Страница 53 от 308 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

paich_pg защо не прочетеш темата отначало за да ти се изяснят нещата.Това че някой те е преметнал и се е опитал да продаде залежалата си стока нищо не значи.В някои страни в Европа Fujitsu General се продават със седемгодишна пълна гаранция . В Китай се правят дори повечето от т. н. климатици за японския пазар на 100 волта.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За не знам кой път повтарям, че произхода на техниката няма значение, важното е за какъв пазар е предназначена. Нали никой не мисли, че в Китай на поточните линии седят китайци с поялници в ръце и запояват елементи по платки. Къде са роботите няма значение. Но ако говорим за лидерите в тоталната климатизация то това са Дайкин, Тошиба и Мицубиши.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Бих казал Тошиба,Дайкин,Фуджи,Митцубиши
    Цитат Първоначално публикувано от paich_pg
    здравейте ! искам да попитам как се държат клими купувани 2007-ма,защото в нашия град най-голямата ( може би) и първа фирма ,занимаваша се с климатици спря да продава Фуджицу заради многото дефекти в следствие според тях на това,че вече се правят в Китай.
    Това е голяма глупост!!И днес сложихме две Фуджица 09 LGC и си работят перфектно,просто фирмата вносител/ПИНГВИН/ имат много странна политика относно дистрибуторите в различните градове и фирмите които се оторизират да им монтират климатиците,но проблема си е техен - рано или късно ще се усетят че това е грешен подход към бизнеса.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Такава миризма може да се образува когато пускаш климатика на охлаждане и след спиране вътрешното тяло остава влажно,дори да ги имаш отскоро.Всички инвертори на FUJITSU имат специална функция/бутон/ COIL DRY/вътрешно изсушаване/чрез която се подсушава климатика за 15 минути по специална програма за да не се развиват бактерии и да миришат.Натискаш бутона и след изпълнение на програмата си спира сам!Добре е да се използва когато го изключваш.Има смисъл да се използва само когато климатика работи на изстудяване и във вътрешното тяло кондензира влага и се развиват микроорганизми.
    При мен също има неприятна миризма. Климатика е 12 LCC. Миризмата се появи още след първото пускане на климатика след монтажа. Забелязах, че мирише когато климатика достигне зададената температура в режим на охлаждане и спре компресора във външното тяло. Почва да мирише след не повече от минута след като е спрял компресора и когато тръгне/компресора/ миризмата изчезва до следващото му спиране поради достигане на температурата. Едва ли има някакви микроби или боклуци по вътрешното тяло защото климатика почна да мирише веднага след като беше монтиран. При работа в режим на затопляне миризма няма. Не мирише на пластмаса а по скоро на запушена канализация. Ако някой знае решение на проблема да помага.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Да не би дренажната тръба от вътрешното тяло да е включена директно към водосточна тръба и от там да идва миризмата. Възможно е ако отвън има вятър да нагнетява въздух обратно във вътрешното тяло на климатика.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Да не би дренажната тръба от вътрешното тяло да е включена директно към водосточна тръба и от там да идва миризмата. Възможно е ако отвън има вятър да нагнетява въздух обратно във вътрешното тяло на климатика.
    Дренажната тръба излиза директно навън. Миризма има винаги когато климатика работи на охлаждане без значение имали вятър или няма. Странна работа като гледам и други хора се оплакват от подобен проблем.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз пък за 4 години с 2 клими от които единия е точно LCC нямам проблеми ,лятото ползвам coil dry чат пат

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от baibradar
    Дренажната тръба излиза директно навън. Миризма има винаги когато климатика работи на охлаждане без значение имали вятър или няма. Странна работа като гледам и други хора се оплакват от подобен проблем.
    Когато изключваш климатика при охлаждане го изключвай от бутона COIL DRY/вътрешно изсушаване/.Така миризмата ще изчезне или поне ще намалее.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Моля за помощ.Предстои ми закупуването на климатик.Интересува ме ето този модел на Fujitsu ASY-12USB,и по то4но става ли за стая 15м на висо4ина 2.6 с южно изложение и голяма витрина.Ако някои има набюдение над този модел да пише.Предварително благодаря.

12. Тук е от
    Jun 2003

От прочетеното до тук оставам с впечатление че Fujitsu инверторите са добри за отопление.
    А какво ще кажете за режима на охлаждане?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Щом са добри за отопление, как мислиш ще са на охлаждане С него се справят и много по-евтини марки.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Колега ,за 15кв стая според мен по добре 9-ка.Нищо че има витрина и ако не е 1-ви етаж и т.н няма смисъл от 12-ка

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Мисля че и 9-ка е много, освен ако не се гони температура 25* или повече! Вижте предните ми мнения

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На това ли отговаряте:
    Цитат Първоначално публикувано от niko_nil
    Моля за помощ.Предстои ми закупуването на климатик.Интересува ме ето този модел на Fujitsu ASY-12USB,и по то4но става ли за стая 15м на висо4ина 2.6 с южно изложение и голяма витрина...
    Тя 9-ката е с 3 kW на отопление, доста за конвенционален, но това е Fujitsu. И аз мисля, че няма нужда от 12-ка. niko_nil, слагай 9-ка.

18. UNG
    UNG е офлайн

Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,предстои ми скорощно закупуване на климатик и се спрях окончателно на инвертор(след като постоянно чувам за увеличение на цените на тока ) Някой има ли впечатления за този модел http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе