[/quote]искам да попитам rosica.i къде ти предложиха модел ASY 9LПървоначално публикувано от rosica.i
[/quote]искам да попитам rosica.i къде ти предложиха модел ASY 9LПървоначално публикувано от rosica.i
Eто и линка http://www.tehcomservis.com/fujitsu.htm
rosica.i първото е целия климатик а второто е модела само на външното тяло на същия климатик.
nvladev най вероятно фирмата не е дописала СС.
Всичко това е писано и дописвано още от 1 страница на темата но няма кой да чете !
Росица,няма да е лошо да споменеш в какво помещение ще го ползваш,изолация,кубатура,за отопление или охлаждане...Тук има доста хора,и ако не е тайна бюджета,с който разполагаш-ще те ориентират много добре...
някой би ли се наел с идеята и целта да заснеме дистанционното и да обясни подробно всичко
предимно режимите в ляво и дясно (от градусите)
Dan66 4ел съм темата и по4ти целия форум но все пак попитах , винаги може да се нау4и нешто ново, Jackas не е то4но съштия като обикновенните модели е все пак,но ме вълнуваше зашто е с такова озна4ение, rsvr може и да е прав ......
ipsilan,съжалявам,върнах се в началото и прочетох всичко.Освен,че съм жена,съм и блондинка
Росица,
ама ти с естествено руса коса ли си, или си се боядисала??? Щото, ако си от "изкуствените" (боядисаните) блондинки, то такива във форума не могат да се ползват със статут на истинска БЛОНДИНКА!!!
Здравейте,
Температурните датчици на Фуджицуто се оказаха изправни.След което свалих платката във външното тяло и я почистих.После постегнах и куплунзите,като поставих паралелно една лампичка от 35W на куплунга за бобината на четирипътния вентил,за да следя подавали напрежение и как работи съответно четирипътния вентил .Почистих и външния топлообменник и сега вече трети ден работи нормално.Направи ми впечатление,че сега размразява много рядко,но те и температурите сега са по високи.Също така сега влиза в някакъв режим при което спира вентилатора и компресора на външното тяло за 10-15 мин при което работния червен светодиод си свети нормално,но се включва зеления и мига по веднъж на всяка секунда.А лампата която е вързана на бобината на четирипътния вентил свети,което означава ,че четирипътния вентил си остава на цикъл отопление.
При цикъла на размразяването отваря жалузите напълно и започва да мига червения работен светодиод и лампата,която сам вързал на бобината на четирипътния вентил угасва,което означава че обръща цикъла.След като размрази лампата светва и след малко започва да духа топъл въздух.
Но не знам до кога ще работи така.
plamac
Вероятните възможни причини - според сервизната документация.
When a signal is not read continuously for 10 secs
from power relay ON immediately after operation starts
>>Cooling 0 code transmission, automatic reset
When a signal is not read for 20 secs thereafter
>>Trouble display continues and power relay OFF
Normal Serial Forward Signal can not be
received more than 10 secs
Releases when it becomes normal
received more than 10 secs ( after receiving
effective forward transfer signal)
received more than 10 secs ( after receiving
effective forward transfer signal)
>>Releases when it becomes normal
Росица,
ама ти с естествено руса коса ли си, или си се боядисала??? Щото, ако си от "изкуствените" (боядисаните) блондинки, то такива във форума не могат да се ползват със статут на истинска БЛОНДИНКА!!! Косата ми си е съвсем естествено руса,което надявам се няма пряка връзка с интелекта ми,а и си мисля,че цвета на косата е тема за обсъждане в друг форум.
Да се върнем на темата - ще отоплявам детска стая - около 35-40 куб.м.,с югоизточно изложение и дървена дограма,с тенденции за подмяна някъде в бъдещето.Е,добър ли е климатика,на който съм се спряла или за около 1500 лв има и по-добри?
Ще свърши работа за тази кубатура, това е доста популярен модел в БГ, доста хора го имат в къщи и се слави като свестна машина за тази цена.Първоначално публикувано от rosica.i
Засега единствените по-неприятни недостатъци , които се изтъкват от притежателите на модела са , че при много студено време е възможно да се получи неприятен шум/по точно вибрация/, идващ от външното тяло, който се дължи на високите обороти на компресора при голямо натоварване. Иначе като цяло отзивите са много добри
Здравей Росица!
При естествено руса коса - поздравления! Напълно ИСТИНСКА блондинка си и ще се ползваш с пълноправен статут!!
Искам да ти обърна внимание, че не съм правил никакво обвързване на цвета на косата с интелекта. Пък и малко откровение от моя страна - харесвам естествените блондинки!
Да, форумът е на друга тема, ама ти сама спомена за цвета на косата си и просто исках да се внесе яснота...Нищо лично, повярвай ми!
Накрая - аз отоплявам стая с подобни параметри с Panasonic -E9GKE. За сега съм доволен.
Успех в избора и късмет при покупката.