Даите едно рамо ...., има ли някъде сервизни данни на БГ ?? Jackas помагаи ......, ште е супер ако ги имам !!!
Даите едно рамо ...., има ли някъде сервизни данни на БГ ?? Jackas помагаи ......, ште е супер ако ги имам !!!
stefan_gb
Съжалявам! Поне аз не съм виждал преведена сервизна документация.
rosica.i , добър избор си направила за цена около 1500лв. Изключително мощна машина/затова в началото вдига повече обороти/ с която няма да студуваш и при -15 градуса. И няма никакви вибрации и неприятен шум при ниски температури- много тиха вън и вътре/личен опит/
Потвърждавам за същата машина (дори и при по-дълъг тръбен път). На режим QUIET все едно не съществува Външното тяло обаче на 12-ката на съшия модел ми се вижда леко по-шумно. Гледайки в сервизните документаций даже се оказа че на 12ката вентилатора развива по-ниски обороти. Вероятно обаче компресора се товари повече защото и на 9ката и на 12ката май комресорите са еднакви.Първоначално публикувано от dan66
Аз,съвсем като жена си променям често мнението и сега като почетох още малко по темата (нищо,че се обсъжда Фуджицу) ще ви попитам и за Дайкин - F22 HTNS.Нали всеки твърди,че е "Мерцедеса" на климатиците,а и цената е примамлива - 1200 лв.
Много добри параметри му дават по спецификация (видно по-добри от фюджитсу-то) - стига да са истина:Първоначално публикувано от rosica.i
Тип: Инверторен ( ХИПЕР ИНВЕРТОР )
Охладителна мощност: 0.5 - 3.2 kW
Отоплителна мощност: 0.5 - 4.2 kW
Cop: 5.29
Шум: 19dB
Цена: 1200лв.
Подходящ за помещение: до 25кв.м
Нормален режим на работа до: -20 градуса
разход на ток: от 0.095Kw до 1,415kw
Но нямам пряко наблюдение над модела на практика - може би е добре да попиташ в темата за Дайкини-те, има такава във форума.
Точно там четох и аз,но също се питах дали е истина.Благодаря ти,ще почета и за Дайкините.
Здрасти,
като гледам го има и тук:
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=159
Марка: DAIKIN
Модел: F22HTNS
Държава: Япония
Вид: Инверторен
Група: 1
Охлаждане: 0.9-2.2-3.0kw
Отопление: 0.9-2.5-4.0kw
Консумация: 0.45-0.45kw
СОР: 5.55
За кадратура: До 25 кв.м.
малко малко ми се струва 2.5 KW номинални на отопление . Незнам дали ще стигнат . За сравнение Фуджитсуто е 3,6KW.
за спалня до 16 квадрата с добра изолация би трябвало да е ок. не знам японците в какви кутийки живеят че правят толкова слаби(на мощност) машини - макар и помирисващи тока.
Първоначално публикувано от lada2107
Благодаря за съвета!От днес вече съм собственик на Фуджицу и чакам монтажниците.Като го монтират ще споделям впечатленията си.Сега големият ми проблем е къде да го монтирам-мисля,че не бива да е много близо до тавана,но пак се допитвам до специалистите във форума.Благодаря!Първоначално публикувано от dan66
От тавана 7-8 см. По принцип на всеки в документацията си пише отстоянията.
Нищо не съм чела още.Чакам техниците и се надявам и тук да понауча нещичко,че да не се изложа с женските си капризи пред тях
Ами аз съм от Русе и мисля, че знам фирмата, за която спомена. Знаят си работата монтажниците.
Съвет - ако може външното тяло да ти е под някаква козирка, ако позволява стаята разбира се. Ще си спестиш ядове през зимата.
Мисля да го монтирам на балкона,но там за съжаление няма козирка.Той е закрит с външни ролетни щори и малко ме притеснява шума и всички течове от климатика,затова си мисля,че не бива да е от вътрешната страна на балкона.А за монтажниците - надявам се да си знаят работата.