Страница 50 от 308 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Не е рекламен трик, а реалност. Европейските модели имат още хляб да ядат. COP се дава при +7 градуса външна температура.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Даже японците задължително дават СОР и при 2*.

4. Тук е от
    Feb 2008

Без да правя реклама на никого бих искал да похваля хората на Булклима от пловдив.
    Вчера ми монтираха второто от общо три Фуджицу Генерал, които ще имам и смея да кажа, монтажът е повече от професионален.
    А що се касае до LGC и LCC серията, един познат работи във фирма вносител и той лично ме посъветва също към LCC серията.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

И аз да се включа относно LGC vs LCC:
    По-малки площи на топлообмениците на външното и вътрешното тяло на LGC/и двете са по-леки/
    По-високи скорости на вентилаторите на LGC/като опит за компенсация на по-малките площи/
    По-малки мощности на LGC
    Много малка разлика в COP и EER
    Еднакви цени, даже LGC е малко по-скъп...

Извода е ясен:Следващият ми климатик няма да е LGS.

dan66 Съгласен съм, че с този модел Fujitsu изравняват своите инвертори с показателите на тези на водещите марки, но това всъщност си е отстъпление, защото, както казва Alexi, именно голямото топлоотдаване на сравнително ниска цена беше смазващото им преимущество. Няма да обяснявам, че това е тенденцията за не японския пазар...
    Всъщност Fujitsu прави това, което фирми като Toshiba и Daikin отдавна практикуват: Скъпа серия /в случая LDC/ и евтина /LGC/ и разлики не само в наличието на филтри...

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Както стана въпрос и преди 12LGC запазва максимална мощност от 6,5 kw като повечето му конкуренти са с 5 kw максимална мощност.Освен това FUJITSU,GENERAL,FUJI доста време могат да работят при мощност над номиналната стига скоростта на вентилатора на вътрешното да е висока.Така че пиковото топлоотдаване е запазено.Външния топлообменник пък макар и по-малък е двуредов както се вижда от документацията.Мисля че и новия модел заедно с традиционно едно от най добрите саморазмразявания и подгряването на компресора ще се представи много добре в зимни условия и като съотношение цена - качество.

7. Тук е от
    Mar 2008

От две седмици съм собственик на Fujitsu General ASH12UBhttp://general-bg.com/articledetails.php?ArticleID=29 Първите ми впечатления са -вентилатора на компютъра е по-шумен от вътрешното тяло,но всички които имат намерение да купуват този on/off климатик да знаят,че наистина му пукат пластмасите.Не е кой знае какво,но ако се слага в спалня сигурно ще пречи.
    При по-екстремни условия ще пиша как се справя

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

Какво трябва да е наляганета но FUJI RSA-12LC?

10. lin
    lin е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

помещение 20м2, височина 2.6м, междинен етаж, югоизток, външна стена към остъклена тераса.9LC или 9LGC? Видях че въздухопотока за 9LC - 645 м3/час за 9LGC 750м3/час.дали ще компенсира по ниският номинал при отопление?Има ли информация за мощност при минусови температури.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С LC ще имаш 70 W/m3, докато с LGC са 60 W/m3. Също при LC имаш по-голям запас от максимална мощност. Ако стаята ти беше 3-4 кв.м. по-малка, може би LGC щеше да стига, но сега по-скоро клоня към LC. А и е доказан модел.

12. lin
    lin е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

DEIAN, благодаря за мнението. Аз клоня към 9LC, но се питам има ли нещо заради което да предпочета 9LGC, освен all DC. А стаята общо взето е топла.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Много е спорен въпроса при LGC с all DC.На каталога, даден по-горе/италианския/ се вижда, че ниските мощности не са all DC, а имат само I РАМ модул.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Много е спорен въпроса при LGC с all DC.На каталога, даден по-горе/италианския/ се вижда, че ниските мощности не са all DC, а имат само I РАМ модул.
    Ако се погледне в ел схемите на външното тяло на LGC /от сервизните инструкции/ там пише че и външния вентилатор е DC така че и ниските мощности на LGC са all DC.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е рекламен трик няма никакво значение че и вентилатора на външното тяло е правотоков ....

17. Тук е от
    Jan 2008

Притежавам 2 бр. климатици 12 ка и 9 ка LCC.Прави ми впечатление че външното тяло на 9 ката е по шумно и от него капе повече вода отколкото при 12ката,и то при зададени еднакви вътрешни температури.Иначе вътрешните тела нямат разлика в шума и работата си като цяло.Нормално ли е това?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами ако 12-ката ти е преоразмерена или пък 9-ката идва малка... Но и да не е така, пак е възможно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе