Ама някой си мислят ,че това е голяма екстра на климатика.
Ама някой си мислят ,че това е голяма екстра на климатика.
Колеги, на 07LMCA клапите трябва ли да се затваря при дефрост, или имам проблем?
Този пост е редактиран от diterh; 23-01-16 в 00:20.
и 2те ми фуджица я вдигаха
LDC ги сваля при дефрост, не знам LMC с какъв алгоритъм е.
ЛМЦ вдига клапите при достигане на градусите и при дефроз.
Странна работа...Моя и в двата случая, си зее с широко отворена уста. Втора година го ползУвам и не ми е създавал никакви ядове. Може би не съм и забелязал досега, защото много рядко влиза в режим дефрост, а и нямаше да забележа, ако втория климатик в къщи, Панасоник Е12ДКЕ, не ги затваря. Не че е нещо кой знае какво, но все пак климатика е в гаранция и ако има проблем, да го решавам на време!
Не ги затваря а ги вдига хоризонтално както в режим охлаждане.
Ясно..! Най вероятно всичко си е наред с климатика, въпреки че не съм 100% сигурен, дали ги вдига или остават в позицията в която са били. Просто ми направи впечатление, че са отворени. Надявам се да хвана, още някой дефрост тая зима, та да се изяснят нещата.
Благодаря, за отделеното време!
Колеги, онзи ден вкл. климата в контакта след 2 месеца почивка и ядец, не ще. Разглобих го , извадих платката и установих че бушона е изгоря, сега ква е причината да изгори един господ знае, ама съм длъжен да пробвам с нов бушон. Обаче тоя пущин е 3,15 ампера бавноидействащ и не ми е много лесно да намеря бързо такъв и да ми е на удобно място за да го купя. Та мога ли да сложа нормално действащ ?
Струва стотинки, сложи същия.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Не бързай да слагаш нов предпазител! В практиката ми до сега винаги при изгорял предпазител е имало за какво. Първо отстрани причината за изгарянето, после подменяй предпазителя. Иначе рискуваш да повредиш още повече платката с изгарянето на втори "бушон".
Снимай платката.
Снимам колега, ето три снимки на горната страна, отзад не съм я снимал, че не ми се отваря пак, но вчера я бях свалил и внимателно огледах задната страна, няма видими аномалии, някъде да има поизпечено да си личи, че е греело, кофти спойки или пътечки, абе отзад видимо си е перфектна. Та затова само снимки отпред
п.п. Още нещо, така и така съм го разглобил, реших да сваля турбината да я изчистя и нея, само да питам как се откача дренажния маркуч от тялото с мотора и турбината, че ми е забит в дясно до стената и само на напипване го карам там С едно зъболекарско огледалце виждам, че има няква метална скоба с винт отзад, и още един винт над маркуча. Предполагам е един от тях или двата , ама сега отивам на работа. Ще прочета коментарите ви и довечера ще го гътна.
https://www.dropbox.com/s/eble6ke22nfixvm/IMG_20160620_070307.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/dbac906pg3...70449.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/as5568qqpmprb6s/IMG_20160620_070458.jpg?dl=0
Този пост е редактиран от avenger; 20-06-16 в 10:03.
Един винт е само.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Варисторите здрави ли са? Ако да, като първи вариант залагам на дефектирал двигател на турбина. Провери първо него.
Ако нямаш познания - търси техник, който разбира.
Познанията няма как да ги определя по скала. Може и да мога да го премеря двигателя, но ще видя довечера като се прибера. А вече за варисторите си признавам, че не знам кои са и как да ги проверя.
Този пост е редактиран от avenger; 20-06-16 в 21:14.