Назад в същата тема е коментиран многократно.
Назад в същата тема е коментиран многократно.
Някой може ли да каже защо на едни от климите пише Fujitsu, а на други General ?Първоначално публикувано от deian
Има ли разлика? Например в магазини Зора продават с надпис Fujitsu, в БулКлима - General. Има разлика и в моделите - едните са ASY, а другите са ASH, ASHA, ASHB, ASG, AWH.
Прочети темата от 1 страница.Първоначално публикувано от ivailomm
Привет, от Пазарджик съм и ми предложиха FUJI RSA09LC с монтаж(Техностил) за 1430лв и General ASYA 9LCC с монтажа за 1400лв(дилър на Булклима). Кой от двата климатика да избера? Прочетох, че са едни и същи. Ще се отоплява стая север/запад 15м2 височина 2,70 със стара дограма и без изолация.
Няма значение, взимай от по-надеждната фирма, важен е монтажът и поддръжката.
Хайде и аз в отбора на Фуджицу-дженерал. Миналата седмица ми монтираха ето това:
http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
Надявам се, че няма да съжалявам за избора си (и за дадените пари ) . Смятам да топля/охлаждам дневна 20 кв.м. с южна остъклена тераса, като блокът е ПК . Първоначално бях се спрял на един панасоник за малко по-малко пари, но след като пуснах тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,36540.0.html , си промених мнението. Разбира се благодарение на някои от вас . Още не съм имал възможност да го изтествам както трябва, но от няколко пробни пускания, ми се чини, че е доста тиха машинката. Ама на зима ще видим .
Само да спомена че в Булклима има промоция на General:
ASH09UB – промоционална цена 840 лв. (с ДДС)
ASH12UB – промоционална цена 880 лв. (с ДДС)
Това са цени без монтажа всеки дилър си определя цената
Някой има ли впечатления от промоционалните модели на Булклима?
Вземи си Фуджи защото вносителите от Темпекс са много коректни и при евентуален проблем с машината може да разчиташ на бърза реакция(за разлика от доста други)иначе са абсолютно еднакви.Първоначално публикувано от tsabu
Здравейте,
Аз съм един от гордите собственици на Fuji RS12LCC. Екслоатирам го доста силово от ноември мес. 2007г.. в помещение 36кв/м.(дневна).
За сажъление малко му идва нанагорно особенно в по студените месеци/дни. Предстои подмяна при което ще поеме грижите за детската стая която е с квадратура около 19кв./м., а за дневната ще трябва да монтирам нов.
Моля ви за съвет, необходимо ли е да се монтира по голям в дневната или да си остане този, а за детската стая 9-ка или 12-ка ще е необходим?
За дневната ти трябват 6,6 киловата оптимално за да си сигурен, че в голям студ ще се отопли което си е 22 BTU. За детската 3,5 киловата оптимално са добре, което е 11,94 BTU също като машината която имаш.
kall 12ка за дневната ти е малко и тези които са ти го монтирали би трябвало да са те предупредили, за да ти го преместят ще трябва да си платиш.За детската ще ти свърши работа тази 12ка а за дневната си вземи 14 ка и няма да имаш проблеми.
Благодаря ви,
В тази насока и аз си мисля, за 14-ка. Какво ще кажете за RSA14LCC?