Страница 43 от 308 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Разяснете ми моля ви как се прави вакуумиране/не съм специалист, как да позная че го правят/?

За всички които се интересуват от конкурентна фирма на Булклима:
    Намерих фирма "Пингвин Ю.Н." ООД ул."Каменоделска"N5 кв. Орландовци София тел. 02/9889930.
    За климатици ми дадоха следните телефони: 02/9367105 и 02/8131550 Елена Тодорова.

За климат. дето търсих ми дадоха оферта: AWYZ14LB - 2625лв. и 200лв. монтаж и 3г. гаранция!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Shrek3
    Разяснете ми моля ви как се прави вакуумиране/не съм специалист, как да позная че го правят/?
    Ето тук може да прочетеш за вакумирането и не само за него.

http://www.heatme.info/montag_vakumirane.html

4. Тук е от
    Feb 2008

Моля ви спешно за мнение!
    Определено ще е основно за отопление.
    За стая/хол/ 36м2, северно изложение и височина 2,70м кой от посочените климатици да си взема и ще е по-ефективен/икономичен/ AWHZ14LB(6kW) или ASHA24LC(8kW)?
    *** да се абстрахираме от екстрите ***
    Не е ли голям запаса при 24-ката?
    Не е ли малка 14-ката и ще работи в клас B дакажем, при експлоатаия над номинала?
    Какво е мненито ви за коефициентите COP и EER? 14-ката е с по-добъри, но на по-малка мощност....при AWHZ24LB е равен с ASHA24LC...
    Значи ли, че 24-ката като работи на 6kW коефиц. ще е равен на 14-ката при 6kW?

ПП
    dan66, благодаря ти за инфото!!!

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Shrek3
    Определено ще е основно за отопление.
    За стая/хол/ 36м2, северно изложение и височина 2,70м
    Шрек, на твое място бих заложил на 24ката. AWHZ14LB е страхотно моделче, но при -8/10гр. ще се изправя на нокти и всичките му характеристики ще идат на кино. Все пак, не си писал на каква температура си свикнал да зимуваш? Едно е да се подържат 20-21гр. и съвсем друго 25.
    Има други вариянти, примерно с 2 по-малки климатика(ако помещението позволява) 9ка(3,6kw) + 12ка(4,8kw) LC/LB Преимуществата на два климатика в едно помещение са:
    1. По-добри характеристики (спрямо един голям)
    2. По-добро разпределение на температурта в помещението
    3. Вероятносат да разскрежават едновременно е малка(може да се случи някой път)
    4. Ако единият дефектира - другия продължава

Това е от мен. Помисли добре! Помещението не е никак малко.
    Успех!

6. Тук е от
    Feb 2008

Температурата, която вероятно ще се поддържа ще е около 23гр. ...и нагоре до 24гр. ...да кажем 23гр....
    Там е въпроса, как ще е при -10, а при -15гр.? Айде те са малко като дни, ама няма да включвам печка я!!!

Помещението е 7,5 на 4,8 метра, като има два прозореца на дългата и една врата с прозорец на късата страна към балкон/неостъклен/, всеки с около 1,5 - 1,7 м2 площ и се дели почти на две от обратен трегер издаден на около 35 см.

Къде ще е най-ефективно да се монтира климатика/климатици/?

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Shrek3
    Ако слагаш 1 машина, най-добре е да е на някоя от малките /късите/стени. Така климатика ще обдухва помещението по неговата дължина.
    Ако се спреш на варианта с два климатика, за предпочитане е да се монтират в двата края на дългата стена. Разпределението на температурата ще е по-добро, а в средата на стаята няма да се усещат никакви течения.
    Варианта с двата климатика е за предпочитане. Единственния дискомфорт, който могат да ти причинят е по-високото ниво на шум. Това все пак е хол, не спалня така, че....

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

Jackas А според теб 2 9-ки ще ми свършат ли работа? Сумарна мощност 7,2кW, има и запас 20%. От калкулатора на Булклима излиза 6kW.
    От др. смтки м/у 5,8 - 6,3 kW. А ако е отворена вратата към антрето, щото имам две малки деца...ще смогват ли?

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Shrek3
    Мисля, че ще ти свършат работа. Когато е по-студено ще затваряш вратата към антрето. По възможност, вземи единия с плазмен филтър.

11. Тук е от
    Feb 2008

Jackas А за какво ми е, не е ли просто газария?

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Shrek3
    Не! Не и при Fujitsu! Филтрите са им качествени, и определено се усеща по-чистия въздух.

13. Тук е от
    Feb 2008

Jackas Тука един познат настоява 2 х 12-ки да си взема...не е ли прекалено /9,6kW сумарно/?!?!? Към коридора през нормална врата колко може да отиде?!?!? Твърди, че комбинацията 9-ка и 12-ка щели да топлят до -5гр. За -10, -15 2 х 12-ки...е номинал щели да работят и тока щял да ми бъде по-малък?!?!?! Твоето мнение?!?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Shrek3 твърдо съм за плазменият филтър, има полза от него. За да не се бъркаш с тези 12-14 БТУ , приеми, че за твоето помещение са ти необходими 7,5 киловата топлинна мощ в оптимален режим. По какъв начин ще ги набавиш е твой избор, с две машини наистина е по-добре. За коридора не разчитаи да бъде отоплен като стаята, за охлаждане проблем няма да имаш.

16. Тук е от
    Feb 2008

Как да сложа картинка..... ?!?!? Няма къде да я сложа...
    Кажете някой достъпен сървър...

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Shrek3
    Презапасяването не е вредно. Още повече в твоя случай. Няма какво да те притеснява, освен първоначалната инвестиция. Държиш вратата към коридора отворена, машините ще работят в по-лек режим. А когато времето навън е топло, ще оставяш да работи само единия - можеш и да ги редуваш. Всичко това ти дава по-голяма сигурност и дълголетие на климатиците!

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Shrek3 качваш си снимката тук http://imageshack.us/ после копираш линка за форум и го поставяш в публикацията си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 308 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе