Страница 55 от 308 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте!
    Предлагат ми ASY 12L и ASYB 12 LDC за помещение ~ 30 кв.м. с добра изолация, но пластмасова дограма. Заслужава ли си разликата в цената за плазмения филтър и голяма екстра ли е това? Ще върши ли и обикновеният инвентор работа, за да мога спокойно да си пия питието на топло и студено? Наистина ми е трудно да го разбера този филтър.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Разликата не е само в плазмения модул.LDC е с по-ниски нива на шум, по-ниска консумация/макар и малко/, по-ниска скорост на турбината, малко по-малък дебит на турбината и създава по-добър комфорт.Иначе и LCC щети върши работа.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Странно се държи тези дни моята машинка: Fujitsu ASYA 12LCC. Въпроса ми е дали някой има подобни наблюдения и за неговите и дали това е нормално. Ето за какво става въпрос: когато задам от дистанционното режим COOL и когато вентилатора е на АУТО ми се струва че дебита на въздуха е прекалено голям за тази степен за поддържане на определената температура на охлаждане (задавам 25, 26 или 27 градуса от дистанционното). Ина4е машинката охлажда без проблем. Сега, тук идва и странното: когато задам да не е на COOL ами на AUTO, и пак за режима на вентилатора си остане на АУТО тогава климатика почети не се усеща. Продължава без проблемно да поддържа необходимия хлад в помещението но машинката става доста по-тиха като цяло пък и не е толкова неприятен ефекта от духашият студен въздух. Та въпроса ми е дали това е нормално? То и за това сега си го държа постоянно на АУТО/АУТО

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Много просто. В режим COOL климатика поддържа зададената температура а при режим AUTO климатика поддържа всъщност зададената температура +2 °C.Виж инструкцията за експлоатация.
    "AUTO: If the differance between thermostat setting and actual room temperature
    is more than +2 °C → Cooling operation"
    Щом ви е некомфортно от студената струя въздух /може би духа там където има хора/ то може да пробваш режим COOL +27°C и вентилатор SUPER QUIET :доста добра комбинация.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

dan66,това ще го пробвам (режим COOL +27°C и вентилатор SUPER QUIET),иначе както казва Board_Man и при мен е така,вентилатора на auto духа доста силно и се усеща в цялата стая едно течение при зададени 26 градуса на cool.Auto - auto не съм го пробвал.Fujitsu asya 09lcc - за 15 квадрата стая.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

За разлика от зимата когато климатика не се изключва сега лятото повечето хора го пускат за по няколко часа.Ако вентилатора е на AUTO той работи на по висока скорост за да достигне бързо зададената температура и се чувства студеното течение.По добре вентилатора да се пуска на LOW или SUPER QUIET.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

@dan66, TNX

Сега се загледах по-сериозно в документацията и наистина това обяснава доста неща. А дали при АУТО режима се намесва и автоматичното сменяне на COOL / DRY? Всъщност когато го оставих на ауто забелязах да капе повече от кондензната тръбичка, но може и да е субективно, просто жегите да са вече по-големи и заради това да капе повечко.

10. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте,някой може ли да ми каже от коя година е модела ASYA 12LC

11. Member
    Тук е от
    Oct 2005

@Board_Man,
    ДА ,при режим АУТО се намесва и автоматичното сменяне на COOL / DRY.В сервизната документация го пише:
    "When the room temperature has remained at (set tempareure -2°F(1°C)) for 8 minutes, operation is
    automatically switched to DRY.
    If the room temperature reaches (set temperature+4°F(2°C) during DRY operation, operation returns to
    COOLING operation."
    Значи при режим АУТО ако първоначално започне режим COOL и ако температурата в стаята се задържи на (зададената - 1°C) за 8 минути започва режим DRY, а ако температурата в стаята достигне (зададената +2°C) се връща режим COOL.

@diko67,
    модела ASYA 12LC е от 2006/2007 година.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте форумци,

Моля за съвет,
    Имам наличен климатик Fuji RSA12LCC дали ще става за стая 16кв./м., юг/запад, изолация и PVC дограма, мансарден.
    Опасявам се да не се окаже голям и да работи неефективно като on/off машина.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Голям е за тази стая.В сайта на ЕКОМАТИК го дават до 30 м2 (78 м3).
    http://ekomatik.com/products.php?sub=fujitsu&pid=87
    При по меко време ще изключва често/това не значи че ще му стане нещо/,ще работи най много на половин мощност, но тогава пък СОР ще му се качи може би над 4,5.Може да го сложиш в по голяма стая но ти си решаваш.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

Моля, споделете мнения за този климатик и знаете ли къде са произведени?

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Има цяла тема за тези климатици потърси преди да пускаш друга.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Тези клими са добри. Най вероятно е произвден в Китай, но може и във Тайланд да е. Това разбира се не е е от голямо значение. Цената им е много добра.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Перфектен е климатика , аз имам аналога на GENERAL . Произведен е в Китай , като повечето климатици на българския пазар.
    Най-доброто съотношение цена/качество ( според ман разбира се ).

Made in China RULZZZZZZZZZ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе