Страница 60 от 308 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Нещо май си объркал при продухването. Колко метра е тръбния път, за да разберем колко въздух има в системата. Но и един метър да ти е тръбният път, при положение че дори не си го продухал е лошо.

С закъснение разбрах смисъла на това което си написал. И по този начин става, продухал си го, до колкото може.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,наскоро ми монтираха 2 климатика General-9 LGC и General 12-LCC,цена общо на 2та с монтаж- 3000 лв.Ако може някои да ми каже дали е била изгодна сделката и дали ще работят добре,ще съм му благодарен

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Сделката е повече от изгодна. Ще вършат работата за която си ги взел само ако отдаваната им мощност отговаря на помещенията в които си ги сложил.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от vencitaxi
    Здравейте...Вече и аз съм щастлив собственик на FUJI RSA 12 LGC...Взех го на промоция за 1399 лв.Пробах се в 3 монтажни фирми , естествено имаха страшно много работа , обявяваха ми дати за след 10 дни.....А аз не мога да чакам...и реших сам да си го монтирам...имам известни познания...Справих се отлично...Впечатленията ми са , много тиха работа,както вътре така и вън,компресора почти не се чува...вътре на QUIET също...перката отвън също е с променливи обороти,и тя е много тиха...Надявам се да съм направил перфектния избор......
    Кръсти се машината да не ти дава дефект възможно наи-дълго защото 200те лева които си спестил/а те са и по-малко/ ще ти излязат на носа а че машината не ти е вече перфектна е ясно защото не се обезвъздушава по описания от теб начин

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ами 9ката е в стая 13 кв/м , а 12ката е на 2 преходни стаи 26 кв/м,надявам се да са добре

7. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,
    поради липса на парички в кеш ще кандидатствам за кредитче по енергийната ефективност. Харесах General LGC 12, но сега като разглеждам офертата на фирмата виждам следните данни: вътрешно тяло ASHA 12 LGC/вън.тяло AOHR 12 LC. COP охлаждане 3.80, отопление 3.87 ?!?! Нормално ли е външното тяло да е LC и отоплението да е 3,87 - а според каталога в сайта на General 4,12. Тези ли ме мятат или всичко е наред, моля за съвет. angel

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от tony1975
    Здравейте,
    поради липса на парички в кеш ще кандидатствам за кредитче по енергийната ефективност. Харесах General LGC 12, но сега като разглеждам офертата на фирмата виждам следните данни: вътрешно тяло ASHA 12 LGC/вън.тяло AOHR 12 LC. COP охлаждане 3.80, отопление 3.87 ?!?! Нормално ли е външното тяло да е LC и отоплението да е 3,87 - а според каталога в сайта на General 4,12. Тези ли ме мятат или всичко е наред, моля за съвет. angel
    Привет, без да съм кой знае колко критично настроен към модела LGC изразавам личното си мнение - никога не бих си взел. Аз съм собственник на LCC на фюджитсу - 09 и модела 12 също, но пред алтернативата LGC бих избрал po-скъпия модел LD или пък друг по-скъп модел на митсубиши или дайкин със съизмерими параметеи като този на LGC по отношение на отоплителната мощност. Според мен LGC не струва и изобщо не си заслужава, имайки се в предвид занижените параметри, които са горе долу вече съизмерими с тези на по качественните клими (за същата отдаваа топлинна мощност) .

Иначе по отношение на COP фактора: това да не те притеснява - при мене дават по каталог че е 3.9 на отопление на 12LCC, което според реално измерените данни за консумациа на ел. нергия не си пасва. COP-а освен, че зависи много от външната температура си зависи и от режима на работа. Кпгато дадена машина е набузена да рабори на номинал-а и над него в 80% от времето си не може да се очаква COP-a да е добър. Но при работа под номинал тогава COP-a дадвишава този даден в каталога. Реално при мен според измерванията COP под 3.5 се наблюдаваше през времето когато навънка беше под -10 градуса. Иначе като цяло машината си работи с КОП над 4.0, но едва ли има кой знае каква разлика в изразходената енергия между 3.5 и 4.5... по скоро по-важен е комфорта, който може да се получи в стаята при отопленито

10. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря - убеди ме, избрах си ASYB09LDC. Дано няма проблеми!

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма да имаш проблеми.Аз съм с 9-тка LDC на ДЖЕНЕРАЛ.Машината е перфектна.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от vencitaxi
    Не съм го вакумирал...Отвих с шестограм голямата тръба.След това отвих гайката на малката тръба да изгони въздуха.След това я стегнах и отвих шестограма...Това го видях от един монтажник който монтира климатик на един приятел.Каза,че можело и така....За гаранцията,щом като фирма която не е оторизирана да монтира FUJI изкаше срещу 210 лв. за монтаж да поеме гаранцията,значи ,че това е перфектна машина .....
    Доколкото разбрах климатика си го наакал добре и вече не работи.Тия скапани 210 лева ще ти излязат на носа.СЪЖАЛЯВАМ........за хубавия климатик.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Нямам идея как точно се прави това, НО моята Осака точно по този начин я обезвъздушиха и си бачка без грижи повече от година, хлади и топли северна стята която се ползва за спалня, стаята е външна но изолирана и с ПВЦ дограма.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Доколкото разбрах климатика си го наакал добре и вече не работи.Тия скапани 210 лева ще ти излязат на носа.СЪЖАЛЯВАМ........за хубавия климатик.
    Мдааа - и по инструкция за понтаж и по разговори с мой познати всеки ме уверява, че това е критично. При мен го смукаха с компресор. Но същоте хора тази година при монтажи вече не ползват компресор, като ги помолиш и те казват че нямало кой знае какво значение - дали реално е така наистина, в документацията пише че и тръбите трябва да са изолирани в отделни изолации (при мен не са го сторили незнайно защо) та сега като си меря ефективността машината все пак си работи и то добре. Та въпроса ми е до колко критично е това обдухване с компресор и дали не се прави просто от педантичност и да не е чак толкова определящо.. не знам.

16. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте!
    Ще си купувам климатик и за това обикалям магазините. Спрях се на FUJITSU ASYBO9LD,но в сайта на БУЛКЛИМА видях съшия по параметри климатик но с име GENERAL. Маже ли някой да ми каже това един и същ климатик ли е? Ако не е кой е по-добрия/оригиналния/? Предварително благодаря за мнението!

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Климатика е един и същ няя ко да се притисняваш .

18. Тук е от
    Aug 2008

А дали са произведени в Япония както твърдят?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе