freelander, благодаря за инфото.
да височината е 3.20 м , в къща сме и тавана си е доста висок, скоро съм я мерил пак по такъв случай.
не разбрах само какво е мнението за тези мегашоп, защото там наистина цената е потресаващо ниска?
freelander, благодаря за инфото.
да височината е 3.20 м , в къща сме и тавана си е доста висок, скоро съм я мерил пак по такъв случай.
не разбрах само какво е мнението за тези мегашоп, защото там наистина цената е потресаващо ниска?
За ASH9LSBCW ли говориш, че ни ми трябват тампони, защото искам на него да сложа, че се пада точно до главата ми/една стена ни дели/ и го чувам...леки вибрации нощем, разбира се ...лошото, че като веднъж си го усетил все ти се набива...?!?!?
Питах в Булклима и ми предлагат модела AWH14LAZ , като твърдяха, че бил по-новия и с повече екстри от AWHZ 14 LB ... а после се оказа, че имали само този AWH14LAZ и то на цена от 2799лв. и 215лв. за монтаж. Значи от по-стария имат, а от по-новия нямат. Тия да ни ги изкупуват на ТОН от някой склад и ни ги пробутват на яки цани дето не ги видях никъде из нета.....
AWHZ 14 LB бил на същата цана, ама го нямали...и нямало да го имат....НЕЗНАМ.... на една женица попаднах...
Може ли някой конкретно да ми каже какво му е по-хубавото на AWH14LAZ спрямо AWHZ 14 LB , защото все още не мога да схвана...от това дето четох е точно обратното ако говорим за технически параметри...?
Колега погледни това...Първоначално публикувано от Shrek3
http://www.dekom.bg/?page=product_de...5f679e2dfb7b64
Това е аналогичния продукт на този който искаш да купиш от Булклима.Никакви разлики освен името .В Пловдив пък Булклима предлага именно по новия модел AWHZ 14 LB,който е с по добрите параметри и е на цена 2900лв. с монтажа.Не знам ти откъде си,но при нас е така.
От София...те затова така ни и цакат......... Голям град...голямо цакане...
Мисля, че са объркали с 09LC... само те могат да кажатПървоначално публикувано от flint
Да вече го няма в сайта
AWH14LAZ е спечелил награда за дизайн . Доколкото виждам има един дисплей , показващ зададената температура и режимите на работа , който отсъства в новия модел. В каталозите пише че има и йонизатор на въздуха , не знам дали новият модел има такава екстра . Моля ако някой ползва такива климатици да каже .Първоначално публикувано от Shrek3
Що се отнася до фирмите в София , то със сигурност има дистрибутори на Пингвин Ю.Н. Те са вносителите , зареждащи Деком . Вече много години на пловдивския панаир идва една изрусена жена от София представителка на Пингвина
Извини ме, но не виждам нищо такова...освен може би за дисплея!!!
Говорим за 14-ка...
AWH 14 LAZ
AWHZ 14 LB
Ехххх....Няма значение...харесал съм си AWHZ 14 LB . Ако някой ми предложи нещо по-добро за 6kW (отопление) и се обоснове ще се радвам, благодаря!
имам един въпрос относно монтажа на asya 12lcc: задължително ли е медните тръби да са изолирани поотделно или може и двете в една изолация? питам, защото ми прекараха тръбите и ми направи впечатление, че не ги изолираха поотделно, та сега се притеснявам дали няма да има проблем като се допират.
Задължително е медните тръби да са изолирани поотделно!
http://i.data.bg/07/12/01/687337.jpg
http://i.data.bg/07/12/01/687335.jpg
http://i.data.bg/07/12/01/687336.jpg
Ефекта от общата изолация за двете тръби при дълъг тръбен път е леко понижаване на СОР-а ,при къс тръбен път вредния топлообмен между двете тръби не е голям и може да се пренебрегне.
при мен тръбният път е 3,50м. дали ще е голямо понижението на СОР-а? неприятният момент е че тръбите са вкопани и вече е замазано отгоре.струва ли си да викам монтажниците (техноклима) да си свършат както трябва работата или мога и така?
edit: климатикът още не е монтиран, но като дойдат да го слагат ще гледам да съм там и със сигурност ще вакуумират! монтажниците като не знаят, че трябва да се изолират отделно тръбите остава да ги накарам да ми поправят колата, дано поне от коли разбират! има ли някакъв достъпен документ за изискванията при монтажа, на който да се основа и да пусна жалба?
С оглед на това че тръбите са вкопани и вече е замазано отгоре май е по добре да преглътнеш това малко понижаване на СОР-а. Трябва човек да си отваря очите на четири при монтажа че някои не доизпипват работите.Поне вакумираха ли климатика?
ПОСЛЕПИС: Те техниците много добре знаят какво трябва да направят но с една обща изолация пробиват по-малки дупки и канали и е по-лесно нали разбираш.Ако ги попиташ ще ти кажат че няма голямо значение и т.н.Ако ще се оплачеш по добре иди при шефа им в офиса.
OutCold
От тук на сетне имаш два варианта.
1.вариант: Дан66 ти го е казал - преглъщаш и това е.
2.вариант: Отиваш във фирмата с инструкцията за монтаж в ръка и вдигаш як скандал. Да идват и да си оправят ла***та, пък ако вземат да остроумничат, навираш им инструкцията в лицата. Току виж пък, взели я прочели. Все пак, не случайно хората са си играли да я пишат. Нищо, че е принтирана в Китай, писана е от японски инженери и точно такива олигофрени, правещи се на по-умни от хората създали машината.
Струва си да го направиш, защото си купил климатик за 1700-1800лв., а не тостер за 50лв.!
Да допълня и аз нещо...Наистина е редно да си оправят нещата и да си изолират тръбите поотделно.Аз бих разкъртил и поправил това,като дойдат техниците.При мен така ги направиха и мога да ти кажа,че не е много приятно.Проблема идва от това,че когато компресора развие високи обороти и след това ги понижава се получава едно леко стържене,което гледайки,проверявайки,умувайки стигнах до извода,че тръбите вътре в стената(монтажа ми е тип сандвич)от вибрациите при тези промени на оборотите се потъркват една в друга и оттам идва на моменти този звук.Така,че те съветвам сега да разкопаш и да ги накараш да си ги изолират тръбите...
очевидно ще има разправии. няма оправия, ей! как е възможно аз да си върша съвестно работата, да отделя не малка сума пари, да си купя даден продукт и накрая двама мързеливеца да ме карат допълнително да си губя времето и още пари?! направо недуомявам! не знам как да окачествя подобни индивиди - или са толкова мързеливи и не им се работи (ако има как да си седя вкъщи и да получавам минимум 1000 евро на месец) или пък са толкова неграмотни, че не могат да си прочетат инструкцията за това, което вършат. когато смятаха колко трябва да ми вземат за вкопаването на тръбите и 50-те сантиметра над 3-те метра обаче, изглеждаха доста запознати и веднага ми казаха сумата. бесен съм, че заради такива индивиди аз трябва да си късам нервите и губя времето с глупости, които можех да си спестя, ако те си вършеха работата. съветвам всички, на които им предстои монтиране на климатик от 'техноклима', да внимават и по възможност да присъстват и контролират процедурата, а за да са спокойни, май най-добре е просто да намерят по-свестни монтажници.