го обясняваха тва ?
    Щото аз кат си зимах моя мацки не видех .
    Говорих с шефовете и те ми викат , мито внасяме от складове в Европа .
    Точно твоя , никой не знае где ще е праен . Кат го докарат че се види.
    Няй-вероятно Китай или Тайланд , ма то тва няя зна4ение .

Иначе климатичето е ШУКАР.
    Аз от мойта деветка съм нооо доволен.
    Китайците са се спраили

18. Тук е от
    Feb 2008

lada твойта 9-ка нали е от същата серия, а не по-готината с плазмения филтър?
    Не е в София бе, в Бургас е, нали затва съм Jorko_Bs Иначе мацката не беше кой знае кво, че да ме омагьоса чак толкова, ама като цяло ставаше angel; ама както и да е - дано съм доволен от климатика както вие от ваште....
    Колкото до японската чикия - нали знаете как се прави - заравяш го в пясъка на плажа и чакаш земетресение, така че за това не е нужна мацка
    А откъде ще е внесен и сглобяван - никой не знае За Бургас за "Еко-клима", дето са единствения представител и "вносител" на "Osaka" се чува, че ги сглобяват в едни бараки на 5-ти километър! Така че където и да е би трябвало да е по-добре в сравнение с тях Дано да е сглобяван в сряда, нали знаете вица за руснаците, че като си купуваш Москвич се надяваш да са го сглобявали в сряда, щото тогава само работят що-годе добре

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 308 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе